Glühwein


Hjemmelavet varmende glühwein med kanel, nelliker og appelsin, samt et lille skvæt rom, hvis man har lyst til det i den dejlige drik.
Glühwein er en krydret og varm rødvinstoddy, som mange måske kender fra en skiferie eller tur til julemarked i Tyskland og Østrig. Sådan et varmt bæger toddy er perfekt at lune de kolde fingre på og varmen breder sig også inden i, når man nyder duften og smagen af den lækre drik.
Prøv også: opskrift på pebernødder >>
Glühwein
- 0,75 liter rødvin
- 2 øko appelsin, saft og fintrevet skal
- 2 kanelstang
- 8 hele nelliker
- 50 g sukker
- 0,50 dl mørk rom
- Til servering
- 1 øko appelsin, skåret i skiver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Kom rødvin, appelsinsaft og fintrevet appelsinskal, kanel, nelliker og sukker i en gryde og varm det langsomt op til lige knap kogepunktet. Læg låg på og sluk for varmen. Lad drikken trække smag i 1-2 timer.
Hæld igennem en sigte i en ren gryde. Smag til om du synes den skal have lidt ekstra sukker og varm op til lige knap kogepunktet igen. Kom rom i og server i glas med appelsinskiver.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Jeg mener, at man plejer at sige op til 80 grader – som trods alt er lidt under kogepunktet – da alkoholen fordamper allerede ved denne temperatur.