Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/konfektstykker/

Konfektstykker med nougat og marcipan

Små lækre konfektstykker med nougat og marcipan er en klassiker og fast tradition på vores konfektbord i juledagene – og nu kunne vi ikke vente længere, så vi er i fuld gang med julehyggestunder herhjemme.

Her har jeg fyldt ristede lækre hasselnødder i nougatmassen og drysset både lidt bitre sprøde kakaonibs, hasselnødder og festligt spiseligt guldglimmer over – det både pynter og balancere den søde konfekt.

De holder sig 2-3 uger, men sjældent hjemme hos os  … ♡

Prøv også: Mange flere skønne konfekt opskrifter her >>

PT3H

Konfektstykker med nougat og marcipan

30 stk.    3 timer
30 stk.
Ingredienser
Udskriv opskrift
3 timer
Fremgangsmåde

Rul marcipanen ud og kom i en form med bagepapir (ca. 20×20 cm)

Rist hasselnødderne på en tør varm pande til hinderne sprækker og kan gnides af. Kom hasselnødderne i et rent klæde og brug det til at gnubbe alle hinderne af, hak derefter hasselnødderne groft.

Kom chokolade og nougat i en skål og smelt det under omrøring over et vandbad. Tag skålen af varmen, når det er smeltet og rør 50 g hasselnødder og salt i (hak resten resten af hasselnødderne fint og gem dem til pynt).

Fordel nougatmassen på marcipanen og glat det ud, så det ligger jævnt. Stil det i køleskab i to timer.

Temperer chokoladen, smelt halvdelen over et vandbad under omrøring og tag derefter af varmen. Rør den anden halvdel af chokoladen i.

Tag nougatfadet ud af køleskabet og vende den rundt, så marcipan bunden er øverst. Pensl med chokoladen på marcipan. Vend konfektpladen rundt, så snart det er størknet og pensl eller hæld resten af chokoladen på nougatsiden (er der meget chokolade, så kom den tilbage i formen og lad det størkne inden det tages ud), drys med kakaonibs, finthakkede hasselnødder og evt spiseligt guldglimmer.

Skær ud i firkantede konfektstykker.