Gå til forsiden
Menu

Fabelagtig falafel i pitabrød

falafel-i-pita-opskriftElsker du ikke bare falafler? Sprøde og knasende skorpe med en krydret og lækker blød midte. Vi er vilde med dem og jeg lavede en ret stor portion. Lidt for mange, troede jeg. Men jeg skal ellers lige love for, at der var to små krudtugler som hapsede den ene falafel efter den anden. Johan og Julie spiste dem ikke i mine hjemmelavede pitabrød, men spiste i stedet alle delene for sig. Rigtig fingerhapsehyggemad. Der var en lille smule tilbage – men de er også fantastiske kolde også bare til at gå og lige hapse en i ny og næ ;) Prøv også at spise en falafel dryppet med frisk citronsaft, et lille drys Maldonsalt og intet andet – det vil du ikke fortryde. Jeg elsker falafel i pitabrød med hjemmelavet humus, chiliolie og salat, samt lidt creme fraiche dressing med krydderurter.

Falafler – nok til 4-6 voksneUdskriv opskrift

Falafler – nok til 4-6 voksne

 • 400 g tørrede kikærter
 • 2 bdt persille, hakket
 • 1 fed hvidløg, finthakket
 • 1-2 løg – jeg brugte 2 små
 • 3 tsk koriander
 • 3 tsk spidskommen
 • 1 tsk salt
 • 2 små kartofler, skrællet og revet
 • 4 æg
 • 4 spsk rasp
 • 1/2 tsk chili
 • 2 spsk citronsaft
 • Olie til at stege i/fritere

Kikærterne blev sat i blød i koldt vand i et døgns tid, jeg kogte dem ikke herefter, men blendede blot alle ingredienserne sammen. Formede runde falafler med en ske i hånden og så ned i varm olie til de var fine sprøde og lækre. Jeg har friteret dem i en halv liter olie, men kunne også sagtens have stegt dem på en pande. Så tror jeg dog ikke de får helt den fine kugle runde form.

TIP: Er falafel-farsen lidt for våd, så tilsæt et par spsk havregryn, groft mel eller ekstra rasp.

Opskrifter på tilbehør som er super lækkert til falafler
Humus
Chiliolie
Pitabrød
Langtidsbagte tomater

ingredienser-til-falafel

kikaerter-falafel

falafler-opskrift-hjemmelavet

salat

 185 kommentarer

 • Sanne skrev:

  Hej Ann-Christine.
  Jeg har ledt så længe efter en ordentlig opskrift på falafler og her popper der så en op fra dig. Fedt :-) Den skal straks afprøves.
  Hilsen Sanne

 • Mette skrev:

  De ser rigtig gode ud, det vil jeg prøve at lave:-) Har lige et par spørgsmål: Har du ikke løg i? Sådan ser det nemlig ud på billedet, og hvilken olie friterer du i? Kan jeg mon bruge solsikkeolie? Jeg bryder mig ikke rigtig om koriander i frisk form, men måske skal jeg prøve den tørrede – smager det meget igennem? På forhånd tak for svar:-) Hilsen Mette

  • Ann-Christine skrev:

   Jo, det gjorde jeg da, den var lige smuttet ud af opskriften og er straks rettet. Tak :)
   Jeg har brugt rapsolie, for det var lige det vi havde :) Jeg er lidt usikker på om solsikkeolie kan tåle de høje temperature, måske hvis den er varmpresset. Ellers er jordnøddeolie også fremragende.
   Jeg elsker korriander, så jeg synes jo ikke det smager for meget igennem. Ellers prøv evt at dele portionen i to og blend korriander i den ene.

  • Cecilie skrev:

   Stødt koriander smager ikke så parfumeret som mange synes om frisk koriander, men jeg er også glad for koriander, så det kan jo være svært at bedømme. Solsikkeolie kan godt tåle de høje temperaturer, men rapsolie er stadig det sundeste :)

 • Uhmm, hvor se de lækre ud! :-)

  Mange hilsner
  Birthe

 • Mette skrev:

  Hej. Denne ret vil jeg helt sikkert prøve en dag. Hvor lang tid skal de cirke have i olien. Er total nybegynder på det område. God dag. Hilsen Mette

  • Ann-Christine skrev:

   Jeg tog faktisk ikke tid, Mette. Omkring 3-6 minutter, vil jeg tro de fik, men du kan se det på farven af falaflerne

 • MissMuffin skrev:

  Det er alt for længe siden jeg har fået falafler. Det må vi snart ha gjort noget ved!
  Kristian er desværre ikke så vilde med dem, men nu prøver jeg din version og giver dem et oliebad, for de andre gange har jeg bare stegt dem på panden og så blir de altså ikke helt så gode..
  Åh, hvor er jeg (lækker)sulten lige nu!

  • Ann-Christine skrev:

   De er nemlig bedst når de bliver friteret, jeg har også prøvet dem på panden og det er okay – men slet ikke det samme

 • Øglemor skrev:

  Uhmmm! Dét skal jeg helt sikkert prøve snart. Og virkelig skønt med kødfri opskrift, nu der er ved at gå helt vegetar i HDD :-)

  Har lige bestilt ny stavblender, så det kan være, at denne her opskrift skal være dens ilddåb, når den ankommer…

  • Ann-Christine skrev:

   Jeg spiser gerne en god bøf sammen med dig en dag, hvis det er ;-) Er det mon en bamix I har bestilt?

 • Trine skrev:

  Nøøj, hvor ser de lækre ud… Havde helt glemt den ret! De skal på menuen i denne uge :o)

 • Frederikke skrev:

  Et spørgsmål fra mig. Kan jeg bruge kikærter på dåse? Virker nemlig bare nemmere :)

  • Ann-Christine skrev:

   Det vil jeg tro at du godt kan, men jeg har faktisk ikke testet det. Mens jeg lavede denne portion, tænkte jeg at jeg ville prøve det næste gang. Hvis du kommer mig i forkøbet, må du endelig give feedback :)

  • Katrine S skrev:

   Min erfaring er, at falaflerne ikke bliver så faste med dåse kikærter, som hvis du bruger de tørrede, iblødsatte ærter. Smagsmæssigt gør det ikke den stor forskel :)

   • Ann-Christine skrev:

    Tak for at du deler, Katrine. Jeg må lige prøve at teste det næste gang

    • Stine skrev:

     Man kan ikke bruge kikærter fra dåse – jeg gjorde det første gang og de smulrede fuldstændigt da de kom i olie. Grunden er at kikærterne er kogte, den går bare ikke :( meget nemmere løsning, men ikke brugbar desværre.

     • Malene skrev:

      Jeg har prøvet med dåse kikærter, men gav dejen lidt ekstra mel. Det fik det hele til at hænge bedre sammen, og gøre falafelen mere fast.

      Så det sagtens kan lade sig gøre :)

 • Nej hvor har du en lækker blog her. Den er jeg vidst nødt til at følge :)

 • Det ser godt nok lækkert ud! Jeg elsker falafler! Jeg må altså sige at din blog er en af mine absolutte favorit madblogs her for tiden, dine billeder er virkelig flotte, og opskrifter inspirerende! :-)
  – Chris

 • Hvor ser de lækre ud! Jeg elsker også falafler! Jeg må altså sige at din blog er en af mine yndlings madblogs her for tiden, dine billeder er fantastiske og din mad inspirerende! :-)
  – Chris

 • MMMMM. Jeg elsker både falafler og falbelader. Hav en dejlig dag.

 • Louise skrev:

  Mums.. lækre falafler. Jeg snød lidt og brugte kikærter på dåse, men resultatet var formidabelt.. Tak for en lækker blog og opskrift ;-)

  • Ann-Christine skrev:

   Louise, det er godt at vide – tak for tippet, det tror jeg måske jeg prøver at teste selv næste gang
   – og tak :)

 • Tine skrev:

  Mmm… Jeg elsker bare falafel! Har da vist en portion i fryseren, som bare skal formes og friteres. Mums! :-)

  Kender du mon de der falafelformere? Min mands kollega har haft sådan en speciel form med hjem til os fra hans hjemland – den er bare vildt smart! Så får man runde og forholdsvis flade falafler. Når de friteres, skal de kun ha’ omkring et minut max.

  Tak for en dejlig blog!

  KH Tine

  • Ann-Christine skrev:

   Tusind tak Trine.
   Nej sådan en form kender jeg ikke, det lyder smart

   • Tine skrev:

    Fandt lige en lignende på nettet: http://ethnic-shop.de/shop/popup_image.php/pID/158/imgID/0

    På billede nr. 2 ser det ud, til at den laver hul i midten? Det gør min nu ikke…

    Har du i øvrigt prøvet at lave det med bredbladet persille i stedet for alm.? Synes det giver en helt anden (fyldig) smag. Putter det også gerne i, i stedet for salat. Mmm… Nu bliver jeg helt sulten. :-)

    KH Tine

    • Ann-Christine skrev:

     Smart!
     Jeg overvejede faktisk den bredbladet, for jeg elsker nemlig bredbladet persille. Men så havde vi en masse persille på terrassen, så var det så nemt :)

     • Tobias skrev:

      Hvis det stadig har interesse, her, et halvt årti senere, så kan jeg meddele, at man ofte kan købe falafelforme i grønthandlere, og at de ikke koster mere end 20-30 kroner.

      Jeg har netop ENDELIGT fået taget mig sammen til at købe ém, og det er faktisk af den grund, at jeg er på siden her i dag :-)

      • Ann-Christine skrev:

       Det må jeg da lige se nærmere på ved en grønthandler snarest :) Er det lidt i stil med en æbleskivepande?
       Lad mig endelig høre om resultatet

 • Annette skrev:

  Tusind tak for opskriften! De er vildt gode!!! Sidder lige og nipper rester til min frokost… :-)

 • stefan skrev:

  Hej mange tak for en lækker opskrift . Det blev til aftensmad og frokost her dagen efter ja konen og ungerne kan ikke forstå far kan lave RIGTIGE falafler nu Ha Ha . mvh stefan

 • Louise skrev:

  Hej Ann-Christine
  Falaflerne ser rigtig lækre ud :-)
  Vil bare høre dig om du bruger frisk eller stødt koriander?
  Har dem nemlig på menuen i morgen…

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Louise,
   Jeg bruger frisk koriander, men jeg er sikker på at stødt koriander sagtens kan bruges.
   De er skønne og jeg håber du bliver lige så vild med dem som vi er :)
   Kh Ann-Christine

 • Line skrev:

  De falafler er intet mindre end fantastiske! Der blev guffet med stor fornøjelse!
  Næste gang vil jeg prøve at tilføje lidt revet citron-skal…:)

 • Mimi skrev:

  Jeg har lige lavet dine falafler – dog uden kartofler, fordi jeg ingen havde – og de blev spist med stor glæde og positive kommentarer fra mine to teenagere, som mente at jeg skulle lave dem igen i morgen! Og de blev fine runde – stegt i en dyb pande i olivenolie!

 • Lisbeth skrev:

  Hej Ann-Christine.
  Hvor er det dog bare en fantastisk inspirerende blog du har!
  Når jeg har spist falafler på restauranter har de været forholdsvis stegte inden i, men når jeg laver dem selv er det kun skorpen som bliver sprød. Forbliver dine falafler også bløde indeni efter du har stegt/friteret dem? Jeg har prøvet begge dele, og kommer til samme resultat uanset.

 • Rashdia skrev:

  Jeg har prøvet at lave dine falafler (med lidt flere krydderier) og de blev fantastiske. Både min mand og mine børn guffede dem i sig med stor glæde ;-) Tak for opskriften!

 • Mette Nobel skrev:

  Jeg har lavet dine falafler til aften. De er rigtig gode.
  Tak for det

 • Annie skrev:

  Hej, er det en alm. blender, du bruger dertil- eller er det muligt atbruge en stavblender?

  • Ann-Christine skrev:

   Jeg bruger en stavblender, jeg har slet ikke en almindelig blender, faktisk.
   Jeg har en bamix stavblender, som kan blende alt ;)

 • anette djursaa skrev:

  skøn aftensmad tilberedt af min 17 årige datter, som ofte laver dejlige retter efter dine opskrifter:-) Vi sidder med en del falafler tilbage, har du erfaring i at fryse dem????

  Bedste hilsner Anette og Ida

  • Ann-Christine skrev:

   Hvor lyder det dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
   Jeg har ikke prøvet at fryse dem. Vi har også tit nogle i overskud – måske lidt med vilje, for de er mega lækre at spise på madpakken, som hapsere og snacks bare med lidt citronsaft og meldonsalt.
   Hvis I tester det med at fryse, så skriv endelig hvordan det går
   Kh Ann-Christine

 • Mads skrev:

  Har du en opskrift på den chili der altid står i grill-baren. Ingen falafel uden ! Mmm :)

  • Ann-Christine skrev:

   God ide, jeg elsker også chili i min falafel! Jeg laver en opskrift næste gang vi skal have falafler :)

 • Tina skrev:

  Hej Ann-Christine!
  Har lige lavet dine falafler til aftensmad. De smagte rigtig godt! Desværre blev de ikke så pæne – de flækkede/revnede i skorpen. Har du problemer med det og har du et bud på hvorfor? Kan det være olien (brugte rapsolie)?
  Mvh Tina

  • Hej Tina,
   Hvor ærgeligt – men dejligt trods alt, at smagen var i top :) Jeg ved sørme ikke hvad det kan være, jeg har også selv flere gange brugt rapsolie, var olien mån varm nok – eller måske for varm?
   Kh AC

   • Tina skrev:

    Tak for dit svar! Måske har olien ikke haft den rigtige temperatur… Faktisk brusede olien over flere gange! Jeg tror måske de var for små, næste gang der skrues lidt ned for temperaturen, og lidt op for størrelsen :-).
    Tak for en dejlig blog, jeg nyder at kigge med dagligt.

    Kh Tina

    • Tak, jeg er rigtig glad for at du har lyst til at læse med herinde :) Jeg tror også at det må have været temperaturen, jeg synes det fungere godt når det bobler omkring falaflerne, men ikke bruser over det hele.
     Kh AC

 • connie hansen skrev:

  kan falaflerne fryses

  • Muligvis inden de steges. Jeg har dog ikke testet det …
   Måske kan de også efter, og så bare lidt skal i ovnen og blive sprøde igen. Det må vist komme an på en prøve ;)

 • Fetterlein skrev:

  Hvor mange bliver der cirka ??? :)

 • Kristinna skrev:

  Lækker opskrift! Fulgte den dog ikke helt, det blev uden æg og rasp. Men de blev vildt lækre, stegt i olivenolie, 30-45 sek. Wupti, op og tørre og dyppes i den hjemmelavet Humus! :-)

 • Sabrina skrev:

  Hej Julie
  De pitabrød, som falaflerne er i, ligner ikke helt de pitabrød, du har en opskrift på – de ser mørkere og grovere ud. Er det en anden opskrift, eller ER det din opskrift på pitabrød fra siden her?
  Tak for fantastisk madblog, der stjæler alt for megen af min tid :)

 • Sabrina skrev:

  …og med Julie mener jeg så Ann-Christine (og ikke din datter)… ;)

 • :D Det er lige før hun faktisk godt kunne svare ;-)
  Jeg erstatter ofte en del af hvedemel med grahamsmel eller fuldkornshvede. Det er lidt efter hvad jeg lige har, så kunne forestille mig at disse er bagt med en-to dl fuldkorn af en art.
  Og tusind tak ♥ Jeg er glad for at du har lyst til at læse med her :)
  Kh Ann-Christine

 • TIne skrev:

  HEj,
  Vildt lækker side, du har her, meget inspirerende.

  Skal lige høre et hvidløg,er det et helt, eller et fed? beklager hvis det er et totalt amatør spørgsmål:-)

  mvh Tine

 • Charlotte skrev:

  Hej
  Jeg ville høre om du har et forslag til hvad jeg kan bruge i stedet for æg? Jeg vil så gerne overraske min nyudklækkede veganer veninde og vise at jeg bakker hende 100% op. Desværre er jeg ingen mesterkok og sætter stor pris på din side, tak :0)
  Mvh
  Charlotte

  • Hej Charlotte,
   Det ved jeg sørme ikke, jeg har ikke prøvet andet der virker helt lige så godt. Men hvor er det sødt af dig at bakke din veninde op og lave lækre falafler til hende :)
   Kh Ann-Christine

  • Sami skrev:

   Lækre ser de ud! men for at gøre opskriften mere autentisk, drop æg, kartofler, rasp og andre bindemidler. Det bør i princippet være nok med kikærterne (så længe det ikke er dåse-kikærter som har en mærkelig konsistens samt metallisk eftersmag), krydderurterne og krydderierne.

   Og for guds skyld, friter ikke falaflerne (hedder de det i flertal? :) ) i olivenolie! Dette gør dem tunge, fedtede og giver dem en kraftig smag af olivenolie. Brug i stedet en neutral stegeolie der kan holde til højere temperaturer (det kan olivenolie ikke!) og ikke afgiver smag.

   Creme Fraiche er der heller ikke noget af i en autentisk falafel sandwich, i stedet bruges en tahina (ikke “tahin”, “tahin” betyder mel ;) ) baseret dressing der kaldes “tarator” og består af tahina, citronsaft, vand, lidt yoghurt, salt samt hakket persille (sidstnævnte kan sagtens undlades).
   Tilbehør i sandwichen er typisk friske grøntsager, krydderurter, chilisauce, samt syltede grøntsager.

   I sidste ende er det selvfølgelig smag og behag, og lav det endelig som du selv foretrækker det!! Ovenstående betragtninger baseres på en opskrift/metode der er arvet fra mor til datter (og nu til søn) i gud ved hvor mange generationer og dermed relativ autentisk vil jeg næsten tillade mig at påstå.

   • Ann-Christine skrev:

    Kære Sami,
    Meget lærerigt og jeg får helt lyst til at lave falafler igen nu og eksperimentere med dine tips og inspiration.
    Ja, jeg elsker falaflerne i denne opskrift – og jeg er vild med creme fraiche til ;) – men det betyder bestemt ikke at der ikke er plads til masser af variation.
    Jeg glæder mig til at prøve det af
    Kh Ann-Christine

 • Bente skrev:

  Jeg har ikke så stor erfaring med friturestegning – det her er første gang faktisk! Min oplevelse er, at falaflerne falder til bunds og sætter sig lidt fast… Gør jeg mon noget forkert? :-)

 • Malene skrev:

  Glæder mig til at prøve ;-) er kartoflen rå?

 • Rikke skrev:

  Jeg bliver nød til og skrive TAK !
  Jeg har altid haft et lidt “svært” forhold til kikærter, syntes ofte det virker melet, men de her Falafel er virkelig skønne, det er min første gang jeg har givet mig i kast med at lave det og de smager skønt !
  Så nu vil jeg forsøge mig med din humus næste gang, men som sagt har endnu ikke fået en humus der ikke virker melet, men kan se du skriver god oliven olie og ikke for lidt.

  Mvh Rikke

 • Mette skrev:

  Dem vil jeg prøve, men spm: skal de paneres i æg og rasp inden de friterede. Det giver mening, men lidt usikker på det?

  På forhånd tak

 • Line skrev:

  Hejsa
  Ved du hvordan man kan undgå at de bliver bløde når man laver dem dagen forinden og har dem stående over Night i køleren?
  Super opskrift :0)
  Line

  • Hej Line,
   Det gør de også herhjemme. Måske kan man lige grille dem hurtigt i en varm ovn? Det må vist komme an på en prøve. På anden dagen bliver de herhjemme spist som hapsere, snack, i madpakken og sådan lidt tapas-agtigt.
   Kh AC

 • Emma skrev:

  Hej!

  Skal man ikke koge kikærterne før brug? Hvis nej- så hvorfor? Og hvad sker der, hvis man koger dem først?

  Mvh Emma :-)

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Emma,
   Jeg har faktisk altid bare brugt dem ukogt. Man kan godt koge dem, men der er ingen grund til det og jeg tror at ‘farsen’ bliver mere blød af det
   Kh Ann-Christine

 • Latifa skrev:

  Absolut den bedste opskrift! Fik dem lavet idag, og de faldt dejligt ind. Lille basse guffede sig i dem, og manden kunne ikke få nok! Jeg har prøvet adskillende opskrifter på falafel, dog lykkes det mig aldrig!
  De smager vidunderligt. Jeg brugte dog bare en dåse kikærte da det skulle gå lidt stærkt, men det smagte vidunderligt :)

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Latifa,
   Hvor skønt! Det er jeg virkelig glad for at høre :) Mine børn er også vilde med disse falafler, ja – det er vi alle fire.

 • Martin skrev:

  Hej

  Lækker falafel her!

  Lige et tip:

  Jeg krydsrefererer altid med andre kilder, når jeg finder ting på nettet og fandt en engelsk side, der sagde, at bruger man kikærter på dåse, skal man udelade trinnet, hvor man lader dem stå i blød natten over. Ellers bliver farsen for splattet.

  Har man i øvrigt ikke lyst til at bruge æg (som Charlotte, der skal lave mad til en veganer), kan man slippe udenom ved at bruge lidt mindre mel. Mix alle ingredienserne, undtagen melet og begynd så stille og roligt at hælde mel i, indtil du rammer den rigtige konsistens – lidt ligesom mange gør med frikadeller.

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Martin,
   Kikærter på dåse er nemlig allerede udblødte, så det er helt korrekt. Jeg bruger oftest selv tørrede kikærter.
   Tak for tippet om veganerfalafler
   Kh Ann-Christine

 • tina skrev:

  Håber du har en ide. Vi skal til sommerfest fredag i vuggestuen/børnehaven og alle have en ret med. Det skal være billigt og kunne transporteres ca 15 minuden mulighed for at varme det op igen. Håber du kan hjælpe er lidt idéforladt

 • Camilla Spaanheden skrev:

  Sådan!!! Der var opskriften, hvor det lyder som om, børn også er med på det. Det skal straks serveres for min 10 måneder gamle pige, der elsker mad og nye madoplevelser :)

 • Helle Mondrup skrev:

  Skøn opskrift på falafel og humus som jeg må prøve :-)
  Pitabrødene(de grove) ser lækre ud, har du mon også opskrift på dem ?

 • Annette Sjøgren skrev:

  Hej Ann-Christine

  Jeg har længe villet lave falafel, og nu skal det være. Jeg skal bare høre om det er frisk chili du bruger? Det er en fantastisk blog du har, og det er ikke sidste gang jeg kigger forbi. Rigtig god lørdag til dig :-)

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Annette,
   Mange tak, det er virkelig dejligt at høre :)
   Det kommer lidt an på hvad jeg har, frisk chili, chiliflager eller cayennepeber
   God søndag
   Kh Ann-Christine

 • Louise Gade skrev:

  Fantastisk opskrift. Virkelig lækre. Vores store dreng på 6, år synes det var vildt sjovt at være med til at lave falaflerne og alle spiste dem med stort velbehag – selv de to små banditter på 2 år;)

  Vh Louise

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Louise,
   Skønt! Det er så dejligt med mad som bare hitter hos hele familien :) Har I også tvillinger?
   Kh Ann-Christine

 • Louise Gade skrev:

  Ja, vi har Gustav og Sigrid. De er lige blevet to år:)

  • Ann-Christine skrev:

   Dejligt, og sikke søde navne. Det er simpelthen så skønt, når de også får mere og mere fornøjelse af hinanden. Det oplever vi rigtig meget, når vi er på ture og ferier sammen, som nu hvor vi lige har været i Hamborg. -og selvfølgelig også i hverdagen.

 • Mette skrev:

  Hej
  Tak for superfed inspiration.. skal man have en friture-gryde for at lave falafel ???

  Måske et dumt ??

  Hilsen Mette

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Mette,
   Tak!
   Det kan man sagtens. Jeg ejer heller ikke selv en friture gryde ;)
   Kh Ann-Christine

 • Sabine skrev:

  Hej! Mums en lækker blog du har dig her :) og en super indbydende opskrift, dem må jeg prøve, at lave en dag.

  Hvis man nu ikke har raps olie, kan man så bruge solsikkeolie? Læste lidt længere oppe at du ikke troede den kunne holde til så meget varme? Hvordan “ikke tåle”? :)

  Mvh Sabine

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Sabine,
   Mange tak :)
   Jeg har læst lidt op på solsikke olien siden, og tror godt den kan tåle varmen. Nogle olier tåler ikke de høje ‘friture’ temperaturer. Men man må hellere lidt tjekke på flasken.
   God fornøjelse med falaflerne
   Kh Ann-Christine

 • Abigail Sortberg skrev:

  Hej, og tusind tak for inspirationen!
  Jeg lavede nogle der var noget anderledes end dine – jeg tilføjede en hel del hakket spinat, nogle hvide bønner (havde ikke nok kikærter) og mel i stedet for rasp. Jeg havde ingen kartoffel eller hvidløg så det kom selvsagt ikke i. Af krydderier brugte jeg tandori masala og karry . Men på trods af ændringerne blev de rigtig gode! :)

 • Sofie skrev:

  Hej. Jeg har ikke en stavblender, er der noget man kan bruge i stedet for? :)

  • Ann-Christine skrev:

   En almindelig blender eller en foodprocessor. Man kan også hakke alle de grove dele meget fint og så bruge en håndmikser til at samle det.

 • Kristina skrev:

  Hej, er det frisk el. tørret koriander i din opskrift på falafel?
  Vh Kristina

  • Ann-Christine skrev:

   Det er tørret – men man kan sagtens bruge frisk korriander hvis man har det. Det vil være lækkert. Så skal man bare bruge mere. En god håndfuld ville jeg selv bruge

 • Susanne skrev:

  Hej :)
  Skal lave dine falafler her til aften, men bliver i tvivl om hvorvidt de revne kartofler skal være rå eller kogte?

  Mvh Susanne

 • Kirstine skrev:

  Hvor ser det bare lækkert ud! Skal lave det i morgen – men skal kartoflerne være kogt i forvejen eller putter du dem i rå? :)

 • Merethe skrev:

  Så prøver jeg endnu en af dine fantastiske opskrifter. Dog synes jeg at farsen bliver lidt tynd. Så hvor fast skal den være? Jeg har brugt to dåser kikærter da en dåse gjorde farsen meget tynd, men jeg synes stadig det er svært at lave kugler som hænger sammen.

  • Ann-Christine skrev:

   Jeg tror den store forskel ligger i at du har brugt kikærter på dåse – så bliver farsen mere blød, da de er forkogt. Men man kan jo sagtens bruge kikærter på dåse – så skal der evt bare lidt ekstra havregryn i eller lidt mindre væske.

 • Betina skrev:

  Jeg elsker bare dine fantastiske opskrifter :)
  Er altid forbi din blog når jeg mangler inspiration til maden :)
  Elsker elsker elsker denne opskrift på falafel – takker :)

 • sabine skrev:

  Kan de fryses ned? :)

  • Ann-Christine skrev:

   Jeg har ikke prøvet det – men tror godt de kan fryses. Med det bedste resultat, hvis de bliver frosset, inden de bliver stegt – tror jeg.

 • Michael Kirkegaard skrev:

  Hej.
  Ville bare lige fortælle at det er de lækreste falafler jeg har smagt og lavet…..:-)
  Jeg skal imorgen prøve at lave dem sammen med 2 af mine elever. Jeg underviser i en specielklasse for 7-9. Klasses elever som ikke passer ind i en alm folkeskole. Er sikker på at de bliver et hit.
  Tak for en god opskrift… :-)

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Michael,
   Hvor er det altså dejligt at høre!
   Mange tak for at du tager dig tiden til at fortælle mig det – det er jeg glad for :)
   Rigtig god fornøjelse med eleverne i dag, jeg håber I får en hyggelig dag i køkkenet sammen.
   Kh Ann-Christine

 • Emma skrev:

  Hej, kan de fryses ned hvis jeg vælger at lave en stor portion? :)

 • Kirsten skrev:

  Hej Ann-Christine,
  Jeg er ny på din blog/følger på Instagram, men vil bare lige supplere med et tip omkring falafler jeg stødte på den anden dag. Hvis man ikke vil stege i meget olie, kan man med stor fordel bruge en æbleskivepande til at stege dem i. De bliver fine runde og sprøde hele vejen rundt – og ikke så fedtede.

  God blog ivrigt – hilsen Kirsten

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Kirsten,
   Hvor er det smart! Det skal jeg helt sikkert prøve næste gang :) TAK for tippet!
   Kh Ann-Christine

 • Tina skrev:

  Lavede kyllingenuggets i går -et HIT alt blev spist. Ville ellers have forsøgt med frysning for at se om kyllingenuggets forblev sprøde. Jeg skal lave mange falafler og kyllingenuggets, til fødselsdag, så hvis det sprøde forsvinder ved frysning, har du så erfaring med, om begge dele bevarer det sprøde ved at stege dem om formiddagen – sætte på køl- for så at varme det op i ovnen til aftensmad.

  • Ann-Christine skrev:

   Jeg har faktisk ikke testet det, så jeg skal desværre ikke kunne sige det. Det er heller ikke lykkedes at levne noget herhjemme endnu ;)

 • Mette skrev:

  Hej Ann-Christine!
  Sikke en inspirerende og smuk blog du har! Når jeg kommer forbi pga. manglende inspiration er den altid til hjælp! Har prøvet at lave dine falafler et par gange og de har en skøn smag, men jeg synes mine bliver meget bestande og tørre, hvad kan det være?
  Jeg har både prøvet at friturestege dem i rapsolie, på panden og for den sags skyld i ovnen, men med samme tørre resultat?

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Mette,
   Mange tak, hvor er det dejligt at høre at du kan finde god inspiration her på min blog :)
   Al smag er jo forskellig, men jeg har aldrig selv oplevet at mine falafler blev tørre eller specielt bastande … hmmm, prøv måske at komme et æg mere i farsen, æggene giver en god saftig krumme – dem jeg bruger er normalt str m/l
   Håber det virker for dig
   Kh Ann-Christine

 • Bettina skrev:

  Hej

  Kan de fryses?
  Jeg vil bruge frossen persille som man køber i butikkerne.

  Venligst
  Bettina

 • Jannie Randrup skrev:

  Hej Ann-Christine,
  Tak for en fantastisk falafel opskrift. Mine piger elsker dem og derfor får vi dem ofte. Jeg laver altid en kæmpe portion, så jeg også kan fryse nogle ned. Dog koger jeg ærterne, når de har ligget i blød. Men fantastiske det er de. Vi har en dejlig pædagog i vores børnehave, som er vegetar og da der er tradition for at børnene kan servere frokost til deres fødselsdag, har vi altid en pose hjemmelavede falafelkugler med til hende, så der også er noget til hende. Hun elsker dem lige så meget som os!

  Og tak for en vidunderlig blog:)
  Kh. Jannie
  PS.: De kan sagtens fryses. Jeg plejer at tø dem op og varme dem i ovnen på 200 grader alm. Ovn.

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Jannie,
   Tusind tak! Hvor er det dejligt at høre at de er et hit til børnefødselsdagene i børnehaven – og jeg er også glad for at høre, at du har god succes med at fryse dem. Det er guld værd, for man kan jo lige så nemt lave en stor portion, når man er i gang.
   Rigtig dejlig dag til dig
   Kh Ann-Christine

 • claus skrev:

  Vil på det kraftigste anbefale at man koger kikærterne. De indeholder et protein kroppen ikke kan nedbryde, som derefter æder tarmene. Det er faktisk med alle slags bønner. Dette protein nedbrydes via iblødsætningen og kogningen. Hvis man læser efter på indpakningen står der som regel også, at de ska koge i mindst 45min.

  Det kan give varige mén og blødninger i tarmene og der er ikke nogen kur imod det, det er noget man kan risikerer at skulle leve med resten af livet.

  • Ann-Christine skrev:

   Jeg mener ikke det er nødvendigt og tjekkede for en sikkerheds skyld lige forskellige kilder bl.a fødevarestyrelsen, samvirke mv.
   Kikærter kan man også sagtens bruge til at spire og de indeholder meget, meget lidt lektin, som ellers er grunden til at man skal koge langt de fleste bønner.

 • Mike skrev:

  Hej,
  jeg hoppede også på dem og de blev okay (Rustikke vil nogle kalde dem)
  Bonduelle har lavet nogle på dåse med mindre vand, dem tog jeg :)
  MEN det blev naturligvis en meget våd fars! Og et par skeer forslår intet brugte både rugmel, rasp, og gryn. Spørgsmålet er hvor fast skal farsen være? Skam man kunne forme en “flot” rund kugle eller hvordan er det med det? De smagte i øvrigt fint men måske melet gjorde dem lidt “tunge” og faste.

  Er der noget jeg kan gøre om?

 • Kære Ann-Christine,
  Jeg synes du skal have min kommentar med også. Lavede mine første falafler nogensinde i fredags (efter din opskrift næsten til punkt og prikke), og de blev virkelig gode! Jeg var ellers noget i modvind hos manden, da jeg om morgenen annoncerer aftenmenuen for sønnen på 2 år. Min mand troede fejlagtigt, jeg om aftenen havde sagt sharwarma… Så han sagde: jeg tillader mig at være skeptisk fra start! Men da det blev aften, måtte han bøje sig og sige: de smager faktisk helt ok (stor ros!). Der var nok til både frokost lørdag til to og til mig nu her mandag (hjemme på barsel).
  Så tak for at jeg fik oprej skøn opskrift! Dem finder jeg nu mange af hos dig. I morgen står den på Chicken Tikka Masala:-)

  • Ann-Christine skrev:

   Ej, hvor fantastisk!
   Tusind tak, det er jeg da super glad for at høre, og hvor fint at han blev positivt overrasket :)
   Jeg er rigtig glad for at høre at mine opskrifter bliver brugt og skaber glæde!
   Tusind tak for den dejlige hilsen
   Kh AC

 • Emilie Theil Nielsen skrev:

  Hvor bliver de lækre og autentiske!

 • Line skrev:

  Nu har jeg luret på din opskrift længe og i dag var så dagen hvor jeg fik kastet mig ud i det… Og hoooold nu op de blev gode..!
  Så lækre og sprøde..! Her var der også en lille bandit som var vild med dem..!
  Jeg brugte rosmarin i stedet for koriander (havde det ikke og er ikke så stor fan), det smagte også rigtig fint!
  Glæder mig allerede til resterne i morgen..!
  Tak for en super inspirerende blog, som jeg gang på gang vender tilbage til for lækre, lækre opskrifter :-)
  Hilsen Line

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Line,
   Hvor fantastisk! Det er jeg virkelig glad for at høre og det er simpelthen så skønt når ens børn også er ellevilde med aftensmaden.
   Jeg synes rosmarin lyder noget så skønt, det vil jeg da prøve næste gang.
   Kh AC

 • Linette Jensen skrev:

  Jeg prøvede i aftes at lave falafel med stor succes. De smagte bare godt. Jeg kunne dog ikke få dem gyldne i farven. Jeg stegte dem i rapsolie. De var helt dækket af olien. hvor længe steger du dem?
  Mvh. Linette

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Linette,
   Dejligt at høre.
   Det er lidt forskelligt alt efter hvor varm olien er, men et par minutter – eller bare til de er gyldne og sprøde. Sprødheden er dog vigtigst :)
   Kh AC

 • Caroline skrev:

  Hej :)
  Jeg skal lave dine falafler imorgen, men da jeg ikke spiser kartofler tænkte jeg på om man kan lave dem uden? :)

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Caroline,
   Det kan du godt! Konsistensen bliver en smule anderledes, men de bliver helt sikkert super gode, også uden kartofler :)
   Kh AC

 • camilla skrev:

  Uhm. HVor blev de bare lækre. Jeg lavede dem uden kartoffel da jeg ikke lige havde det ved hånden og de blev helt fine i konsistensen. Jeg havde og regnet med at have nok til både frokost og aftensmad i en halv portion, men på magisk vis forsvinder de en efter en…

  • Ann-Christine skrev:

   De har fuldstændig samme tendens til at forsvinde på mystisk vis herhjemme – også selv om jeg laver lidt ekstra ;)

 • Theresa skrev:

  Hej :)
  De ser helt utroligt lækre ud! Jeg kan ikke tåle kartofler, har du en idé til hvad de kan erstattes med i denne opskrift?

  Mange hilsner Theresa

 • Louise skrev:

  Tak for de bedste falafler jeg har smagt :-) Selv min skeptiske kæreste måtte indrømme at falafler var gode, på trods af det manglende kød i hans øjne ;-)

  • Ann-Christine skrev:

   Ej, hvor fint! Det er så sejt når man indimellem kan overbevise kødentusiaster med kødfrie dage, bare en gang i mellem ;)

 • Soni khan skrev:

  Hej
  Søde Anne Christine
  kan man bruge kogte dåse kikærter?

  • Ann-Christine skrev:

   Ja, det kan du sagtens, men vær opmærksom på at konsistensen ikke bliver for våd. Måske skal der lidt mere rasp eller havregryn i :)
   God fornøjelse med dem
   Kh AC

 • Ina Jensen skrev:

  Vi har lavet dine falafler i dag. Mums de var gode.. Vi kom majs og ærter i også. Vores søn på 2 år var også vilde med dem. Godt vi har lavet ekstra, så der er til aftensmad i morgen også :)

 • Vivi Stryhn Andersen skrev:

  Tak for en dejlig opskrift på kalafler .Prøvede dem idag . Ligeledes m dine hjemmelavede pitabrød brød til .
  De smagte rigtig godt.
  Nu vil vi servere dem for børnebørne næste gang de kommer . Ja og vores børn.
  I uge 7 lavede vi dine fastelavnsboller , de er bare lækre . Børnebørne elsker dem .
  Puttede 2 hold i fryseren. Hentede dem så op efterhånden…..
  Kh
  Fortsat rigtig god tur.

  • Ann-Christine skrev:

   Hvor er det skønt at høre. Det er så dejligt når mine opskrifter skaber glæde :)
   Tusind tak for din søde hilsen
   Kh AC

 • Jakob C skrev:

  Vi skal have gæster i weekenden og overvejer denne opskrift. Vil du/I anbefale at jeg steger dem lige inden de skal spises, eller kan de steges 1-2 timer i forvejen og varmes i ovnen uden at det går ud over “friskheden”.

  • Ann-Christine skrev:

   Jeg plejer selv at stege dem friske, da de så får den helt lækre skorpe.
   Men jeg er sikker på at det også bliver rigtig godt at stege dem inden og så lige varme dem op i ovnen. Jeg kunne sagtens selv finde på at gøre det, for det er rart lidt at være et par skridt foran når der kommer gæster :)

 • Heidi Andersen skrev:

  Tak for en lækker opskrift på falaffeler. Jeg har læst samtlige kommentar. Jeg finder desværre ikke svar på mit nu kommende spørgsmål. Jeg lærte engang af en slagter at persille i mad må IKKE gen opvarmes. Så frigiver persillen gift stoffer der kan Være ekstrem farligt for os. Er der noget i dette? Min datter vil nemlig gerne kunne varme nogle op igen dagen efter i mikrobølgeovnen. Kan man det? Så vil jeg gerne fortælle jer derude der steger i oliven olie. Gør det ikke. Det er stærkt kræft fremkaldende. Oliven olie er kun til at bruge koldt. Oliven olie frigiver kræft fremkaldende stoffer når det opvarmes. Brug friture olie. Solsikke olie eller rasp olie kan også bruges men de har ikke så høj en varme ydelse. Tak for nogle gode tips til alle der har skrevet her.

 • Pia skrev:

  Hej.
  Jeg har tænkt på at lave falafler til pitabrød som natmad til en fest…
  Kan jeg lave falaflerne i forvejen og fryse dem ?
  Og hvordan skal de så optøes og varmes, så de kan blive sprøde igen på selve dagen ?
  Håber på du kan hjælpe med dette spørgsmål
  Med venlig hilsen. Pia

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Pia,
   De bliver ikke helt som frisktlavet, og jeg er lidt i tvivl om du kan få dem helt lige så sprøde. Men jeg tror godt det kan gå helt fint alligevel. Jeg ville stege dem halvt færdigt i olie, lade dem køle af og fryse dem. Lad dem tø op på køl og varm dem i ovnen inden servering. Der kan så lige skrues op for ovnen for at give dem sprødhed til sidst.
   Kh AC

 • Maria Nissen skrev:

  Hej Christine! Sorry, har ikke lige orket at læse alle de mange kommentarer.
  Så nu satser jeg, og håber ikke at andre har spurgt: Jeg har planlagt at lave dem til en brunch, så jeg ville høre om de kan laves dages i forvejen? Og hvordan vil du i så fald opvarme dem påny?

  • Ann-Christine skrev:

   De er allerbedst på dagen, synes jeg.
   Men de kan altså også sagtens laves dagen før og varmes i ovnen inden servering – 150 grader i en kold ovn
   Kh AC

 • Tina skrev:

  Vigtigt for mig at vide, om krydderierne er friske eller tørrede. Jeg kommer i tvivl omkring nogen af dem. 😇

  • Ann-Christine skrev:

   Jeg bruger som regel tørrede, men det er forskelligt og begge dele duer fint.
   Her er det frisk chili jeg har brugt, men har du ikke det så kan det godt erstattes med 1/4 tsk cayenne peber
   Kh AC

 • Mie skrev:

  Blot et spørgsmål til den erfarne falafel-maker:
  Jeg havde tænkt at skulle lave falafler i dag, så jeg satte kikærter i blød i går eftermiddags.
  Alt går jo ikke altid som planlagt, så menu’en i aften kom til at lyde på lakseside i ovnen..
  Spørgsmålet er, om jeg kan lade kikærterne stå (med/uden) vand til i morgen (på bordet eller på køl), eller om jeg skal lave en ny portion?

  Bom, bom.. Mon du har tid til at svare i tide, når nu du drøner rundt og nyder livet i Byernes By ;-) Jeg satser!

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Mie,
   Både mine børn og min mor er nu gået i seng … Vi var virkelig tidligt oppe (hehe, hvis man kan kalde at køre hjemmefra kl 2 i nat til Kbh, tidligt) og vi har vandret Paris rundt i dag, så de var trætte = en lille time blogtid til mig inden jeg også lægger mig på puden ;)
   Så jeg når lige dagens kommentarrunde nu – så hyggeligt :)
   Du kan sagtens bare skifte vandet og lade dem stå til i morgen. Jeg plejer bare at lade dem stå på køkkenbordet, planerne hjemme hos os ændres nemlig også indimellem – så det er testet ;)
   God fornøjelse med dem
   Kh Ann-Christine

 • Sanne skrev:

  Hejsa. Vi har afprøvet din opskrift til aften, og de var enormt lækre. Jeg vil næste gang tilføje lidt mere salt, men det er nok en smagssag. Hvordan fungerer det med frysning, for persille må ikke genopvarmes, så vidt jeg ved? Bedste hilsner

 • Amanda Winther skrev:

  Hej

  Skal kikærterne stå i et døgn eller kan mindre også gøre det?

  Vh.

 • Eskil skrev:

  Flotte billeder og grundig vejledning!
  I mit asien supermarked kan man få en pakke med instant falafel pulver OG (det interessante!) et falafeljern der ligner et de bruger i de gode falafelbarer for 25kr ialt. Billedet på ydersiden viser godt nok nogle donut-formede falafler, men jernet laver de almindelige cylindriske som buler ud på midten når de bliver stegt.
  Jeg synes ikke dine falafler smager/føles som de bedste jeg har smagt i mellemøsten og efterhånden i danmark. Jeg bemærker en jævn men grov konsistens i de gode falafler. I nogle opskrifter bruger de kødhakker, og det er sikkert det bedste til at lave en jævn grov konsitens.
  I de mere autentiske opskrifter er der ikke kartoffel,rasp, æg, og hvis man bruger det rigtige falafeljern tror jeg godt man kan undvære “klister”.

 • Trine skrev:

  Hej :-)
  Jeg mener at have læst at kikærter skal koges inden brug???
  Ved du noget om det?
  Mvh Trine

  • Ann-Christine skrev:

   Nej, det behøver man ikke. Grunden til at mange tror at kikærter skal koges er fordi at det skal man med bønner, pga indholdet af lektiner.
   Men det er meget småt i kikærter og forsvinder ved iblødsætning
   Hvis du dog har sart mave og typisk får ondt i maven af at spise bønner, kikærter eller lign. Så er det en god ide at skylle kikærterne ekstra grundigt og give dem et kort opkog på 10 minutter.
   Kh AC

 • foodfreakdk skrev:

  Det eneste der mangler ovenpå de falafel er Amba dressing. Det kan jeg klart anbefale. Så er det som at få dem i Israel.

  • Ann-Christine skrev:

   Det har jeg aldrig smagt, men nu er jeg nysgerrig og må da prøve at lave Amba dressing selv.
   Skønt tip :)

 • Hej!

  Jeg glæder mig meget til at prøve denne opskrift i morgen! Har haft falafel-craving længe.
  Det er altid lækre retter der kommer ud af det når jeg bruger dine opskrifter. Så tak!

  Jeg har linket til din blog og denne opskrift på min egen blog. :) Det håber jeg er ok.

  Rigtig god søndag aften

  De bedste hilsner fra Julie/ocdmor

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Julie,
   Uhm, lyder lækkert med falafelplaner i dag – de er så gode, synes jeg jo :) Så det håber jeg også du gør. Og vildt dejligt at høre at du synes godt om mine opskrifter! Det er jeg glad for, kan du tro!
   Sikke en fin måde at linke på, det har jeg ikke set før. Tak – det bliver jeg kun glad for, og for de søde ord, ikke mindst :)
   dejlig dag til dig
   Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *