Pebernødder
Sprøde og velsmagende pebernødder, som er nemme at lave og dejlige at bage.
Her kan hele familien være med og har man helt små børn til at hjælpe, så viser deres strålende øjne, at også rå pebernøddedej smager ualmindelig lækkert ♡
Det er så hyggeligt at bage pebernødder sammen og disse pebernødder har vi bagt i uendeligt mange år. Fyldt med skønne krydderier og smag, og helt som vi bedst kan lide den. Det er vitterligt den bedste opskrift på pebernødder efter min mening.
Prøv også: mange flere juleopskrifter her >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 100 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pebernødder
- 125 g smør, stuetempereret
- 125 g sukker
- 0,50 dl piskefløde
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 0,50 tsk ingefær, fintrevet
- 0,50 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk sort peber, friskkværnet
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 0,50 øko appelsin, 1 tsk fintrevet skal herfra
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk smør og sukker hurtigt sammen og rør derefter piskefløde i.
Rør de tørre ingredienser og fintrevet appelsinskal sammen i en skål for sig og rør dette i skålen med de våde ingredienser.
Saml dejen kort, bare indtil pebernøddedejen er fast og nem at forme og samlet.
Tril dejen ud i lange pølser og skær pebernødderne ud i passende størrelse på omkring 1×1 cm.
Tril pebernødderne til små runde kugler og sæt dem på en bageplade med bagepapir med lidt afstand mellem.
Bag ved 175 grader varmluft i omkring 7-10 minutter til de lige akkurat bliver let gyldne i kanterne. Lad dem køle af på en rist.
Lækre ser de ud -det kunne måske være en ide, til sådan en regnruskende våd 1. søndag i advent?!
God søndag til dig :-)
Det kunne da være en super søndagside – fik du dem bagt?
Jeg synes tit, at hjemmebagte pebernødder skuffer lidt, men i år skal det have endnu et forsøg, tror jeg.
Ja, det synes jeg faktisk også tit – men friske hjemmebagte er gode og jeg er altså faldet pladask for denne opskrift :)
De ser gode ud… det kunne da være, at man skulle prøve kræfter med pebernøddebagning i år.
Det er ihvertfald ikke sidste gang vi har bagt dem i år ;)
Jeg bliver da nødt til at prøve den opskrift – synes aldrig jeg har fundet én, der dur, så jeg ender altid med at købe..
Til gengæld kan jeg varmt anbefalde at bage brunkager med blåbær i. Mums!
Det lyder da bare helt vildt lækkert – tak for tippet :)
Wow de ser lækre ud. Man får jo helt lyst til at have nogle at trille pebernødder med! :)
KH og god 1. advent
Ja, de er også søde mine to hjælpere :) Tak og i lige måde
Virkelig lækker opskrift!
Mmmm, hvor se de bare lækre ud!… Forsinket glædelig 1. søndag i advent ;)
Tak og i lige måde til dig :)
Kunne man evt bruge stødt ingefær, og i så fald er mængden mon den samme?
Ja, det står under tips :)
Kh AC
Hvor ser det fint ud i de hvide skåle med den røde snor. Vi har også bagt pebernødder uden æg, for vi kan ikke lade være med at smage ;)
Jeg tror at jeg må prøve din opskrift næste gang. Der er nemlig allerede ret lavt i glasset, på trods af at det var en kæmpe portion, -hmm…
Tak Mette :) Det er faktisk utroligt hvor hurtigt sådan en portion pebernødder forsvinder, jeg forstår det ikke …….
Så er der købt fløde mv så vi også kan komme igang. Har du dejen på køl først?
rigtig god fornøjelse :) Nej, vi gik bare i gang med det samme dejen var æltet
Hvor meget skal fløden piskes, og er det piskefløde?
Ja, det er helt almindelig piskefløde og den skal ikke piskes til flødeskum men blot piskes i dejen – bare lige til dejen er jævn.
Pebernødder er en fast ingrediens til vores julerier, og skal smage af frisk peber, kardemomme og masser af ingefær. Mums :-)
Nemlig og de her smager af alt det :)
Som altid skønne, skønne billeder.
Tusind tak, Marina :)
Det er en rigtig god opskrift! Har lige lavet 2 plader idag :)
Desværre bliver mine pebernødder altid helt flade, uanset opskrift. Også disse. Gad vide hvad jeg gør galt…
Det er dejligt at høre. Vi har også næsten spist de sidste :)
Jeg ved sørme ikke hvad det kan være. Bruger du varmluft? Måske skal din ovn være en smule varmere? Eller lidt mere mel i dejen?
Andre der kan hjælpe eller har prøvet det samme?
Jeg har bagt af to omgange nu, og første gang blev mine også helt flade og lidt sorte under bunden, så her anden gang har jeg bagt dem med en ekstra bageplade under, så de får mindre varme nedefra, og nu er de blevet så fine og runde!
Det er lidt sjovt at høre – for der må jo være enormt stor forskel på hvordan ovnen varmer. -min egen ovn varmer helt ujævnt, så jeg må selv lige vende pladen undervejs ;)
Dejligt at det lille trick kunne gøre det! -tak for tippet
Hvis jeg bruger varmluft varmer min også ret ujævnt, derfor bruger jeg altid kun almindelig ovn når jeg bager. Måske din ovn laver samme nummer :)
Min ovn er faktisk desværre endnu værre uden varmluft. Det er en gammel, gammel sag, som reelt set kan stå af hver dag det skal være … Men jeg håber alligevel den holder lidt endnu ;)
Ej hvor ser de lækre ud. Dem vil jeg bage i løbet af weekenden :-) Hvor længe kan de ca holde sig, før de bliver bløde? :-)
De har aldrig holdt sig længe nok herhjemme til at blive bløde ;-)
Så der må jeg være dig svar skyldig
Kh AC
Vi bruger også altid fløde i vores pebernødder. Det er en opskrift fra min onkel, som vi efterhånden allesammen bruger i familien. Vi kommer dog også hjortetaksalt og lidt citronskal i. Problemet er nok, at vi får dem spist alt for hurtigt, og laver man en større portion, så spiser vi bare flere på stort set samme tid ;-)
Vi har også altid brugt piskefløde i vores pebernødder i stedet for æg, så langt tilbage jeg kan huske. Sådan en skøn gammel familieopskrift der er gået i arv fra generationer og som jeg har videreudviklet lidt på hist og pist med endnu flere skønne krydderier.
Citronskal skal jeg prøve. Uhm! Jeg bager oftest små portioner, det er så hyggeligt med børnene og så skal vi jo arbejde for føden hver gang ;) = enormt god samvittighed når vi spiser dem, ha ha :)
Jeg skal bage dem imorgen og glæææder mig, men har ikke frisk ingefær…
Kan stødt ingefær bruges? og i så fald hvor meget?
Ja, sagtens
God fornøjelse med pebernøddebagning :)
Kan man estate halv sukker og halv brun farin
Ja, prøv endelig! Smagen vil være anderledes, men også rigtig god
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Nu har jeg sat mig for at jeg skal have bagt dem her :-) men har lige et lille (måske lidt dumt) spørgsmål – skal det være rigtig smør eller er kærgården fint, og skal det være saltet eller usaltet smør? Jeg er helt ny inden for småkage bagning så jeg kan ikk rigtig fornemme hvad der er bedst :-)
Vi har aldrig kærgården herhjemme, men rigtig smør, økologisk og saltet. Så det er altid det jeg selv bruger. Personligt er jeg vild med økologisk smør, det er lidt mere gult i farven og smager af mere.
Jeg vil anbefale saltet øko-smør, men hvis du ikke har det og bare vil igang med at bage nu, så går det jo nok med kærgården ;-)
Rigtig god fornøjelse med bagningen, lad mig endelig høre hvad du synes om pebernødderne :)
Hold nu op, sikke skønne pebernødder. Tusind tak for opskriften. Jeg fik ca. 200 ud af den, og de var ikke små.
Glædelig jul
Hilsen Anne
Dejligt at høre at de pebernødder også lige falder i din smag :) De hitter stort herhjemme, hos børn, voksne og nisserne ;-)
Rigtig glædelig jul
Kh AC
Helt perfekte pebernødder! Tak for dejlig inspiration og rigtig glædelig jul :-)
Dejligt at høre! Tak :)
Rigtig glædelig jul
Kh AC
Hej
Også lige et spørgsmål – smelter du smører?
Venligst f
Hej Frederikke,
Nej, endelig ikke :) Bare smør som lige er blevet blødt af at have stået på køkkenbordet i en halv times tid.
Kh AC
Ej jeg bliver nødt til at takke for opskriften, de er SÅ gode de pebernødder… jeg har denne jul lavet to gange dobbeltpotioner indtil videre ;) Har genoplivet min kærlighed til pebernødder med denne opskrift – havde ellers opgivet at spise dem :)
Kan man godt lave dejen nu her, også fryse dem ned, så man har dejen klar til en dag i december ?
Ja, det kan du sagtens
Hej Sidsel. Min mor fryser de færdige pebernødder i lufttætte beholdere. Det fungerer super og de forbliver lækre. Hilsen Stine
Mht. frysning laver min mor disse i én stor portion hvert år, køler dem HELT ned og putter dem i lufttætte beholdere (luk evt. kanten til med tape) og putter dem i fryseren. Det fungerer perfekt og de forbliver lækre og sprøde.
Bagt (og spist!) i dag. Jeg brugte rørsukker og tilføjede lidt reven appelsinskal og stødte nelliker. Dejen var nem at arbejde med (for fem små pebernødde-trillere), og de blev virkelig lækre!
Mvh Maja
Hvor hyggeligt! Jeg tror faktisk jeg vil lave pebernødder med mine krudtugler og deres to venner, som de skal have med hjem og lege efter børnehave i dag – det bliver hyggeligt :)
Kh Ann-Christine
De var gode! Lette at få til at hænge sammen. Brugte mælk i stedet for fløde. Og kanel og tørret ingefær.
Vh
Liv
Dejligt at høre :)
Uhmmmm har lige bagt de her pebernødder med mine dagplejebørn idag, de er super nemme og nøj hvor smager de godt…………hmmmm nu står de ude på køkkenbordet, børnene sover, gad vide om der er flere tilbage, når forældrene kommer og skal julehygge her i eftermiddag………!!!!!!!
Hvor er det dejligt at høre!
Mon der var flere tilbage ;) De er virkelig også et stort hit herhjemme og så dejlige for børnene at hygge med.
Haps – må straks i gang, men skal lige høre om det er hvid eller sort peber??
Jeg bruger oftest sort, for det er typisk det vi har på krydderihylden. Begge dele fungere fint.
Uhm, de smager bare forrygende godt de pebernødder, har lige lavet dem, og det er bare en god opskrift, lækre sprøde og krydret perfekt. De skal nok blive et hit i julen :)
kh Lene
Hvor er det dejligt at høre :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Super lækre pebernødder Waw. Selv vores hankat Elvis spiser af dem.
Heh, dejligt at de falder i alles smag :)
Wauw lækre nødder!! virkelig gode og nemme at lave ikke mindst! Så blev der også jul i vores lille hjem. :-) tak!
Hvor er det dejligt at høre :)
Rigtig glædelig jul :)
Uhm, sikke en fantastisk lækker, og meget nem, opskrift på skønne pebernødder! Et stort hit hos mine små pebernøddebagere. For øvrigt også en super fin blog du har, som jeg til min store glæde her har fundet :-) Masser af dejlig inspiration! Glædelig jul :-)
Hvor skønt! Det er også lige den ideelle opgave for små pebernøddebagere ;)
Tusind tak for de søde ord om bloggen og rigtig dejlig jul til dig også
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Jeg har tidligere år bagt de fantastiske pebernødder. Men min datter har fået mælkeallergi. Kan godt bruge smør, men ikke fløde. Har du prøvet at bruge soya fløde?
Mvh Malene Skou Nielsen
Det har jeg desværre ikke … Det er jo så lidt der skal i, så jeg tror de kan lykkedes fint med soyafløde, men kender ikke produktet – smag/konsistens
Kh AC
Du har bare sådan nogle skønne opskrifter.
Jeg har aldrig rigtig hverken bagt eller spist pebernødder, men i år valgte jeg så alligevel at prøve mig ad med din opskrift og den er virkelig god!!
Har allerede brugt den to gange denne jul og har planer om en gang mere.
Den er så super let og er en hurtig måde en få lækre pebernødder på!
Hvor skønt! Det er også en favorit herhjemme som vi bager mange, mange gange i løbet af december :) Også til børnenes legeaftaler, er det hyggeligt med pebernøddedej og et lille bageprojekt.
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej:)
Det er de bedste pebernødder jeg nogensinde har smagt! Alle i familien er vilde med dem, de er nemme at lave og de kalder bare på en ekstra omgang.
( Normalt kommenterer jeg aldrig på de opskrifter jeg finder på nettet, men din opskrift fortjener ros – og folk skal kunne se, at vi taler om virkelig gode pebernødder her:) )
God jul!
Bh, Cecilie
Jubii, hvor er det dejligt at høre :)
Og tusind tak for din søde hilsen, det er jo super dejligt med feedback, særligt glad bliver jeg jo når det er af denne slags :)
Rigtig glædelig jul til dig
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Kunne man bruge stødt ingefær i stedet for?
Og hvor meget ville det så være?
Mvh. Pia
Hej Pia,
Det kan du sagtens
Kh AC
Fantastisk opskrift :-) de smager himmelsk… tak for en fantastisk blog.
Hvor er det rart at høre! Det er også min yndlingsopskrift på julesmåkager og vi bager de pebernødder mindst 3-4 gange i løbet af julen :)
Kh AC
Virkelig lækre pebernødder. De bedste jeg har smagt. ❤️ Jeg ende med at trille dem alle selv da unger ikke gad mere. ? de var heldigvis det hele værd.
Hvor dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
Bliver de mon kedelige hvis man udelader ingefær? Er ikke så tosset med det men er altid vildt begejstret med dine opskrifter så ville gerne afprøve din pebernødder opskrift. :) Hvad med kardemomme, smager det meget igennem og er det et klassisk krydderi i pebernødder? :)
Det kan du sagtens! Ingefær smager dog ikke super meget igennem her, men understreger smagen af peber på en fin måde.
Jeg synes generelt at der gerne må fyres lidt op for brugen af krydderier, det gør mange retter så meget mere interessante ;) – men det er jo altsammen smag og behag.
Du kan godt undlade både kardemomme og ingefær, eller erstatte det med lidt stødt nellike. Du kan også blot prøve at halvere mængden i min opskrift og se hvad du synes om det :)
Kh AC
Nogen der har erfaring med hvor længe dejen kan holde sig i køleskab eller hvordan den egner sig til frysning??
Skal bage med børn over tre dage og vil gerne lave al dejen på en gang.
Hej Michelle,
Du kan sagtens fryse dejen ned, men hvis du skal bage dem 3 dage i træk, så kan de fint bare holde sig på køl til alle tre dage.
Tag dem gerne ud af køleskabet 45 min inden der skal laves pebernødder
Kh AC
Det er altså bare en virkelig dejlig opskrift. Vi har lige bagt dem og mums. Jeg bagte også dine brunkager i sidste uge, og de er virkelig også gode og til at gå til.
Kunne ikke lade være med at tænke på, hvor fint det ville være med en kogebog med juleopskrifter, måske kombineret med opskrifter til andre højtider (fastelavnsboller, påskeæg osv.). For du har så mange gode her på bloggen. Jeg ville i hvert fald købe den :-)
Tusind tak for en super sød hilsen og opfordring – det er bestemt ikke utænkeligt ;) Og hvor er det dejligt at høre at du har lyst til sådan en bog fra mig
Kh Ann-Christine
Uh det lyder som en fantastisk ide ;)
Den vogn er jeg med på, elsker din anden bog.
♡ det er bare SÅ dejligt at høre! Giver jo lidt til at lave en mere ;)
Kære Ann-Christine. Nu har jeg lavet pebernødder af din opskrift to gange, med lidt mere ingefær i end i din opskrift. De er virkelig gode med masser af smag. Du har helt ret, det er de bedste pebernødder.
Kærlig hilsen Lene
Hvor er det dejligt at høre :)
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
En rigtig dejlig opskrift. Har lige lavet og bagt doppelt portion, da jeg har mange det gerne vil have mit hjemmebag. Nogle af dem kommer med til Gambia i West Afrika om 10 dage. Spændende. De fleste kommer ned til Færgegrillen i Hanstholm i morgen. De sidste skal en tur til Hamborg til min søn og svigerdatter
Det bliver helt sikkert min opskrift fremover. Nem at forberede og nem at have med at gøre. Tak for det ?
Ej, hvor er det dog hyggeligt!
Så skønt at høre og tusind tak for din søde hilsen – jeg håber pebernødderne bringer glæde hvor de når frem :)
Rigtig glædelig jul til dig
Kh AC
De vil bringe glæde. Det kan jeg love dig
Hej :)
Jeg er glad for din blog og har også din bog :)
Min datter og jeg er ramt af slem forkølelse og er hjemme i dag. Der var dog energi til at lave dej som nu står i køleskabet, da jeg synes det er nemmere at trille dejen når den er kold.
Jeg havde ikke fløde, så vi brugte mælk, som nok ikke giver en ligeså rund smag….
Vi glæder os til at smage, hvis vi kan smage noget, det er jo ikke det store med snot næser :( jeg kunne knapt dufte krydderierne. Om ikke andet bliver far nok glad og så må vi jo bage flere når snot næserne er væk :D
Æv med forkølelsen, men nøj hvor det lyder som om I forstår at få det allerbedste ud af sådan en dag alligevel :)
Rigtitg god bedring til jer begge ♡ og tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Vi smider tranebær i nu det ik helt er jul….. Mums :-)
Lyder også lækkert! :)
Dem må jeg prøve. Kan dejen fryses? (Så man kan bage lidt hen ad vejen) Det er muligt, der allerede er spurgt og svaret i kommentarerne – der er mange – og jeg har ikke kigget alle igennem ;)
Ja, det vil du sagtens kunne gøre :)
Kan man lave dejen på forhånd og tage den ud af køleskabet når man har tid til at bage dem?
mvh Susan
Ja, den kan fint holde sig på køl i et par dage :)
Tak for dejlig opskrift – skal bruges til min datters legegruppe i morgen-
Hvor er dit køkken fra (skabene)?
Det kan du læse om her :)
Hej,
Jeg skal holde julehygge med hele svigermekanikken søndag og ville bage lidt julekager. Ville dejen her kunne rulles ud og udstikkes?
På forhånd tak for hjælpen :)
det er da forsøget værd – ellers prøv disse julesmåkager
God fornøjelse ♡
Kh AC
Hej
Jeg har idag forsøgt med med din pebernødde opskrift. Det er første gang jeg laver pebernødder og det er ikke gået så godt. De smager dejligt, men de flyder ud og ligner nu en stor kage?
Hej Malene,
Det lyder lidt mystisk … har du fulgt opskriften præcis? Se evt videoen til også :)
Kh AC
Ja det skulle jeg mene, men min dej ligner ikke tilnærmelsesvis din. Den er for klæg. Ved ikke helt hvad der er gået galt, men det er vidst en ommer :-)
Hvilken smør bruger du?
Altid rigtig smør (ikke noget blandingsprodukt, smørbart eller lign)
– mærket er lidt forskelligt, men altid økologisk 100% smør.
Kh AC
Tak for opskriften, de er virkelig gode og hurtige at lave. Min datter og jeg bagte dem i går, og jeg tror, at vi snart skal bage en portion igen, så hurtigt som de bliver spist ?
Hvor er det skønt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Så er jeg klar til at bage pebernødder for første gang.. glæder mig til at smage dem. Super dejligt du deler dine opskrifter Ann-Christine .. ;)
på forskud glædelig december ;)
Hvor hyggeligt ♡ Rigtig god fornøjelse med de gode pebernødder og tusind tak for din søde hilsen
Rigtig glædelig jul og december til dig
Kh AC
De er rigtig gode.. de blev spist i løbet af få dage. Så vi må vist til at bage en ny omgang når vi kommer hjem til mormor.
Glædelig jul
Hvor er det dejligt at høre ♡
Glædelig jul til dig og tak for din søde hilsen
Kh AC
Hvor længe kan de holde sig?
I en lufttæt beholder kan de fint holde sig i 1 uge. Du kan evt også opbevarer noget af dejen på frys – så er det super nemt at lave pebernødder af flere omgange i løbet af december ♡
Kh AC
Dejlig blog du har.
I aften står den på pebernødder- og jødekager bagning.
Alene duften af hjemmebag………..mums.
God jul
Didde
Så hyggeligt! ♡ Dejlig julebagedag til dig og rigtig glædelig jul
Kh AC
Kære Ann-Christine
Igen en succes-opskrift fra dig. Dine pebernødder bliver netop nu afprøvet – dog med stødt ingefær (men frisk skal sandelig også afprøves) og et nip hvid peber.
Hvor lyder det skønt :) Tak for din hyggelige hilsen
Kh AC
Nu har jeg prøvet for første gang, at bage pebernødder . De blev såååå gode, de blev spist på to dage hihihi:)
Jeg kom ikke ingefær og appelsinskral men super god og nem opskrift:)
Hvor er det dejligt at høre :) Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej Ann-Christine. Tænker du, at man kan fryse pebernøddedejen? Jeg skal nemlig lave en stor mængde, som skal bruges løbende i december. Vh Tina
Det kan du sagtens, det har jeg selv gjort flere gange med fin succes :)
Hej
Nu har jeg prøvet at bage din pebernødopskrift to gange. Men hver gang flyder de ud og ligner nærmest makroner og lige til at kassere. Kan se i kommantarerne nede under at andre også har prøvet det både med denne og andres så jeg må prøve nogle af de råd der er kommet, nogle siger tredje gang er lykkens gang ☺
Med venlig hilsen
Rikke
Prøv evt at se min video til opskriften :)
Tror du, man ville kunne bruge denne dej til mini peberkagehuse?
Jeg er i tvivl om den holder godt til peberkage huse, men jeg deler snart min opskift på netop det som er super god til formålet ♡
Uhhh, det vil jeg glæde mig til.
Super god opskrift ?. Har prøvet den til både udstukkede peberkager og pebernødder – og begge dele med stor succes. Det undrer mig bare, at du i din video viser natron, når der ikke er natron i selve opskriften?
PS. Jeg kværner selv hele krydderier i en elektrisk kaffemølle og så bliver der lidt mere knald på smagen. Malede krydderier holder ikke smagen ret længe, og man glemmer jo at kassere og købe nye ?.
Hvor er det skønt at høre ♡
Den manglende natron i opskriften her, kommer af at jeg siden har lavet den blot med bagepulver og det fungere lige så fint :) – helt enig med de malede krydderier, og så er det jo virkelig så ekstra skønt at dufte til
Hej Ann-Christine,
Jeg er meget glad for dine opskrifter – de hitter stort i vores familie.
Favoritterne er:
Disse lækre pebernødder, dine kyllingenuggets med cornflakes, kylling med pikant ost – bacon og grønsager, dine luksus havregrynskugler med guldstøv og mange, mange flere:-)
Vh Kirsten
Sikke en skøn hilsen at få! Tusind tak, det er dejligt at høre ♡
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Virkelig lækker opskrift. Vi tog den børnevenlige udgave og undlod ingefær og appelsin. Resultatet blev SÅ lækkert. Tror vi får spist hele portionen i aften :-)
Lyder også virkelig skønt ♡ Rigtig god hyggeaften til jer
Kh AC
Min mand elsker vaniljekranse men går i en stor bue udenom pebernødder, men efter at have smagt disse: “Hold nu op! De smager jo lige så godt som vaniljekranse! Lav nogen flere!” :-D
Jeg havde ikke stødt ingefær men kom allehånde i i stedet for. Fungerede super. Vi bager et nyt læs i weekenden, og så skal opskrifterne på vaniljekranse og brunkager også afprøves :-)
Hvor er det skønt at høre, tusind tak for din søde tilbagemelding på opskriften ♡
Hej. Kan man lave dejen i forvejen og fryse den?
Ja, sagtens
Hvis man har pebernød min krydderi, hvor meget skal der bruges til dine pebernød opskrift ?
Ofte når jeg søger på en opskrift, tænker jeg “Åhr, bare det nu smager så godt som de siger i opskriften” men med dine opskrifter VED jeg bare det bliver godt ❤️ Tak for virkelig mange gode opskrifter- jeg gir mig i kast med disse, sammen med dagplejebørnene senere idag ?
Hvor er du sød! Det er virkelig dejligt at høre ♡
Kh AC
Glimrende og nem opskrift.
Jeg har ikke bagt pebernødder i årtier.
Har ikke fortrudt, at jeg valgte denne opskrift. Smager dejligt
Venlig hilsen fra Marianne ?
Hvor er det dejligt at høre ♡ Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hej!
Gør jeg et eller andet forkert? Jeg har gjort som skrevet i opskriften men allerede da der kun var 8-10 min tilbage var de meget mere end gyldne og nu er de helt sorte. Kan det virkelig passe at de skal ha så markant kortere tid (8-10 min ift. 20 min) i min ovn?
Hvor ser du at der står 20 minutter?
I min opskrift står der 8-10 minutter … – så jeg tænker at du må have læst forkert et sted :)
HAHAHAHAHAHAHA jeg er vist for træt til at bage i dag! Du har da helt ret. Se det hjælper på det ?
Uh altså, sådanne dage med dårlig bagekarma, det er ikke at spøge med ;)
– du må prøve dem igen en anden dag, de er bestemt det værd ♡
Jeg beklager meget ❤️ småbørns mor og bageri er ikke altid helt gennemtænkt tydeligvis haha. Kunne heller ikke forstå det da jeg ved nærmest alle lejligheder bruger opskrifter fra dig og altid er glad og tilfreds. Men det giver jo så mening når jeg læser forkert. ? Heldigvis havde jeg gemt ca halvdelen af dejen så vi prøver lige igen.? Godt det ikke var juleaften ?
Super lækre og nem opskrift, 5 stjerner fra mig. Glædelig jul og tak for mange dejlige opskrifter
Hvor er du sød! Tusind tak og rigtig glædelig jul til dig ♡
Det er absolut de bedste vi har smagt, men mine flader ud rigtig meget . De ligner bare små mikro småkager . Hvad kan grunden være ?
Vh Bettina
Det ved jeg sørme ikke, har ikke selv prøvet at de flader meget ud …
Jeg har fundet løsningen med en lille mere smule mel :-)
God jul.
Smager fantastisk! Tak for en lækker opskrift.
Mvh Kristine
Hvor er det skønt at høre! Mange tak for din søde tilbagemelding på opskriften :)
Glædelig jul
Kh AC
kan dejen fryses?
Det kan den sagtens :)
Hvornår skal appelsinen i? og er det saften fra en hel appelsin?
Glæder mig til at prøve dem!
Det er appelsinskal og skal i sammen med de tørre ingredienser
God fornøjelse
Hej
Tak for nogle dejlige opskrifter.
Jeg vil høre om pebernøddedejen er fryseegnet?
Mvh
Tanja
Tak for din søde hilsen :)
Det kan den sagtens
Kh AC
Hej Ann-Christine
I opskriften skriver du ikke noget om natron, men det har du med i videoen sammen med bagepulver…!
Har du ændret det siden optagelsen? Eller er det bare en lille forglemmelse?
Jeg har lagt dejen i aften med både bagepulver og natron, nu ligger det i køleskabet og samler smagen til jeg bager dem i morgen. Glæder mig til at smage dem :)
Hej Marianne,
Det er noteret i tip inde i opskriften :)
God fornøjelse
Kh AC
Nå for søren det havde jeg overset ;)
Tak for svar :)
De er bare super gode. De bedste hjemmelavede pebernødder jeg har smagt. Jeg er nødt til at sætte dem ind i skabet, så jeg ikke spiser dem alle nu..
Hvor er det dejligt at høre, tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej Ann-Christine,
det var dog en herlig opskrift på pebernødder!
Så nu er de føjet til julen her.
Sidste år kom også dine dejlige ingefærkager med på progrmammet
og igen i år er din formidable engelske julekage forlængst
sat i altankassen. Så mange tak for dine gode bidrag til
vores jul.
Æbleskiverne med svesker bliver dog stadigt bagt efter min
opskrift fra min sønderjyske kogebog!
Mange hilsner
Sanne
Hej Sanne,
Hvor er det skønt at høre, tusind tak for din søde hilsen og rigtig glædelig jul til dig
Kh Ann-Christine
Det er de bedste pebernødder jeg nogensinde har smagt… opskriften er super nem. Min datter på 13 brugte en søndag på at bage dem og hun er vild med dem.
Elsker, at de er sprøde og har en dejlig eftersmag af alle krydderierne. De kommer lige så stille snigende, når man har spist et par stykker..
Tak for altid skønne opskrifter :)
Hej Gitte
Hvor er det skønt at høre, tusind tak for din søde hilsen.
Rigtig glædelig jul til jer ♡
Kh Ann-Christine
Kan man lave dejen klar idag og først trille og bage imorgen ?
Glæder mig til at forsøge denne opskrift :-)
Kh. Majken
Sagtens, den kan både fryses ned eller opbevares på køl
God fornøjelse
Kh AC
Fantastisk – og tak for meget hurtig respons :-)
Dejlig fredag og julemåned til dig :-)
Kh. Majken
Du er bare sød ! Og dine pebernødder dejligt julelige her i Israel ! Tusind tak !
Venlig hilsen Helle
Hvor er du sød og hvor er det skønt at høre, mange tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Hold nu op….Det er da de lækreste pebernødder, jeg nogensinde har smagt. Og så var de så nemme at bage.
Tak for den skønne opskrift.
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Jeg har idag bagt dine pebernødder med mine dagplejebørn.
De smager virkelig lækkert men er helt flade – hvad gør jeg forkert ?????
Det er svært at sige – kan du have pisket dejen (smør og sukker) for længe?
Du har glemt sukker, tror jeg :)
Nej, det er nævnt allerførst i ingredienslisten + først i beskrivelsen :)
Kh AC
Mmm, det er gode pebernødder. Jeg bagte en 4-dobbelt portion og brugte dem som kundegaver til jul. Flere af dem bad om opskriften bagefter, og som en af dem sagde: “De blev blandet i en skål med nogle andre pebernødder – men man kan jo godt finde ud af at fiske!” :)
Hvor dejligt! Det er vel nok en skøn hilsen at få
Tak for din søde tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Så fik jeg lige lavet pebernødder! De fik lige lidt muskat og allehånde! De smager fantastisk! Jeg bager ikke ellers men bliver altid inspireret af Valdemarsro! Min mand er vild med dem / fik 2! Og der ligger et par stænger til børnebørnene i morgen, så de kan skære og bage selv!
Tusind tak for din fine og søde hilsen, det er jeg rigtig glad for at høre.
Rigtig glædelig jul
Kh AC
Bager du med varmluft el. almindelig ovn? :-)
God jul!
200 grader alm ovn eller 175 grader varmluft i denne opskrift
God jul
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg har bagt disse pebernødder i år, og må sige jeg aldrig har smagt nogen der var bedre. Jeg har bagt dem over 2 gange, og anden gang jeg bagte dem, tilsatte jeg også appelsinsaften, det blev rigtig godt
Hilsen
Ann Pedersen
Hej Ann,
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Rigtig godt nytår
Kh AC
Jeg laver de her hvert år, det er de bedste pebernødder! Jeg har ikke købt færdiglavede pebernødder siden jeg opdagede opskriften for et par år siden. Nu har jeg lige været inde og lure på den igen, fordi jeg tænker, at det da snart er ved at være tid igen til lidt julebagværk ;-)
Skal da ihvertfald prøve og lave denne opskrift i år.
Har et spørgsmål dog, har du prøvet og lave det uden sukker eller erstattet den med noget andet?
Har nemlig nogle jeg skal bage til som ikke må gå sukker, håber du måske kan hjælpe 😊
Den suverænt bedste opskrift år efter år 🙏 Dig går jeg aldrig fejl af, når jeg skal bage og kokkerere – tak for det, Ann-Christine ❤️
I dag erstattede jeg 50g. hvedemel med grahamsmel og resultatet er faktisk blevet ret godt.
Forøvrigt, så får jeg knap 200 pebernødder ud af portionen. Måske de vejer 2-3 gram, men har egentlig en fin størrelse 😊
Dejligt at høre ♡ Mange tak for din mægtig søde hilsen.
Rigtig god fornøjelse med alle juleehyggeprojekterne
Kh AC
Holdbarheden på 2 uger passer slet ikke… Vi bagte efter din opskrift i dag, og vi har også spist dem alle sammen :-) de er virkelig gode.
Haha, den udfordring har vi også indmellem ;)
Tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Dine opskrifter altid mine go-to, når jeg mangler inspiration.
Nu har jeg lige bage en portion i går sammen med familien (3 små familier) Jeg fik Ca 150 stk. Hverken store eller små hænder kunne holde sig væk… Så jeg må i gang med portion nr 2, hvis der skal være til hele julen (eller i hvert fald et par uger 🤗❤️
De smager fantastisk! :D
Mine børn og jeg ville bruge denne kolde 1.søndag i advent på at bage pebernødder.
Jeg har aldrig bagt pebernødder før, og er lidt kræsen angående smagen i pebernødder! Men disse er perfekte. Vi brugte friskrevet ingefær og de smager bare så lækkert.
Vi er glade og tilfredse og de første mange er allerede spist, så vi skal nok igang igen i næste weekend. :D
Hvor er det dejligt at høre!
mange tak for din søde hilsen.
Rigtig glædelig jul til jer
Kh Ann-Christine
Hej, kan det lade sig gøre at piske sammen med et manuelt piskeris (vi har desværre ingen elektrisk håndpisker…)?
Ja, den kan fint røres sammen
Kh AC
Lækker opskrift. Appelsinen gør bare noget godt! :-)
Mega gode pebernødder! Dejligt med appelsin i! Tak for endnu en god opskrift.
Det er, med afstand, de bedste pebernødder, jeg har bagt/smagt! De kommer på listen over faste julekager! <3
Din blog er iøvrigt den faste go-to side, når vi skal finde diverse opskrifter – både i det salte og det søde køkken. Tusind tak for lækre opskrifter!
Hej Maria
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre!
Rigtig glædelig jul til dig og dine ♡
Kh Ann-Christine
hej dejlige pebernødder fik vildt lyst til at bage .. jeg havde så ikke fløde men syrnet letmælk . og kom 2 hele stødte nelliker i sammen med hvid peber jeg også selv stødte .. de er super sprøde og dejlig let at bikse sammen . tager med på arbejde i morgen .. :)
Super lækker opskrift :)
Jeg har forsøgt at gøre den vegansk med plantebaseret smør og fløde, og det bliver virkelig også godt.
Glædelig jul
Er der mon muligt at erstatte fløden med mælk? Mvh. Isabella
Jeg synes ikke det bliver helt lige så godt. Men prøv dig bare frem og se hvad du synes :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Bare lige …. Det er de bedste pebernødder jeg nogen sinde har smagt
Tak for den opskrift
Hilsen Helle
Åh hvor dejligt! Tusind tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hvor meget ælter du dine pebernødder inden de laves til pølser og kugler?
Min dej føltes ret blød, og pebernødderne flød helt ud.
Jeg ælter ikke dejen, men samler den blot og dejen bliver ikke blød eller flyder ud, når jeg laver dem.
Har du ændret i ingredienser – og ellers kan det være du har æltet for meget. Læs også gerne tips under opskriften – der står det hele :)
Kh Ann-Christine
Kan man bruge noget andet i stedet for fløde? (Jeg tåler ikke fløde)
Jeg bager dem altid med fløde, så jeg har ikke testet gode alternativer af.
Men endelig eksperimenter med det og sig endelig til hvis du kommer frem til et godt alternativ
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
For 3. År i træk og for 2. gang i år. De er så gode og børnevenlige. Jeg putter mandler og lidt mere krydderi i dem… mums
Så dejligt at høre! Tak for din søde hilsen og rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hejsa.
Skøn opskrift på pebernødder som vi bruger hvert år. Vi har imidlertid en overvejelse hvert år mht appelsinen. Er det kun skallen der skal rives i eller skal saften også i?
Mvh Susanne 😀
Hej Susanne
Det er kun fintrevet skal – og endelig kun den orange del af skallen og ikke den hvide hinden under.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Fantastisk opskrift! Jeg synes tit hjemmelavede pebernødder har en flad og kedelig smag, mens købe-pebernødder kun smager af sukker og margarine. Men dem her! De er helt perfekte – søde, smagfulde og ‘varme’ :-)
Hvor er det dejligt at høre :)
Mange tak for din søde hilsen.
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
Jeg har lige sikret at alle ingredienser er i huset og skal i gang nu her, Men desværre er min ovn en billig model uden varmluft funktion, så kan almindelig ovn gøre dem lige så sprøde?
Hej Jennifer,
det kan du fint – jeg har skrevet om varmluft til alm ovn her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/
Rigtig god fornøjelse med pebernødderne og glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej! Er det kun appelsinskal der skal i eller også appelsinsaft?
Glæder mig meget til at lave pebernødderne, julestemningen kom tidligt i år 😄
Mvh Mikkel
Så hyggeligt!
Det er kun appelsinskal, der skal i.
Rigtig god fornøjelse og rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Jeg forstår det simpelthen ikke. Jeg er ellers ret god til at bage, hvis jeg selv skal sige det, men har forsøgt denne opskrift 2 gange i weekenden, og hver gang bliver de så hårde , og tager jeg dem ud lidt tidligere, er de bløde. De er slet ikke luftige indeni – bare helt kompakte. Jeg forstår bare ikke, hvad jeg gør forkert – tror jeg må opgive at mestre noget så simpelt som pebernødder. Jeg forsøgte endda med anden slags bagepulver – blandede dét sammen med krydderierne i melet inden de tørre ingredienser tilføjes de våde.
Følger tilberedning og grader i ovnen på midterste rille, og har ikke overarbejdet dejen – gør nøjagtig som du selv gør i videoen.
Hvad jeg gør forkert er mig en gåde. Har du et bud ?
Hej Lise
Jeg forstår det heller ikke ud fra det du skriver, så det bliver blot et gæt.
Umiddelbart kan jeg kun gætte på at du bager dem lidt for længe, de bliver først sprøde når de er kølet helt af.
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
Kan man mon lave småkager ud af denne dej? Altså julesmåkager med udstikkerforme?
Det kan man godt, den er dog lidt porøs i krummen.
Kh Ann-Christine