Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hvid-juleglogg/

Hvid julegløgg

Hvid julegløgg smager så skønt og den er både julet og krydret som alm gløgg, men samtidig en smule ‘lettere’ i smagen.

Jeg laver både en flaske af den røde og den hvide gløggekstrakt i juletiden, for begge smager så dejligt.

Den er dejligst at servere lun og ikke alt for varm. Så folder duften og smagen sig nemlig rigtig ud og vi nyder den ekstra meget. Hvis det er en rigtig kold vinterdag (vi vil jo så gerne have en hvid jul igen), så kommer jeg også en smule ekstra portvin eller et lille skvæt hvid rom i.

Prøv også: min bedste opskrift på klassisk rød gløgg >>

PT24H

Hvid julegløgg

Tid i alt24 timer
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed1 måned
Antal1 liter
Ingredienser
  • 500 g lys sirup
  • 1 øko appelsin, saft og 1 spsk fintrevet skal
  • 1 øko citron, saft + 1 spsk fintrevet skal
  • 3 kanelstang
  • 1 stjerneanis
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 20 g ingefær, skrællet og i tynde skiver
  • 1 dl hvid portvin
  • 3 dl kogende vand
  • Til servering
  • 2 hvidvin
Udskriv 
Fremgangsmåde

Kom lys sirup, appelsin- og citronsaft og skal, kanelstænger, stjerneanis, kardemomme, ingefær, hvid portvin og kogende vand i en rengjort og skoldet beholder med låg. Rør det godt rundt.

Lad det trække i 1 et døgn og tag stjerneanis op. Lad det derefter trække i 2-3 dage mere.

Sigt den hvide julegløgg og hæld det på en ren skoldet flaske.

Til servering – Pr glas
Hæld 1,5 dl hvidvin pr glas gløgg i en gryde og varm det op til det eer lige under kogepunktet. Kom den varme hvidvin i glas og rør 1/2 dl hvid gløgg ekstrakt i hvert glas.