Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hvid-juleglogg/

Hvid julegløgg

Hvid julegløgg smager rigtig dejligt og selv om den på alle måder er lige så dejligt julet og krydret som alm gløgg, så er den samtidig en smule ‘lettere i smagen’.

Perfekt til at blande i et glas hvidvin og kan og måske med en smule lys rom, hvis man synes.

Jeg bruger cirka 3 dl af denne gløggsirup til en flaske hvidvin, varmer det op til lige under kogepunktet, smager evt blot til med en smule hvid rom og servere i glas med en kanelstang, en rosmarinkvist eller lidt friske tranebær.

Prøv også: min bedste opskrift på klassisk gløgg >>

PT24H

Hvid julegløgg

1 liter    24 timer
1 liter
Ingredienser
Udskriv opskrift
24 timer
Fremgangsmåde

Kom appelsinsaft, citronsaft, lidt citronskal, lidt appelsinskal, sirup, kanel, stjerneanis, kardemomme, ingefær og kogende vand i en helt ren og skoldet beholder, luk til og lad det trække minimum 1 døgn og op til 2 dage.

Fjern som minimum stjerneanis efter 1-2 dage, og derefter kan det sagtens trække et par dage ekstra . Sigt fyldet og kom det på en ren flaske.

Brug 1 fl hvidvin til 3 dl gløggsirup, varm op til 90 grader og nydes lun.

Tip til servering: kanelstang, en rosmarinkvist, stjerneanis eller lidt friske tranebær ser smukke ud i glasset.