Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pitabroed/

Pitabrød

Lækre sprøde store hjemmebagte pitabrød med krydret kylling og sprøde, knasende salater, humus og hjemmerørt cremefraicedressing.

Pitabrød er jo lidt af en klassiker og toplækker fastfood på slowfood facon. De er super nemme at lave selv og bliver simpelthen så lækre og skønne. Jeg har lavet en video, hvor jeg viser hele opskriften på den – den kan I se her – og så vil jeg ellers blot ønske jer rigtig god fornøjelse med at lave de skønne pitabrød

PT45min

Pitabrød

6 stk     45 min
6 stk
Ingredienser
  • 4 dl vand
  • 1 1/2 dl A38
  • 1 tsk salt
  • 50 g gær – har du længere tid til at lade brødene hæve, så bliver de blot endnu bedre med mindre gær
  • 2 spsk olivenolie
  • mel, jeg brugte ca 1/4 durum og 3/4 hvede, beregn omkring 400-600 g (pas dog på ikke at bruge for meget)
Udskriv opskrift
45 min
Fremgangsmåde

valdemarsro youtube

Se videoen, hvor jeg viser og giver tips til opskriften her >>

 

Gæren røres ud i vand og A38, tilsæt olivenolie. Salt blandes sammen med ca 3 dl mel, dette røres godt ud i vandet.

Langsomt tilsættes mere og mere mel.

Rør grundigt og længe, så dejen bliver lind, sej og luftig. Tilsidst æltes dejen let sammen.

Jeg lod den blot hæve i skålen med et viskestykke over, kun en 1/2 time fordi vi var sultne. Men en time vil også være fin. Vil du lade dejen koldthæve i køleskab natten over, tilsættes blot 10 g gær i stedet for 50 g.

Form 6 store flade brød på en bageplade med bagepapir, på den måde at du laver bollerne helt falde, drysser mel over, folder dem en gang og derefter lader dem hæve i 20-30 min. med viskestykke over.

Pensl med mælk og bag i en forvarmet ovn med varmluft, først 7 minutter ved 240 g og derefter 15 -18 minutter ved 200 g.

Vi kom fyldet i, mens de var rygende varme og spiste dem med det samme.