Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/varme-hveder/

Varme hveder

Vi spiser normalt de varme hveder  her om aftenen før St. Bededag, som en lille hyggelig dessert efter aftensmaden.
Jeg kommer kardemomme i, for den smag er, i mine øjne, helt perfekt til de søde boller. Det smager også dejligt at lave en rørt smør til, med en smule kanel og lidt ekstra flagesalt.

De seneste år har vi taget traditionen med varme ristede hvedeknopper til os og lige nu dufter hele huset af de nybagte lune hveder med kardemomme og jeg kunne ikke dy mig for lige at ristet hvedeknop og spise den med smør med det samme.

PT2H

Varme hveder

16 stk    2 timer
16 stk
Ingredienser
  • 100 g blødt smør
  • 1⁄2 tsk groft salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 dl mælk
  • 40 g gær
  • 2 æg
  • 450 g hvedemel
  • + et sammenpisket æg til at pensle med
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Lun mælken op til omkring 35 grader og rør æg, gær og sukker i den lune mælk.

I en skål blandes mel, salt, kardemomme og det bløde smør smuldres i melblandingen.

Ælt nu de to blandinger sammen til dejen bliver smidig og lækker.

Kom dejen i en skål til hævning i en time. (kan også koldhæve i køleskabet natten over, brug i så fald kun 15 g gær).

Tag dejen ud på et bord, drysset med mel og ælt den godt igennem.

Del dejen i 16 og form 16 boller, som sættes tæt, men uden at røre hinanden på en bradepande med bagepapir. Kom et rent viskestykke over og lad dem efterhæve i 45 min.

Pensl bollerne med sammenpisket æg, hvorefter de bages i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 12-15 minutter.

Skæres midt over og ristes, hvorefter de spises med kold smør.