Squashboller


Lækre saftige squashboller, som er skønne som sandwichboller og madbrød. De er i øvrigt også super lækre til morgenbordet.
Hvert år i sensommeren og det tidlige efterår, er der ekstra stor efterspørgsel efter lækre opskrifter med squash. Det er nemlig så skøn en afgrøde at dyrke selv, da planterne belønner med virkelig mange squash
I denne opskrift kan man sagtens komme lidt nødder, kerner eller frø i, som alternativt til fx 50 g havregryn. Min favorit er solsikkekerner og valnødder.
Prøv også: min opskrift på lækre gulerodsboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Squashboller
- 3 dl vand
- 20 g gær
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 200 g squash, groftrevet
- 125 g finvalset havregryn
- 100 g fuldkornshvedemel
- 325 g hvedemel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør gær ud i en skål med vand. Klem overskydende væde fra squash og tilsæt derefter groftrevet squash, sukker, salt, havregryn og fuldkornsmel.
Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og vær opmærksom på at det ikke nødvendigvis er alt melet der skal bruges, det afhænger af hvor meget væde der er i squash. Måske skal der endda bruges mere mel, hvis der er ekstra væde i squash.
Rør til dejen lige akkurat lige stadig kan røres sammen med en grydeske.
Lad dejen hæve i en ren skål på køkkenbordet i 1 time og 30 minutter, eller i køleskab natten over.
Sæt bollerne i 12 høje klatter på en bageplade med bagepapir. Man kan enten bruge hænderne eller to skeer, men vær endelig opmærksom på ikke at klemme luften ud af dejen.
Lad bollerne hæve i op til 45-60 minutter, inden de bages i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 16-18 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg har lige prøvet at lave bollerne, de er enormt lækre men de er meget flade og det var svært at få dem af bagepapiret. Hvad pokker har jeg gjort forkert?
Kan der have været meget væde ved den groftrevede squash? Jeg tror næsten det må være det …
Kh Ann-Christine
Hej
Nogen der har prøvet at tilsætte ost og skinke ?
Vh Heidi
Det vil helt sikkert også blive lækkert :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Elsker disse boller og det gør min meget selektive 3-årige også. Når hun nu ikke spiser rugbrød og andet med kerner k, har jeg ledt efter andet, der var groft, sundt og mættende, og disse var svaret. I dag har jeg bagt dem hvor jeg byttede 100g af hvedemelet ud med 100g grahamsmel. Stadig samme lækre, svampede resultat men lidt mere fuldkorn, hvis nogen skulle ønske det 😊
Hej Helle,
hvor er det dejligt at høre. Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine