Cherry christmas cocktail


Denne dejlige Cherry Christmas cocktail – mit lille ordspil af Merry Christmas – fandt jeg på sidste år i december. Jeg havde læst en hyggelig roman, hvori der blev serveret en marmeladecocktail med appelsinmarmelade og det fangede min interesse og jeg fik lyst til at lave en rigtig lækker og hyggelig julecocktail med appelsin og kirsebær.
Jeg miksede og prøvede af med lækre sager – så hyggeligt! – og så kom jeg frem til denne dejlige cocktail med blandt andet kirsebærlikør, cointreau og appelsinmarmelade. Den er frugtig og skøn at servere som en dejlig julecocktail. Den må I endelig prøve ♡
Prøv også: få flere lækre cocktails her >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Cherry christmas cocktail
- 2 cl kirsebærlikør
- 3 cl cointreau
- 2 cl gin
- 2 cl citronsaft
- 1 tsk appelsinmarmelade
- 1 stængel frisk rosmarin
- 3 kirsebær, evt amarena kirsebær
- 0,50 øko appelsin, en strimmel skal til pynt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Hæld kirsebærlikør, cointreau, gin, citronsaft, appelsinmarmelade og isterninger i en shaker.
Ryst det kraftigt, til shakeren er iskold. Hæld drinken op i glas fyldt med isterninger. Kom amarena kirsebær i glasset, pynt med en rosmarinkvist og en strimmel appelsinskal.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Plejer at elske dine omskrifter, men efter vores smag er den her virkelig ikke en vinder. Den er alt for sprittet
Det er jo helt sikkert en smagssag – cocktailmæssigt kan den sammenlignes med klassikere som Old Fashioned, hvor man nyder dem langsomt mens isterningerne smelter og gør drinken mildere i smagen. Man kan fint tilsætte danskvand eller kirsebærsaft, hvis man ønsker det
glædelig jul
Kh Ann-Christine
Lækker opskrift 😍
Skal lave den til nogle gæster der bedst kan lide cocktails hvor man ikke kan smage alkoholen.
Er der noget ekstra jeg kan komme i, så man mindre kan smage alkoholen?
Mange tak – og uh det er jo et svært spørgsmål … for jeg synes den smager helt perfekt som jeg har fundet på den :) Men den er jo lidt stærk lige til at starte med inden isterningerne begynder at smelte, så du kan sagtens spæde den op med sød kirsebærsaft efter smag. Mængden må komme lidt an på en prøve.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine