Pitabrød
Sprøde og store hjemmebagte pitabrød er så lækkert til både aftensmad, madpakker og frokost.
Pitabrød er en klassiker og kan fyldet til at være toplækker fastfood på slowfood facon. Hjemmebagte pitabrød er nemme at lave selv og bliver simpelthen så lækre og skønne.
Perfekt til at fylde med lige hvad man allerbedst kan tænke sig, lige fra hummus og falafler til krydret kylling, kebab, massevis af grøntsager, dip og dressinger.
Prøv også: opskrift på hjemmelavet hummus >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 6 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pitabrød
- 4 dl vand
- 1 tsk salt
- 10 g gær
- 2 spsk olivenolie
- 500 g hvedemel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør gær ud i en skål med vand.
Tilsæt olivenolie, salt og hvedemel. Rør det godt sammen, gerne på en røremaskine i 10-12 minutter ved middelhastighed. Rør til dejen er blød, glat og smidig.
Lad dejen hæve i en skål på køkkenbordet i en time og sæt den derefter i køleskabet natten over eller i minimum 12 timer.
Del dejen i antal af pitabrød og rul dem til runde kugler på et meldrysset køkkenbord. Lad dem stå 5 minutter på køkkenbordet og rul dem derefter ud til meget flade pitabrød med en højde på ca 2 mm.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 230 grader varmluft i cirka 10-12 minutter til de hæver op og er lys gyldne. Hold øje med dem for bagetiden kan variere fra ovn til ovn.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg syns en hydrering på 80% er overdrevet. Det er en meget original opskrift, som desværre ikke giver mening for mig. Jeg har boet og rejst i Mellemøsten og Indien siden 1977, så pita og andre fladbrød er en hverdags ting for mig, de burde ikke tage mere end et par timer fra man samler dejen til de blir serveret. Den opskrift du bruger minder mere om en napolitansk pizza dej.
Siden du skrev opskriften er der kommet mange pizzaovne på markedet, små ovne som kan nå 400-500C grader på under 20 minutter, det er rigtig gode temperaturer til alle typer fladbrød, de er bagt på 2 minutter. Sådan en ovn kan købes for tusind kroner. Du får bedre og mere autentisk fladbrød og du bruger mindre energi end i en husholdningsovn.
Det er måske en ide at opgradere opskriften. Mvh Max
Hej Ann-Christine
Kan jeg komme 100 g grahamsmel i pita brødene, og så reducerer hvedemelet med samme antal g. Jeg vil gerne have dem lidt grovere og med flere fibre, kan jeg komme en skefuld husk i dejen ?
På forhånd tak for nogle lækre opskrifter.
Og god sommer.
Kh Laila
Hej Laila
Ja, det kan du godt med fuldkornsmel eller grahamsmel erstatte med 100 g 1:1.
Mht husk, så må det komme an på en prøve, – test det endelig bare af.
Tak for din søde hilsen og rigtig dejlig sommer til dig
Kh Ann-Christine
Jeg kan ikke få øje på nogen video her i opskriften? 😊
Hvor meget skal brødne hæve i ovnen? Mine bliver ret høje og jeg er i tvivl om de falder☺️
Hej Sara
Brødene hæver meget op, men det er luftlommen der er inden i, så de falder lidt sammen igen, når de kommer ud af ovnen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine