Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/groft-franskbrod/

Groft franskbrød

Et nærmest klassisk franskbrød, bare af den grove slags og lavet på min måde. Så lækkert!

Lun og nybagt fra ovnen, uhm, det er lækkert  I eftermiddag skal Johan og Julie forkæles med skiver af det gode brød, en smoothie til og lidt højtlæsning af en god bog.

PT10H

Groft franskbrød

Tid i alt10 timer
Arbejdstid20 min.
Antal1 stk.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 2 dl lunt vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl A38, eller lign syrnet mælkeprodukt
  • 20 g gær
  • 200 g grahamsmel
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk mælk, til at pensle med
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Rør gær ud i vand, tilsæt A38, salt, olivenolie samt grahamsmel.

Rør godt rundt og ælt derefter lidt mere mel i lidt efter lidt. Dejen skal være lækker smidig og ikke alt for klistret.

Kom dejen i en form og dæk den med et rent klæde.

Lad den koldhæve natten over.

Tag forsigtigt formen ud af køleskabet, lad den stå på køkkenbordet i 30 minutter, pensl med lidt mælk og drys med masser af smukke blå birkes.

Sæt dejen i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i 30-40 minutter.

Tag brødet ud af formen, bank det under bunden hvis det lyder hult er det færdigt (ellers giv det 10 min længere uden form – og lad det så køle af på en rist.