Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/konfektstykker/

Konfektstykker med nougat og marcipan

Små lækre konfektstykker med nougat og marcipan er en klassiker og fast tradition på vores konfektbord i juledagene – og nu kunne vi ikke vente længere, så vi er i fuld gang med julehyggestunder herhjemme.

Her har jeg fyldt ristede lækre hasselnødder i nougatmassen og drysset både lidt bitre sprøde kakaonibs, hasselnødder og festligt spiseligt guldglimmer over – det både pynter og balancere den søde konfekt.

De holder sig 2-3 uger, men sjældent hjemme hos os  … ♡

Prøv også: Mange flere skønne konfekt opskrifter her >>

PT3H

Konfektstykker med nougat og marcipan

Tid i alt3 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 uger
Antal30 stk.
Ingredienser
  • 200 g marcipan
  • 75 g hasselnødder
  • 200 g nougat
  • 75 g mørk chokolade
  • 1 knivspids flagesalt
  • Overtræk og evt pynt
  • 125 g mørk chokolade
  • 1 spsk kakaonibs
  • guldstøv, spiseligt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rul marcipanen ud og kom i en form med bagepapir (ca. 20×20 cm)

Rist hasselnødderne på en tør varm pande til hinderne sprækker og kan gnides af. Kom hasselnødderne i et rent klæde og brug det til at gnubbe alle hinderne af, hak derefter hasselnødderne groft.

Kom chokolade og nougat i en skål og smelt det under omrøring over et vandbad. Tag skålen af varmen, når det er smeltet og rør 50 g hasselnødder og salt i (hak resten resten af hasselnødderne fint og gem dem til pynt).

Fordel nougatmassen på marcipanen og glat det ud, så det ligger jævnt. Stil det i køleskab i to timer.

Temperer chokoladen. Tag nougatfadet ud af køleskabet og vende den rundt, så marcipan bunden er øverst. Pensl et tyndt lag chokolade på marcipanen. Chokoladen vil størkne med det samme på den kolde marcipan. Kom det hele konfektstykke tilbage i formen med nougatsiden opad. Hæld resten af den tempererede chokolade på og drys med kakaonibs, finthakkede hasselnødder og guldstøv.

Skær ud i firkantede konfektstykker.