Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/squashboller/

Squashboller

Lækre saftige squashboller, som er skønne som sandwichboller og madbrød. De er i øvrigt også super lækre til morgenbordet.

Hvert år i sensommeren og det tidlige efterår, er der ekstra stor efterspørgsel efter lækre opskrifter med squash. Det er nemlig så skøn en afgrøde at dyrke selv, da planterne belønner med virkelig mange squash

I denne opskrift kan man sagtens komme lidt nødder, kerner eller frø i, som alternativt til fx 50 g havregryn. Min favorit er solsikkekerner og valnødder.

Prøv også: min opskrift på lækre gulerodsboller >>

PT4H

Squashboller

Tid i alt4 timer
Arbejdstid30 min.
Antal12 stk.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 3 dl vand
  • 20 g gær
  • 1 tsk rørsukker
  • 1 tsk salt
  • 200 g squash, groftrevet
  • 125 g havregryn, finvalset
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 325 g hvedemel
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med vand og tilsæt derefter groftrevet squash, sukker, salt, havregryn og fuldkornsmel.

Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og vær opmærksom på at det ikke nødvendigvis er alt melet der skal bruges. Blot til dejen lige akkurat kan røres sammen og den skal ikke røres meget i.

Lad dejen hæve i en ren skål på køkkenbordet i 1 time og 30 minutter, eller i køleskab natten over.

Sæt bollerne i 12 høje klatter på en bageplade med bagepapir. Man kan enten bruge hænderne eller to skeer, men vær endelig opmærksom på ikke at klemme luften ud af dejen.

Hvis man oplever at dejen er meget våd, så skyldes det at der kan være en del væde i squash og det kan man kompensere for ved at bruge lidt ekstra hvedemel.

Lad bollerne hæve i op til 45-60 minutter, inden de bages i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 16-18 minutter.