Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/varme-hveder/

Varme hveder

Det er den hyggeligste tradition med varme hveder til Store Bededag.

Vi spiser dem både friskbagte og lune om torsdagen og resten ristede fredag morgen. Jeg kommer kardemomme i. For det krydderi er, i mine øjne, helt perfekt til de søde boller.

Det er den hyggeligste traditionen med varme ristede hvedeknopper og lige nu dufter hele huset af de nybagte lune hveder med kardemomme og jeg kunne ikke dy mig for at ristet en hvedeknop friskbagt fra ovnen og spise den med smør med det samme.

PT3H

Varme hveder

Tid i alt3 timer
Arbejdstid20 min.
Kan frysesJa
Antal16 stk.
Ingredienser
  • 2 dl mælk
  • 40 g gær
  • 2 æg
  • 1 spsk sukker
  • 450 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Se videoen, hvor jeg viser opskriften her >>valdemarsro youtube

 

Lun mælken op til omkring 35 grader og rør æg, gær og sukker i den lune mælk.

I en skål blandes mel, salt, kardemomme og det bløde smør smuldres i melblandingen.

Ælt nu de to blandinger sammen til dejen bliver smidig og lækker.

Kom dejen i en skål til hævning i en time.

Tag dejen ud på et bord, drysset med mel og ælt den godt igennem.

Del dejen i 16 og form 16 boller, som sættes tæt, men uden at røre hinanden på en bradepande med bagepapir. Kom et rent viskestykke over og lad dem efterhæve i 1 time

Pensl bollerne med sammenpisket æg, hvorefter de bages i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 16-17 minutter.

Skæres midt over og ristes, hvorefter de spises med kold smør.

Tip til koldhævning
Dejen kan også koldhæve i køleskabet natten over, brug i så fald kun 20 g gær. Efter koldhævning formes bollerne, sættes på en bageplade og efterhæver i minimum 1 time på køkkenbordet (og gerne to timer) inden de bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 16-17 minutter