Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/boller-med-hvidtoel/

Boller med hvidtøl

Man kan bage de lækreste boller med hvidøl. Det giver en god smag til det lækre bagværk og er jo en snild måde at få brugt rester af nisseøl, hvis man skulle have nogle på lager efter julen er slut.

Det er dejligt og hyggeligt at bage en omgang boller med hvidtøl til morgenbordet eller til en hyggelig brunch i december.

De duftende lækre boller er et hit i julemåneden og både børn og små søde nisser, synes selvfølgelig det er lidt ekstra hyggeligt, at de er bagt på nisseøl.

Prøv også: min opskrift på appelsinmarmelade >>

PT10H

Boller med hvidtøl

Tid i alt10 timer
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal9 stk.
Ingredienser
  • 15 g gær
  • 1 dl vand
  • 1 hvidtøl, (33 cl)
  • 100 g havregryn, finvalset
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk salt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med vand. Kom derefter hvidtøl, havregryn, hvedemel og salt i skålen og rør det godt sammen, gerne på en røremaskine og ellers med håndkraft.

Stil skålen i køleskabet og lad den hæve natten over eller i køligt i 8-12 timer med et ren klæde over.

Tag dejen ud af køleskab efter koldhævning, form 9 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.

Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 16-18 minutter.

Lad den køle lidt af på en rist inden servering.