Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/groft-franskbrod/

Groft franskbrød

Groft franskbrød er virkelig lækkert.

Duften når det lige kommer ud af ovnen og står på risten og køler lidt af. Det er jo virkelig en af de skønneste hjemmelige dufte, duften af nybagt brød.

Denne opskrift giver et skønt franskbrød med fuldkornsmel og stadig er det saftigt og har en skøn krumme som gør det perfekt til ostemadder og sandwich.

Prøv også: min opskrift på lækre gulerodsboller >>

PT10H

Groft franskbrød

Tid i alt10 timer
Arbejdstid20 min.
Antal1 stk.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 2,5 dl vand
  • 20 g gær
  • 1 dl yoghurt, naturel
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 200 g grahamsmel
  • 225 g hvedemel, + lidt til æltning
  • 2 spsk mælk, til at pensle med
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Rør gær ud i vand, tilsæt yoghurt, salt, olivenolie samt grahamsmel.

Rør godt rundt og ælt derefter lidt mere mel i lidt efter lidt. Dejen skal være lækker smidig og ikke alt for klistret. Ælt den gerne på røremaskine ved middelhastighed i 7-8 minutter.

Lad dejen hæve i en skål i 30 minutter på køkkenbordet.

Kom dejen i en form og dæk den med et rent klæde. Lad den koldhæve i køleskab natten over.

Tag forsigtigt formen ud af køleskabet, lad den stå på køkkenbordet i 30 minutter, pensl meget forsigt med lidt mælk.

Sæt dejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 35-40 minutter.

Tag brødet ud af formen, bank det under bunden hvis det lyder hult er det færdigt (ellers giv det 10 min længere uden form – og lad det så køle af på en rist.