Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/luciaboller/

Luciabrød

Luciabrød er en dejlig tradition til lucia den 13. december. De smukke og duftende gyldne safran luciaboller smager så dejligt, når de er helt friskbagte og lune eller senere på dagen kan de skæres op, ristes og spises med kold smør.

Luciabrød former man i fine traditionelle former, som gør brødet ekstra fint og hyggeligt at se på. Det er virkelig en rigtig dejlig juletradition, som vi i mange år har hygget med i min familie.

Rigtig glædelig Lucia dag ♡

Prøv også: min opskrift på hvid gløgg >>

PT3H

Luciaboller

Tid i alt3 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 2,50 dl mælk
  • 25 g gær
  • 75 g smør
  • 0,25 g safran, stødt
  • 2 æg
  • 50 g sukker
  • 0,25 tsk flagesalt
  • 475 g hvedemel
  • Derudover
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
  • 12 chokoladeknapper, til pynt
Udskriv 
Fremgangsmåde

Kom mælk i en skål og rør gær ud i mælken.

Smelt smør på en pande ved lav varme. Kom det smeltede smør, stødt safran, æg, sukker og salt i mælken og rør det godt sammen.

Rør 450 g hvedemel i, og rør dejen godt sammen. Drys de sidste 25 g hvedemel ud på køkkenbordet og ælt dejen færdigt på køkkenbordet. Den må gerne være lidt klistret. Tilsæt ikke ekstra mel, for så bliver bollerne tørre og dejen vil sætte sig fint mens den hæver.

Kom dejen i en ren skål med et klæde over og lad den hæve i halvanden time på køkkenbordet.

Del dejen i 12 og form 12 luciaboller. Pensl med sammenpisket æg og pynt med chokoladeknapper. Lad dejen efterhæve i 30 minutter på bagepladen.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 16-18 minutter. Lad dem køle lidt af på en rist inden servering.