Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/varme-hveder/

Varme hveder

Det er den hyggeligste tradition med varme hveder til Store Bededag.

Vi spiser dem både friskbagte og lune om torsdagen og resten ristede fredag morgen. Jeg kommer kardemomme i, for det er, i mine øjne, helt perfekt til de søde boller.

Lige nu dufter hele huset af de nybagte lune hveder med kardemomme og det er svært at dy sig for ikke at ristet en hvedeknop friskbagt fra ovnen og spise den med smør med det samme.

Prøv også: min bedste opskrift på pandekager >>

PT4H

Varme hveder

Tid i alt4 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal16 stk.
Ingredienser
  • 2 dl mælk, stuetempereret
  • 25 g gær
  • 2 æg
  • 1 spsk sukker
  • 450 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med stuetempereret mælk og rør derefter æg og sukker i mælken.

Bland mel, salt, kardemomme godt sammen i en ren skål og smuldr smør i, til en ensartet fintsmuldret blanding.

Ælt nu de to blandinger sammen, til dejen bliver smidig, blød og lækker.

Kom dejen i en skål og stil den til at hæve i 2 timer på køkkenbordet, dækket med et rent klæde.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.

Del og form 16 lige store boller. Sæt dem tæt, men uden at de røre hinanden på en bradepande med bagepapir. Kom et rent viskestykke over og lad dem efterhæve i 2 timer.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 16-17 minutter.

Skær midt over og rist hvederne og nyd dem, smurt med iskoldt smør.