Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/groft-franskbrod/

Groft franskbrød

Et nærmest klassisk franskbrød, bare af den grove slags og lavet på min måde. Så lækkert!

Har lige nu spist endeskiven med lidt smør, mens jeg blogger om brødet!

Lun og nybagt fra ovnen, uhm, det er lækkert  I eftermiddag skal Johan og Julie forkæles med skiver af det gode brød, en smoothie til og lidt højtlæsning af en god bog.

PT10H

Groft franskbrød

1 stk.    10 timer
1 stk.
Ingredienser
  • 2 dl lunt vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl A38, eller lign syrnet mælkeprodukt
  • 20 g gær
  • 200 g grahamsmel
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk mælk, til at pensle med
Udskriv opskrift
10 timer
Fremgangsmåde

Rør gær ud i vand, tilsæt A38, salt, olivenolie samt grahamsmel.

Rør godt rundt og ælt derefter lidt mere mel i lidt efter lidt. Dejen skal være lækker smidig og ikke alt for klistret.

Kom dejen i en form og dæk den med et rent klæde.

Lad den koldhæve natten over.

Tag forsigtigt formen ud af køleskabet, lad den stå på køkkenbordet i 30 minutter, pensl med lidt mælk og drys med masser af smukke blå birkes.

Sæt dejen i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i 30-40 minutter.

Tag brødet ud af formen, bank det under bunden hvis det lyder hult er det færdigt (ellers giv det 10 min længere uden form – og lad det så køle af på en rist.