Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/knaekbroed/ Brød Brød og Boller, Eftermiddagssnack, Kiks, Madpakker, Snacks

Knækbrød

Hjemmebagt knækbrød er virkelig lækkert og her får du min opskrift på knækbrød med havregryn, som er en rigtig dejlig basisopskrift på sprøde knækbrød, som kan varieres i det uendelige.

Sådan en dåse med knækbrød forsvinder hurtigt herhjemme. Mine børn snupper lige en, når de går forbi køkkenet – som en nem og dejlig snack og de ryger også med i madpakkerne. Jeg synes de er så lækre med god ost, eller blot smurt med smør, serveret med en kop dampende varm te til, når jeg kommer ind fra lidt havearbejde.

Prøv også: min bedste opskrift på gulerodsboller >>

Knækbrød
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT15M30
Ingredienser
  • 175 g hvedemel
  • 70 g grovvalset havregryn
  • 35 g solsikkekerner
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g græskarkerner
  • 0,50 tsk bagepulver
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk flagesalt, + lidt til at drysse med
  • 200 g vand
  • 90 g olivenolie
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Bland de tørre ingredienser godt sammen i en skål og tilsæt først olivenolie og derefter vand. Rør til dejen er som en tyk og ensartet grød. Lad dejen hvile i 30 minutter.

Fordel dejen på to stykker bagepapir.

Læg et stykke bagepapir over og rul dejen på hvert stykke bagepapir til ca. 2-2,5 mm tykkelse. Fjern det øverste stykke bagepapir og træk bagepapiret med knækbrød dejen over på hver sin bageplade.

Skær dejen igennem til knækbrød med en skarp kniv, pizzaskærer eller sporejern.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 30 minutter, til knækbrødene er sprøde.

Knæk eller skær dem efter hvor de er skåret og lad dem køle af på en rist.