Varme hveder


Det er den hyggeligste tradition med varme hveder til Store Bededag.
Vi spiser dem både friskbagte og lune om torsdagen og resten nyder vi ristede fredag morgen. Jeg kommer kardemomme i dejen, for det smager helt perfekt til de søde boller.
Lige nu dufter hele huset af de nybagte lune hveder med kardemomme og det er svært at dy sig for ikke at ristet en hvedeknop friskbagt fra ovnen og spise den med smør med det samme.
Prøv også: min bedste opskrift på pandekager >>
Varme hveder
- 2 dl mælk, stuetempereret
- 25 g gær
- 2 æg
- 1 spsk sukker
- 450 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 tsk stødt kardemomme
- 100 g smør, stuetempereret
- 1 æg, sammenpisket til pensling
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Rør gær ud i en skål med stuetempereret mælk og rør derefter æg og sukker i mælken.
Bland mel, salt, kardemomme godt sammen i en ren skål og smuldr smør i, til en ensartet fintsmuldret blanding.
Ælt nu de to blandinger sammen, til dejen bliver smidig, blød og lækker.
Kom dejen i en skål og stil den til at hæve i 2 timer på køkkenbordet, dækket med et rent klæde.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Del og form 16 lige store boller. Sæt dem tæt, men uden at de røre hinanden på en bradepande med bagepapir. Kom et rent viskestykke over og lad dem efterhæve i 2 timer.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 16-17 minutter.
Skær midt over og rist hvederne og nyd dem, smurt med iskoldt smør.
Næringsindhold

Pr. stk.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Kære AC
Jeg kom lige forbi siden, fordi jeg liiiige skulle se om du ikke havde en opskrift på hveder – og selvfølgelig poppede den lige op som det første! Skønt! Jeg glæder mig forresten til at modtage dit nyhedsbrev og ser meget frem til at se din kogebog! Vi er stor fan af dine nemme og enkle opskrifter herhjemme.
Tak for dem og god bededag i i morgen :)
Kære Tina,
Hvor er det dejligt at høre!
Tusind, tusind tak for din søde hilsen, som lige fik solen til at skinne lidt ekstra her :) Den blev jeg virkelig glad for og jeg er så glad for at du kan bruge mine opskrifter.
Rigtig god fornøjelse med hvederne, det er bare sådan en hyggelig tradition, synes jeg.
Rigtig dejlig dag og bededagsferie
Kh Ann-Christine
UHM, jeg skal også bage dem i dag til min teenager, de smager SÅ lækkert, og jeg elsker også kardemomme i bollerne. Giver sådan en fin smag.
Rigtig hygge med børnene
smil Lene
Uhm jeg skal selv arbejde, så varme hveder bliver der ikke noget af… men lækre ser de ud :)
Hvor ser det lækkert ud! Jeg tror måske jeg vil snyde lidt, lave dine hveder og spise dem i morgen i stedet for.
Det lyder som en dejlig ide :) God fornøjelse med dem
Tak fordi du lagde opskriften på hvederne frem her igen (selvom jeg selvfølgelig selv kunne have kigget i din opskrifts-liste :)
De skal helt sikkert bages i dag!
Jeg har for resten bagt dine rabarbermuffins 2 gange i løbet af sidste uge – de er simpelthen bare for lækre! Marcipanen er ‘prikken over i’et’.
Tak for skønne og enkle (til at gå til) opskrifter og jeg glæder mig også til at kunne købe din kogebog og jeg har allerede meldt mig til dit Nyhedsbrev, som jeg også glæder mig til at modtage løbende.
Jeg håber du og din søde familie får en dejlig St. Bededagsaften og St. Bededag :)
Den er helt ny på bloggen og endnu ikke at finde i opskriftsindekset (som i øvrigt virkelig trænger til opdatering!) ;)
Tusind tak for din søde hilsen, det er simpelthen så dejligt at høre at du har fornøjelse af mine opskrifter og jeg er virkelig glad for at du har lyst til at have bogen også. – ja, og så får jeg helt lyst til at bage en portion muffins med rabarber fra haven nu.
Rigtig dejlig St. Bededagsferie til dig og dine
Kh Ann-Christine
Nej hvor pudsigt – jeg troede virkelig at jeg havde bagt hveder efter din opskrift før! :D
Men nu jeg tænker mig om, er det dine fastelavnsboller jeg har bagt nogle gange, til fastelavn :)
Hvederne blev i hvert fald virkelig lækre! Lige om lidt skal jeg og en veninde nyde dem igen.
Velbekomme! Kan godt forstå at du har lyst til rabarbermuffins nu.
Tak og håber I har nogle afslappende og hyggelige dage –
Kh
Marianne
;) Det er så hyggeligt at mine opskrifter bliver brugt til fejring af dejlige traditioner :)
Dejligt at høre at hvederne blev gode og jeg håber du nød st. bededagsferien.
Kh AC
Havde egentlig tænkt mig, at jeg bare ville købe dem i Bilka på vejen hjem, men nu skal de da bages. Tak for opskrift og inspiration:-)
Selv tak, jeg håber de blev gode :)
Tak for en lækker opskrift, der kom lige på det rette tidspunkt :-) Jeg har fri idag, og da jeg så dine skønne billeder af lækre hveder her til formiddag, blev jeg da lige nødt til at lave en portion :-) Så nu sidder jeg spændt og venter på at dejen har hævet første omgang. Dejen var i hvert fald lækker at arbejde med, så det tegner lovende :-)
Mon det er muligt at erstatte en del af hvedemelet med fuldkornsmel? I såfald, hvor meget og hvilken type?
Vores hvedetradition er ud over morgenmad på selve st. Bededag også blevet til aftensmads-tradition om torsdagen, så derfor må de gerne være lidt sundere/mættende 👌
Ja, det kan du godt. Jeg vil sige omkring 75 g fuldkornshvedemel, grahamsmel eller fuldkornsølandshvede, så kan du nogenlunde lave opskriften ellers 1:1
Rigtig god fornøjelse og dejlig store bededagsferie til jer.
Kh Ann-Christine
Hvor hyggeligt at du lige har bagt dem også. Jeg håber de blev gode :)
Hvederne står på bagepladen og hæver nu! Håber de bliver lækre! :)
Det håber jeg også ;)
Jeg tænker hver år at jeg da hellere må få bagt de hveder, men heller ikke i aftes nåede jeg det ;) meen måske din opskrift kommer i brug i løbet af weekenden
Af en eller anden grund så har denne tradition med varme hveder også kommet lidt bag på mig, så jeg altid har været i sidste øjeblik med køb eller bagning af hveder – og traditionen er et par gange også blevet rykket en dag eller to, herhjemme ;)
Uhhh, de ser lækre ud!
Har bestemt mig for, at næste år må de prøves af! – og smukt som altid!
Hvor stor en bageplade bruger du til hvederne ?
Tusind tak :)
Jeg glæder mig også selv til at de skal bages igen til næste år
Hvis man kun har kardemommenapsler, skal man så reducere mængden en smule?
De ser lækre ud de her hveder, tusind tak for mega god inspiration fra bloggen!
Hej Maja,
Det kan du godt, men det er også lidt smag og behag – brug måske 6-8 kapsler.
Og tusind tak for de søde ord om min blog. Det er dejligt at høre
Kh AC
Nuuuuj, dejlig blog jeg har fundet, netop som jeg er gået på barsel… Er nødt til at prøve alle dine lækre opskrifter :-)))
Glæder mig til at bladre rundt blandt alle opskrifterne…
Hilsen Maria
Ih, hvor er det dejligt at høre! Hyggeligt at du fandt vej hertil og jeg håber du får glæde af opskrifter og alt det andet herinde :)
Rigtig god barsel
Kh Ann-Christine
Nu er det jo snart hvedetid igen, og derfor faldt jeg over din lækre opskrift, jeg også lavede sidste år – verdens bedste hveder!
Tror du man kan lave dejen om eftermiddagen, og så først bage dem om aftenen, så man kan få helt friske hveder til aftenskaffen?
Hej Regitze,
Hvor er det dejligt at høre – jeg er også vild med disse hveder :) Du kan sagtens lave dejen som eftermiddagen, kom evt bare dejen i køleskab i et par timer, så hæver den ikke så hurtigt. Ud af køleskabet en time før de skal bages og så ellers følg opskriften derefter
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Så er det ved at være tid til hveder igen:) men har ikke mulighed for at bage dem på dagen. Vil man kunne fryse dem og så bare lune dem i ovnen?
Jo, det kan du sagtens gøre.
Bedste trick er at stænke dem godt med vand inden de lunes i ovnen, så bliver de næsten som nybagte :)
Bruger du saltet eller usaltet smør, når du bager og laver mad?
Mange tak for dejlige opskrifter og flotte billeder. Fortsæt det gode arbejde!:)
Hilsen Annemette
Hej Annemette,
Tusind tak – og det kan du tro at jeg med glæde vil gøre :)
Jeg bruger stort set altid saltet øko smør, medmindre jeg skriver usaltet smør i opskriften – du kan sagtens bruge usaltet smør også, hvis du ønsker mindre saltsmag.
Kh AC
Dejligt med en hvedeopskrift! Var inde at kigge i går, fordi jeg var sikker på, at dem jeg bagte sidste år med chokolade i, var fra din opskriftsamling. Desværre fandt jeg dem ikke. Hvis man skulle tilsætte mørkt hakket chokolade til din opskrift, hvor meget vil du så anbefale…? Det traditionelle går lidt tabt, men de var simpelthen så gode sidste år. ? Tak for dejlige opskrifter!
Uhmm, kunne godt forestille mig at de er skønne med chokolade i også! Tror dog ikke det er hos mig du har set det, men det kan sagtens lade sig gøre at tilføje det i opskriften her. Jeg vil komme omkring 50-75 g chokolade i.
Mums!
Rigtig dejlig dag til dig
Kh AC
Jeg glæder mig til at prøve denne opskrift i morgen! Er det underordnet hvilken type mælk (sød, let, skummet) jeg bruger? Eller er der en du vil anbefale?
Vi har altid sødmælk og minimælk og når jeg bager hveder, så foretrækker jeg sødmælken – det giver en lidt mere fyldig smag. Men ellers brug endelig bare hvad du lige har af mælk, det skal nok blive godt uanset :)
Hej
Er fuldstændig pjattet med din side, dine opskrifter og inspiration til madplan. Vi bruger jævnt tit dine ideer – og skal selvfølgelig også bage dine hvedeknopper.
Tak for inspirationen og de små historier knyttet dertil.
Hilsener fra Allan – familiens madplanskok.
Tusind tak, Allan!
Hvor er det bare dejligt at høre, så skønt med sådan en skøn feedback på min blog og opskrifter :)
Rigtig god fornøjelse med de varme hveder
Kh AC
Det lyder som en lækker opskrift på hveder! Jeg vil blot forhøre mig om en lille detalje. Hvis jeg koldhæver dem natten over, som du nævner man kan, skal de så stadigvæk hæve to timer dagen efter, når de er blevet formet til boller? :-)
Ja, det skal de :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Jeg vil prøve at koldhæve dem natten over. Skal jeg ændre på mængden af gær så?
Tak for en super side med gode opskrifter.
Hilsen Henriette
Det er lige rettet til i opskriften, jeg plejer at bruge 15 g ved koldhævning :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej!
Ville du anbefale, evt. at komme sukat i hvederne, for at pifte dem lidt op? Og mange tak for en mega fed blog ?
Det kan du fint gøre.
Jeg kan selv bedst lide dem uden, men det er jo 100% en smagssag, så kom det endelig bare i, hvis du synes det kunne være ekstra godt :)
Tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Så har jeg sat en dej til hveder til hævning, lavede dog den kæmpe fejl at jeg puttede 100 gram sukker i stedet for en spsk, uups :P . Jeg laver dobbeltportion nu og så må vi se hvordan de kommer til at smage haha :P
Håber de bliver skønne, men mon ikke de nok skal blive det, selv om de bliver lidt ekstra søde ;)
Hej AC
Jeg har i dag bagt hveder efter din opskrift. Det er ikke sidste gang jeg bager dem, mine dagpleje børn var vilde med dem? Dejlig bededagsferie
Åh hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen
dejlige bededagsferie til dig
Kh AC
Havde tilfældigvis alle indgredienserne i køkkenet, så dejen står så fint og hæver nu ❤
Vi skal lave havehygge og derefter spise varme hveder, uhmm ☺️
Lyder som en perfekt plan for dagen ♡
Rigtig god fornøjelse med det hele og god lang weekend til jer
Kh AC
Vi er kæmpe fan af dine opskrifter her i huset, sønnen er så vild med hvederne at vi nu laver dem til hans fødselsdag. Selvfølgelig sammen med pølsehorn og pølsebrød efter dine opskrifter :)
Tak for en rigtig god blog og dejlige opskrifter.
Tusind tak for din søde hilsen og hvor er det skønt at høre! Og mine børn er helt enig med din søn i at disse glimrende kan spises til fødselsdage også ;)
Stort tillykke med ham og god fornøjelse med fødselsdagsforberedelserne
Kh AC
Har bagt den og de blev gode og luftige
Uhmm, jeg glæder mig også til at bage dem igen ♡
Hej. Ælter du bollerne i en røremaskine. Hvis ja, hvorlænge ca?
Hilsen Marianne
Nej, det plejer jeg faktisk ikke at gøre. Men det kan du selvfølgelig sagtens. Dejen skal blot røres sammen og ikke røres længe og sej med glutentråde.
Jeg har første “hvede” dag i Sverige (flyttede her op i august sidste år) , her er der to slags gær. En til madbrød og en til “kage” og sødt bagværk. Hvilken tror du jeg skal vælge. Glæder mig at tage en dansk tradition med i min nye svenske tilværelse :D
Godt spørgsmål – jeg tænker at du nok kan bruge dem begge, men ville selv vælge den til sødt bagværk – står der mon på pakkerne hvad der gør forskellen?
God fornøjelse :)
Kh AC
Hej Ann-Christine!
Tak for endnu en skøn opskrift, har netop bagt og prøvesmagt disse hveder og de er bare så lækre. Glæder mig allerede til at spise endnu en i aften.
God bededagsferie.
Tina
Hvor er det dejligt at høre!
Rigtig dejlig bededagsferie til dig også
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Nu er der bagt hveder, og håber de smager. Desværre har vi her i ch ikke fri i dag, men hygge os iaften vil vi.
I en af kommentarene kan jeg se, at man kan få et nyhedsbrev. Det kunne jeg godt tænke mig, da jeg ofte bruger dine opskrifter.
God weekend
Kh Anne-Mette
Hej Anne-Mette
Det er dejligt at høre! Håber det har været en god weekend :)
Mit nyhedsbrev kan du tilmelde dig lige her: https://www.valdemarsro.dk/nyhedsbrev/
Kh Ann-Christine
Endnu engang en skøn opskrift fra dig. Og nem! Jeg bagte en portion til bededags aften hos et vennepar, og de vakte stor lykke.
Jeg brugte hele kardemommekapsler, som jeg ristede og knuste, tror jeg brugte 5-7 g til hele portionen, og det smagte vidunderligt.
Hvor er det dejligt at høre – og uhmm, hvor lækkert med friskt knust kardemommekapsler ♡
Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Jeg kan godt lide en stor flade på hvederne med plads til MAAASSER af smør – så jeg vil anbefale kun at forme 12 boller og ikke 16 som opskriften siger. Ellers en super nem og god opskrift, den kommer på favoritliste sammen med meget andet herinde fra?
Det er jo et stærkt argument ;) – god pointe ♡
Tak for din søde hilsen og rigtig god lang weekend
Kh AC
Hej Ann-Christine
1000 tak for alle dine skønne opskrifter, vi laver dem mindst et par gange om ugen :)
Hvis jeg laver dejen koldhævet, tager jer dem da direkte ud Af køleren og former dem også lader dem efterhæve i 1 time ?
Hej Theresa
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre ♡
Jeg oplever de skal hæve længere efter koldhævning, så der giver jeg dem gerne 2 timers efterhævning på bagepladen.
Kh AC
Tak for opskriften på nogle dejlige hveder.
Da jeg har glutenallergi har jeg skiftet hvedemelet ud med Rød Finax melmix og rørte dejen på maskine. De blev rigtig gode. Jeg har prøvet flere glutenfrie opskrifter på hveder, som er endt i skraldespanden, det er faktisk ikke lykkedes tidligere, at bage nogle glutenfrie hveder der var “spiselige”. De her er ikke bare spiselige, de er faktisk rigtig gode, det bliver helt sikkert disse hveder jeg bager i år og fremover, så nu er opskriften gemt.
Hej Trine,
Hvor er det dejligt at høre, det er jeg glad for!
Det er ikke så meget jeg har eksperimenteret med glutenfri bagning selv, så det er altid rart med gode tilbagemeldinger til når jeg på et tidspunkt vil i gang med at eksperimentere mere med det :)
Kh Ann-Christine
Kære AC,
Jeg vil rigtig gerne bage dine lækre hveder! Jeg sidder i London, hvor der kun er tørgær at finde. Kan jeg mon bruge det?
Sidst jeg brugte det til kanelsnurre hævede de ikke rigtigt op – jeg tror det har noget at gøre med kontakt med fedtstof, der bremser udviklingen. Ved du mere om dette / hvordan jeg kan bruge det i stedet?
Alternativt kan man bruge surdejsstarter?
Solskinshilsner fra Notting Hill
Kære Solveig,
Det er ved at være meget længe siden jeg har bagt med tørgær, så jeg skal ikke kunne sige om der er noget der tricker der ift fedtstof. Men uanset, så kan du ihvertfald sagtens kombinere med lidt surdej også.
God fornøjelse, håber du har det godt i London :)
Kh Ann-Christine
Hej
Tak for super dejlige og nemme opskrifter. Jeg er stor fan af dine opskrifter og bruger dem tit.
Jeg vil bage hveder og tænker jeg vil lave både en portion almindelige og en portion grove hveder. Kan jeg udskifte noget af hvedemelet med fx. fuldkornshvedemel, for at få en grovere variant?
Venlig hilsen Mette
Hej Mette
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre ♡
ja, det kan du sagtens, jeg vil forslå 100 g groftmel i stedet for 115 g hvedemel.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg ved ikke om jeg gør noget galt men jeg kunne ikke få det til at hænge sammen med kun 450 gram mel, men jeg har brugt 100 gram mere.
håber de bliver gode da de lige nu står til første hævning
med venlig hilsen
Tommy
Hej Tommy
Dejen skal gerne være klistret, da den sætter sig under hævning og det giver nogle lækre luftige og saftige boller at der ikke kommer for meget mel i, så jeg holder den selv til de 450 g hvedemel i dejen + lidt drys til når bollerne formes.
Håber de blev lækre :)
Kh AC
hvis man koldhæver dem, skal de så stadig efterhæve en time når de er blevet formet? og skal de stadig bages ved samme temperatur?
Elsker dine opskrifter, så glæder mig til hveder i morgen.
kh Maiken
Ja, det er helt korrekt, se også gerne tips under opskrift
Rigtig god fornøjelse og tusind tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Jeg plejer normalt ikke at kommentere (skønt jeg er ivrig bruger af din skønne side) – men hold nu FAST, det er en god opskrift! Jeg var godt nok noget tvivlende over for dejens konsistens, men det lykkedes mig med lidt mel og lidt snilde at forme dem til boller, de faldt ret meget sammen, da de blev penslet, men slutresultatet efter bagning er helt vidunderligt. Det er de bedste hveder, jeg har bagt, og jeg har prøvet lidt forskellige opskrifter gennem årene. Af hjertet TAK!
Hvor er det dejligt at høre! Mange tusind tak for din fine hilsen og meget pæne ord om min opskrift, det er jeg rigtig glad for :)
Kh Ann-Christine
Fantastiske hveder – både familien og naboerne var begejstrede her i vores “fysisk afstand” tilværelse
Så skønt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften ♡
Kh Ann-Christine
Det er virkelig den bedste opskrift på hveder, jeg nogensinde har prøvet!
Jeg kom ikke mere mel i selv om jeg først tænkte at det kunne den godt klare og at dejen var lidt for klistret ift hvad jeg plejer og det var så godt at jeg “styrede mig” og stolede på opskriften, for den artede sig som den skulle under hævningen og blev simpelthen perfekt.
Tak for dine altid gode opskrifter
Venligst
Hvor er det dejligt at høre! Jeg er glad for at høre du også oplevede sådan et godt resultat af opskriften
Tusind tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Hej Anne
Jeg har lavet dejen og har lige fundet ud af at jeg ikke har tid til at spise den i aften. Er det muligt at sætte dejen i køleskabet natten over selvom der er 40 g gær i?
Tja, der er en lille risiko for at de overhæver, men jeg tror det vil gå hvis det blot er 8 timer på køl, derefter forme dem og lade dem hæve på bagepladen i 1-2 timer. Det er forsøget værd, og ellers kunne du også bage dem og så riste den dagen efter :)
Har lige et spørgsmål om hvorfor der er forskel på opskriften i app’en og på nettet? Det er de samme tal der nævnes begge steder. Men der er forskel på hvad der står som standard. 40g gær til 1 times hævning som standard i app’en og 25g gær og 2 timers hævning på nettet. Er der nogen grund til det? Derudover så er det en fantastisk opskrift! Har brugt den 3 år nu. Den eneste virkeligt lækre opskrift på varme hveder! ❤
Hej Sabine,
Tusind tak, jeg er glad for at du er vild med min opskrift på de lækre varme hveder ♡
Det lyder til at det er en noget ældre version af appen du har og at der er en del opdateringer du ikke har fået med.
Vil du prøve at slette din app helt og hente den igen, så er alle opskrifter opdaterede :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hvor meget smør skal der smuldres i til hvedeopskriften? Jeg kan ikke se det på ingredienslisten.
Der står 100 g smør i ingredienslisten :)
God fornøjelse med hvederne
Kh Ann-Christine
Hvis man koldhæver hvederne, skal dejen så direkte i køleskab, når den er lavet, eller stå ude og hæve ved stuetemperatur et par timer først?
Ja, i køleskab først og efterhæve ved stuetemperatur – se tip omkring dette under opskriften :)
Jeg håber I får en hyggelig dag med lækre varme hveder.
Kh Ann-Christine.
Er på barsel, så besluttede at lave din opskrift på hveder 😃 de er lige kommet ud af ovnen og nu dufter huset dejligt. Nu venter de bare til manden og den ældste datter kommer hjem.
Jeg blev nød til at tilføje lidt ekstra mel, da dejen var alt for klistret, men er sikker på de stadigvæk kommer til at smage godt 😃
Super nem opskrift at følge, tak
Hej Jennie,
Mange tak for din hilsen, jeg håber I får en hyggelig dag med lækre varme hveder.
jeg har også lige bagt dem selv herhjemme ♡
Mht mel, så kan du læse mit tip omkring dette under opskriften
Kh Ann-Christine.
Jeg synes ikke, at mine hveder hæver før jeg kommer dem i ovnen. Hvad har jeg mon gjort forkert? Min mælk var ikke for varm, da jeg kom gæren i (sådan finger-temperatur). Brugte bare 15g gær og lod dejen stå i køleskabet natten over. Den var nok en anelse mere klistret end den, du viser i videoen. Men derudover kan jeg ikke lige regne ud, hvor jeg er gået galt :)
Dejen skal være klistret :) Men hvis dejen står lidt for koldt kan det tage lidt længere tid med efterhævningen.
Kh AC
Hvederne bliver lækre. I stedet for at forme bollerne, kan man lægge hele dejen i en høj, smurt, bradepande og så dele den med en paletkniv, dyppet i smeltet smør. Så skiller bollerne fint i pæne kvadratiske hveder, når de er bagt.
Hvedeopskriften er efter min mening kun til 12 små hveder i en bradepande på 40 x 24
Bh Lene
Lader du dem hæve nok op?
Jeg får selv 16 lækre store hveder af opskriften :)
Kh Ann-Christine
Har lavet den langtidshævet udgave. Synes desværre at der var alt for lidt kardemomme smag. Brugte ellers mere end der stod. Mon der er forskel på kardemomme .
ja, jeg synes også godt at der kan være en del forskel på kardemomme (og alle andre krydderier) – blandt andet efter friskhed, ristning og om man selv støder de hele kardemommefrø.
Jeg er vild med kardemommesmagen og kan godt lide at bruge hele frø, som jeg selv støder til bagværk mv. Det giver en skøn smag :)
Kh Ann-Christine
Så fik jeg bagt dem. de hævede godt nok ikke særligt meget og man kunne slet ikke smage kardemommen Men som du siger er er nok forskel på mærker. Men så blev de spist med ost på i stedet :-D
Jeg bruge 15 g gær og lod dem koldhæve. Dejen forblev ca. samme størrelse.. De efterhævede i 2 en halv time.
De lignede ikke rigtigt hvede eller smagte af hveder, men de smagte godt! :D Bare mere af. alm. boller.
Men ang. hævningen. kan det være et mælken skulle have været lidt varmere? den var bare alm. stuetemperatur.
Og tak for alle dine skønne lækre opskrifter :-D