Knækbrød


Hjemmebagt knækbrød er virkelig lækkert og her får du min opskrift på knækbrød med havregryn, som er en rigtig dejlig basisopskrift på sprøde knækbrød, som kan varieres i det uendelige.
Sådan en dåse med knækbrød forsvinder hurtigt herhjemme. Mine børn snupper lige en, når de går forbi køkkenet – som en nem og dejlig snack og de ryger også med i madpakkerne. Jeg synes de er så lækre med god ost, eller blot smurt med smør, serveret med en kop dampende varm te til, når jeg kommer ind fra lidt havearbejde.
Prøv også: min bedste opskrift på gulerodsboller >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 30 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Knækbrød
- 175 g hvedemel
- 70 g grovvalset havregryn
- 35 g solsikkekerner
- 50 g sesamfrø
- 50 g græskarkerner
- 0,50 tsk bagepulver
- 1 tsk sukker
- 1 tsk flagesalt, + lidt til at drysse med
- 2 dl vand
- 0,75 dl olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Bland de tørre ingredienser godt sammen i en skål og tilsæt først olivenolie og derefter vand. Rør til dejen er som en tyk og ensartet grød. Lad dejen hvile i 30 minutter.
Fordel dejen på to stykker bagepapir.
Læg et stykke bagepapir over og rul dejen på hvert stykke bagepapir til ca. 2-2,5 mm tykkelse. Fjern det øverste stykke bagepapir og træk bagepapiret med knækbrød dejen over på hver sin bageplade.
Skær dejen igennem til knækbrød med en skarp kniv, pizzaskærer eller sporejern.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 30 minutter, til knækbrødene er sprøde.
Knæk eller skær dem efter hvor de er skåret og lad dem køle af på en rist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvordan er holdbarheden på knækbrødet, hvis man har drysset friskrevet cheddar eller parmesan på inden bagning?
Tak for mange gode opskrifter 😊
Hej Sanne
Mange tak for din søde hilsen :)
-det kan fint holde sig som alm knækbrød, hvis blot osten er ordentligt afbagt så den bliver sprød.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Er altid glad for dine opskrifter men er der ikke en fejl at der skal 200 ml vand i? Den blev alt for tynd!
Vh Birgit
Hej Birgit
ja, målene er helt rigtige.
Jeg oplever slet ikke den bliver for tynd med alle de tørre ingredienser i – men den skal være som en tyk grød og ikke så hård at den skal rulles ud.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Kan man erstatte olivenolien i knækbrødet med fx rapsolie?
Vh. Jette
Hej Jette
Ja, det kan man fint gøre
God fornøjelse
Kh Ann-Christine