Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pitabroed/

Pitabrød

Lækre sprøde store hjemmebagte pitabrød med krydret kylling og sprøde, knasende salater, humus og hjemmerørt cremefraicedressing.

Pitabrød er jo lidt af en klassiker og toplækker fastfood på slowfood facon. De er super nemme at lave selv og bliver simpelthen så lækre og skønne. Jeg har lavet en video, hvor jeg viser hele opskriften på den – den kan I se her – og så vil jeg ellers blot ønske jer rigtig god fornøjelse med at lave de skønne pitabrød

PT45Mter

Pitabrød

6 stk.    45 minutter
6 stk.
Ingredienser
  • 4 dl vand
  • 1 1/2 dl A38
  • 1 tsk salt
  • 30 g gær
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g hvedemel
Udskriv opskrift
45 minutter
Fremgangsmåde

valdemarsro youtube

Se videoen, hvor jeg viser og giver tips til opskriften her >>

 

Rør gær ud i en skål med vand.

Tilsæt A38, olivenolie, salt og 3 dl mel, rør det godt sammen.

Derefter tilsættes langsomt mere og mere mel, mens der røres – pas på ikke at bruge for meget

Rør grundigt og længe, så dejen bliver lind, sej og luftig. Tilsidst æltes dejen let sammen.

Lad dejen hæve i en skål på køkkenbordet med et rent klæde over i en time.

Dejen kan alternativt koldhæves natten over, brug så blot 10 g gær.

Form 6 store flade brød på en bageplade med bagepapir, på den måde at du laver bollerne helt falde, drysser mel over, folder dem en gang og derefter lader dem hæve i 30-45 minutter med viskestykke over.

Pensl med mælk og bag i en forvarmet ovn med varmluft, først 7 minutter ved 240 g og derefter 15 -18 minutter ved 200 g.