Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/luciaboller/

Luciaboller – luciabrød eller lussekatte

I dag er det luciadag, men vi tog forskud på glæderne i går, hvor jeg bagte de søde, bløde og gyldne luciaboller.

De blev spist om eftermiddagen med smør, mælk og vi voksne fik et glas varm gløgg til. Du får lige min opskrift på rigtig lækre og hyggelige luciaboller

Rigtig glædelig lucia dag

PT2H30min

Luciaboller

12 stk    2 timer 30 min
12 stk
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer 30 min
Fremgangsmåde

Smøret smeltes og blandes med den kolde mælk og finthakket safran. I en anden skål røres gæren med lunkent vand og tilsættes sukker og salt. De to blandinger hældes sammen. Tilsæt æg og rør godt. Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt tilsidst dejen godt, den kan godt være ret klistret, men tilsæt ikke for meget ekstra mel, for så bliver bollerne tørre og kedelige. Lad den hæve tildækket i 1 1/2 time. Varm ovnen op til 260 grader og beklæd en bageplade med bagepapir. Rul og form 12 luciaboller til luciafigurer, pensl med sammenpisket æg og pynt med rosiner.

Lad dejen efterhæve i 30 minutter og sæt dem så i den varme ovn. Skru ovnen ned på 225 grader og bag den i omkring 15 minutter afhængig af størrelsen på brødene. Når de er smukt gyldne, er de klar.