Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pebernoedder/

Pebernødder

Sprøde og velsmagende pebernødder, som er nemme at lave og dejlige at bage. Her kan hele familien være med og har man helt små børn til at hjælpe, så viser deres strålende øjne, at også den rå pebernøddedej smager ualmindelig lækkert ♡

Det er så hyggeligt at bage pebernødder sammen og disse pebernødder har vi bagt i mange år. Jeg har finpudset opskriften i løbet af årene med skønne krydderier og smag, så den nu er helt som vi bedst kan lide den. Det er vitterligt den bedste opskrift på pebernødder, efter min mening og de skønne julekager bager vi år efter år, med sød hjælp fra mine to yndlingskøkkennisser.

PT15M

Pebernødder

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 uger
Kan frysesJa
Antal100 stk.
Ingredienser
  • 125 g smør, stuetempereret
  • 125 g sukker
  • 0,50 dl piskefløde
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,50 tsk ingefær, fintrevet
  • 0,50 tsk kanel
  • 0,50 tsk sort peber, friskkværnet
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 0,50 øko appelsin, 1 tsk fintrevet skal herfra
Udskriv 
Fremgangsmåde

Pisk smør og sukker hurtigt sammen og rør derefter piskefløde i.

Rør de tørre ingredienser og fintrevet appelsinskal sammen i en skål for sig og rør dette i skålen med de våde ingredienser.

Saml dejen kort, bare indtil pebernøddedejen er fast og nem at forme og samlet.

Tril dejen ud i lange pølser og skær pebernødderne ud i passende størrelse på omkring 1×1 cm.

Tril pebernødderne til små runde kugler og sæt dem på en bageplade med bagepapir med  lidt afstand mellem.

Bag ved 175 grader varmluft i omkring 7-10 minutter til de lige akkurat bliver let gyldne i kanterne. Lad dem køle af på en rist.