Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/groft-franskbrod/

Groft franskbrød

Et nærmest klassisk franskbrød, bare af den grove slags og lavet på min måde. Så lækkert!

Har lige nu spist endeskiven med smør og agavesirup, mens jeg blogger om brødet!

Lun og nybagt fra ovnen, uhm, det er lækkert  I eftermiddag skal Johan og Julie forkæles med skiver af det gode brød, en smoothie til og lidt højtlæsning af en god bog.

PT+60min

Groft franskbrød

1 stk    +60 min
1 stk
Ingredienser
  • 3 dl lunt vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl A38 eller lignende syrnet mælkeprodukt
  • 20 g gær
  • 2 dl grahamsmel
  • 2-3 dl ølandshvede eller alm hvede (mål afhænger meget af meltype, så måske lidt mere/lidt mindre)
  • 1 tsk salt
  • Lidt mælk til at pensle med + blå birkes til drys
Udskriv opskrift
+60 min
Fremgangsmåde

Rør gær ud i vandet, tilsæt A38 og olivenolie samt grahamsmel. Rør godt rundt. Tilsæt salt i en dl ølandshvede og rør igen dejen godt igennem. Rør/ælt nu lidt mere mel i lidt efter lidt. Dejen skal være lækker smidig og ikke alt for klistret. Kom dejen i en form og dæk den med et rent klæde. Lad den koldhæve natten over. Tag forsigtigt formen ud af køleskabet, pensl med lidt mælk og drys med masser af smukke blå birkes og sæt så dejen direkte i en varm ovn ved 230 grader i en halv times tid. Tag brødet ud af formen, bank det under bunden hvis det lyder hult er det færdigt (ellers giv det 10 min længere uden form – og lad det så køle af på en rist.