Varmende juledrik


Det er skønt med en duftende og krydret juledrik.
En der varmer helt ned i tåspidserne, smager så englene synger og er fyldt med julens skønneste krydderier.
Denne juledrik er alkoholfri, krydret og virkelig god på en kold vinterdag.
Som variant kan der tilføjes flere skønne krydderier for den er også dejlig med nelliker, kardemommekapsler og allehånde. Drikken kan opbevares på køl i et par dage.
Prøv også: min bedste opskrift på klatkager >>
Juledrik
- 0,50 vaniljestang
- 30 g ingefær, i skiver
- 2 stjerneanis
- kanelstang
- 6 dl æblemost, ufiltreret
- 1 dl hyldeblomstsaft
- 1 dl appelsinjuice
- 2 dl vand
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Flæk vaniljestangen og kom vaniljekorn, vaniljestang, ingefær, stjerneanis, kanelstang, æblemost, hyldeblomstsaft, appelsinjuice og vand i en gryde.
Varm langsomt op til kogepunktet, læg låg på og lad det simre ved svag varme i 30 minutter.
Sigt krydderierne fra og nyd drikken lun eller afkølet.
Næringsindhold

Pr. glas
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Jeg kommer lige cyklende, er hos jer om ti min c”,) Kunne godt lige drikke en sådan.
Glædelig jul.
BruunP,
jeg tror, du trænger til en god og varmende drik, som denne! :-)
uhmm det lyder godt og hvor har du det julehyggeligt :-)
Den må jeg prøve i aften (når jeg alligevel skal lave brunekage dejen). Glæder mig allerede. Og mange tak for opskriften på dine karamelbrud med nødder (og chili). De i den grad bragte glæde hjemme hos os (min hustru er kineser og elsker chili). Og det er dejligt at komme forbi her og jule – en dejlig juleblog du har lavet her i december – tak for den.
Lene,
Tak, der julehygges her og der og allevegne :-)
Claus,
Velkommen her! og tusind tak for de søde ord! Jeg er glad for at kunne sprede lidt julehygge
Juledrikken smager dejligt til brunkager, tror jeg
-og også til karamelbrudene. jeg er glad for at de også bringer glæde i Kina! :-)
Uhmmm…den skal bestemt prøves!
Tak for opskriften! :-D
Det lyder virkelig lækkert – og juleagtigt med de krydderier du kommer i. Det vil jeg prøve ;-)
Det lyder usædvanligt lækkert – selvom jeg lige skulle læse en ekstra gang om den varme æblejuice. Det har jeg aldrig set før, men det er vel netop kvaliteten af æblejuicen, der gør forskellen! Dejlig juledrik…
Hallå där! DEt lät som en mycket god vinterdrink!!!! Och såna vackra foton!!! Mari.
Meget a pros pos, tror jeg, jeg vil tage en kop varm te! Jeg har nemlig udvalg – og så drukket af julekrusene, så må det være godt nok! Men det lyder lækkert!
Det må prøves. Ser dejlig indbydende ud :-)
Mahalo,
Velbekomme, den er god og varmene.
Madame,
Det er rigtig juleagtigt og ingefæren giver den et godt pift. Mon man ikke kunne komme en hel kanelstang i også?
Pernille
Den smager ikke af æble. -og det er vel egentlig en æblemost, når den er ufiltreret, eller?
Mari,
En rigtig vinterdrik, som også gør godt i januar og februar ;-)
Deborah,
Jeg har også lige fået købt julethe i dag, bedre lidt sent end aldrig. -og det dufter, uhmmm
Gitte,
Den er go´ -og jeg glæder mig til at høre hvad du synes
Det lyder bare så lækkert. Jeg er ikke sikker på, at jeg kan få den slags æblejuice her, men når jeg kommer DK i julen, skal det helt sikkert prøves :-)
Fisker & Fernándes,
Mon ikke der kan købes en ufiltreret æblemost i f.eks en økologisk butik i Spanien? -Ellers må du lave den i juledagene, den skal nok blive drukket ;-)
Problemet er at æblejuice i sig selv ikke lige er sådan at finde, men jeg må se om ikke jeg kan opdrive det et eller andet sted :-)
Fisker & Fernández
Tja… Ellers må den vente til du kommer til DK :-)
hvilket mærke æblemost anbefaler I ? Og hvor kan disse købes?
Jeg er ret glad for Irmas økologiske æblemost. Men ellers kan enhver æblemost af god kvalitet bruges til drikken :)
Hej :)
Undskyld jeg måske spørger lidt dumt, men de der kardemommekapsler,
hvad er det,(hvordan ser de ud) hvor kan de købes og til hvilken pris? :)
Har nemlig aldrig hørt om dem :)
Hilsen Pernille..
Det er ikke dumt! :)
De kardemommekapsler jeg bruger pt er fra Mill&Mortar eller Asaspice
Kh AC
Hej,
Hvis man skulle komme nelliker i, hvor meget sku der så i i den opskrift du har skrevet?
Og kan der godt bruges stødt nelliker?
Jeg vil bruge hele nelliker og lade 5-6 stykker trække smag i drikken, hvorefter de tages fra igen. Du kan også bruge en knivspids stødt nellike :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine