Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/varme-hveder/ Boller Brød og Boller, Sommer

Varme hveder

Det er den hyggeligste tradition med varme hveder til Store Bededag.

Vi spiser dem både friskbagte og lune om torsdagen og resten nyder vi ristede fredag morgen.

Mine varme hveder er fyldt med duftende kardemomme som giver en vidunderlig smag til bollerne og de er lækre både at spise helt frisktbagte og lune eller ristede med iskold smør. Lige nu dufter hele huset af de nybagte lune hveder med kardemomme.

Prøv også: min bedste opskrift på pandekager >>

Varme hveder
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT5HPT30M12
Ingredienser
  • 2 dl mælk, stuetempereret
  • 20 g gær
  • 2 æg
  • 1 spsk sukker
  • 450 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med stuetempereret mælk og rør derefter æg og sukker i mælken.

Bland mel, salt, kardemomme godt sammen i en ren skål og smuldr smør i, til en ensartet fintsmuldret blanding. Ælt nu de to blandinger sammen – gerne på en røremaskine, til dejen bliver smidig, blød og lækker.

Kom dejen i en skål og stil den til at hæve i 2 timer på køkkenbordet, dækket med et rent klæde.

Tag dejen ud på et meldrysset bord, del og form runde boller. Sæt dem tæt, med cirka en cm afstand mellem dem, på en lille bradepande med bagepapir. Kom et rent viskestykke over og lad dem efterhæve i 2 timer på et lunt køkkenbord.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 16-18 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Skær midt over og rist hvederne og nyd dem, smurt med iskoldt smør.