Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/boller-med-hvidtoel/

Boller med hvidtøl

I julemåneden havde vi altid lige et par hvidtøl – eller nisseøl, som vi kalder dem – på lager til når der var risengrød på menuen. For til risengrød hører der næsten nisseøl eller rød saftevand til.

Men nu er vi jo allerede et godt stykke inde i januar og jeg er forlængst mættet af både risengrød og nisseøl – og kan snildt vente indtil næste november med at få trang til den slags igen. Til den tid, er det så til gengæld noget så hyggeligt igen at drikke årets første nisseøl.

PT+60M

Boller med hvidtøl

8-10 stk    +60 min.
8-10 stk
Ingredienser
Udskriv opskrift
+60 min.
Fremgangsmåde

Rør gær og hvidtøl sammen, og rør derefter rugmel og havregryn i. Lad det stå i et par minutter, så havregrynen kan suge godt med væske til sig- Rør derefter salt i, og så hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal være fast, men uden at man skal ælte i den.

Stil den i køleskabet natten over med et ren klæde over. Om morgenen tændes ovnen på højeste temperatur og bollerne sættes over på en bageplade med bagepapir, brug et par spiseskeer til at tage dem op med. Sæt bollerne i ovnen og sæt temperaturen ned til 225 grader varmluft. Bag bollerne i 12-16 minutter – lidt afhængig af hvilken ovn du har.