Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/luciaboller/

Luciaboller – luciabrød eller lussekatte

I dag er det luciadag, men vi tog forskud på glæderne i går, hvor jeg bagte de søde, bløde og gyldne luciaboller.

De blev spist om eftermiddagen med smør, mælk og vi voksne fik et glas varm gløgg til. Du får lige min opskrift på rigtig lækre og hyggelige luciaboller

Rigtig glædelig lucia dag

PT2Hog30Mter

Luciaboller

12 stk.    2 timer og 30 minutter
12 stk.
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer og 30 minutter
Fremgangsmåde

Smelt smør på en pande, tag af varmen og rør mælk og stødt safran i smørret.

I en ren skål røres gær ud i vand og der tilsættes sukker, æg, salt og smørblanding med safran og mælk.

Rør det godt sammen og tilsæt mel lidt efter lidt.

Ælt dejen godt. Den kan godt være ret klistret, men tilsæt endelig ikke ekstra mel, for så bliver bollerne tørre og kedelige.

Lad dejen hæve tildækket i 1 1/2 time på køkkenbordet.

Del dejen i 12 og form 12 luciaboller til luciafigurer, pensl med sammenpisket æg og pynt med rosiner.

Lad dejen efterhæve i 30 minutter, hvorefter de bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca 18-20 minutter.