Pebernødder
Sprøde og velsmagende pebernødder, som er nemme at lave og dejlige at bage.
Her kan hele familien være med og har man helt små børn til at hjælpe, så viser deres strålende øjne, at også rå pebernøddedej smager ualmindelig lækkert ♡
Det er så hyggeligt at bage pebernødder sammen og disse pebernødder har vi bagt i uendeligt mange år. Fyldt med skønne krydderier og smag, og helt som vi bedst kan lide den. Det er vitterligt den bedste opskrift på pebernødder efter min mening.
Prøv også: mange flere juleopskrifter her >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 100 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pebernødder
- 125 g smør, stuetempereret
- 125 g sukker
- 0,50 dl piskefløde
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 0,50 tsk ingefær, fintrevet
- 0,50 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk sort peber, friskkværnet
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 0,50 øko appelsin, 1 tsk fintrevet skal herfra
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk smør og sukker hurtigt sammen og rør derefter piskefløde i.
Rør de tørre ingredienser og fintrevet appelsinskal sammen i en skål for sig og rør dette i skålen med de våde ingredienser.
Saml dejen kort, bare indtil pebernøddedejen er fast og nem at forme og samlet.
Tril dejen ud i lange pølser og skær pebernødderne ud i passende størrelse på omkring 1×1 cm.
Tril pebernødderne til små runde kugler og sæt dem på en bageplade med bagepapir med lidt afstand mellem.
Bag ved 175 grader varmluft i omkring 7-10 minutter til de lige akkurat bliver let gyldne i kanterne. Lad dem køle af på en rist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Min mor ‘tørrede’ altid pebernødderne i ovnen på meget lav varme efter de var bagt – det gør man ik mere 🤔😂
Hej Hanne
Jeg vil tro det kommer lidt an på hvilken ovn man har. En ekstra bagning eller tørring af småkagerne kan hjælpe til at de ikke bliver bløde i småkagedåsen over tid hvis de ikke er bagt helt nok i første omgang eller hvis ens ovn fx bager lidt for kraftigt, så man vil undgå at de brænder på og derfor tager dem ud før de er helt klar.
Mon det kan give mening at det kunne være forklaringen?
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Nøj hvor er din opskrift let at følge og det er de bedste pebernødder. 5 ud af 5 stjerner. Jeg hader at bage og kan ikke finde ud af det, men den her opskrift er så nem og overskuelig så de er blevet helt perfekte begge gange jeg har kastet mig ud i det.
Hej Christina
Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på pebernødderne
Det er jeg virkelig glad for!
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Fantastiske pebernødder – lysår bedre end dem man køber 😊 Vi puttede også lidt stødt nellike i og ekstra af krydderierne i opskriften (dog tørret stødt ingefær, da ungerne ikke er vilde med kraftig ingefærsmag).
Tusind tak for opskriften!
Hej Marie
Mange tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding, det er jeg rigtig glad for ♡
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine