Konfektstykker med nougat og marcipan


Små lækre konfektstykker med nougat og marcipan er en klassiker og fast tradition på vores konfektbord i juledagene – og nu kunne vi ikke vente længere, så vi er i fuld gang med julehyggestunder herhjemme.
Her har jeg fyldt ristede lækre hasselnødder i nougatmassen og drysset både lidt bitre sprøde kakaonibs, hasselnødder og festligt spiseligt guldglimmer over – det både pynter og balancere den søde konfekt.
De holder sig 2-3 uger, men sjældent hjemme hos os … ♡
Prøv også: Mange flere skønne konfekt opskrifter her >>
Konfektstykker med nougat og marcipan
- 200 g marcipan
- 75 g hasselnødder
- 200 g nougat
- 75 g mørk chokolade
- 1 knivspids flagesalt
- Overtræk og evt pynt
- 125 g mørk chokolade
- 1 spsk kakaonibs
- guldstøv, spiseligt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Rul marcipanen ud og kom i en form med bagepapir (ca. 20×20 cm)
Rist hasselnødderne på en tør varm pande til hinderne sprækker og kan gnides af. Kom hasselnødderne i et rent klæde og brug det til at gnubbe alle hinderne af, hak derefter hasselnødderne groft.
Kom chokolade og nougat i en skål og smelt det under omrøring over et vandbad. Tag skålen af varmen, når det er smeltet og rør 50 g hasselnødder og salt i (hak resten resten af hasselnødderne fint og gem dem til pynt).
Fordel nougatmassen på marcipanen og glat det ud, så det ligger jævnt. Stil det i køleskab i to timer.
Temperer chokoladen. Tag nougatfadet ud af køleskabet og vende den rundt, så marcipan bunden er øverst. Pensl et tyndt lag chokolade på marcipanen. Chokoladen vil størkne med det samme på den kolde marcipan. Kom det hele konfektstykke tilbage i formen med nougatsiden opad. Hæld resten af den tempererede chokolade på og drys med kakaonibs, finthakkede hasselnødder og guldstøv.
Skær ud i firkantede konfektstykker.
Næringsindhold

Pr. 100 g
(xxx kcal)
Pr. stk.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Gad vide, hvad jeg misforstår ? Du skriver ‘Pensl med halvdelen af chokoladen på marcipan. Vend konfektpladen rundt, så snart det er størknet og pensl med resten af chokoladen på nougatsiden’. Alligevel ser chokoladestykket meget tykkere ud på nougatsiden end på marcipansiden ?
Det er ikke dig, det er mig ;) – det er rettet nu, kan godt se det var skrevet lidt omvendt :)
Skal chokoladen hældes på nougatsiden mens konfekten er i formen? Hvis jeg tager det ud af formen, pensler marcipanen og vender og hælder chokoladen over nougaten, vil chokoladen så ikke bare flyde over kanten og ned på bordet? Eller har jeg misforstået instruktionerne? ?
Det er rettet nu :)
det ser lækkert ud!
og godt fif med at se den “gamle” julekalender fra 2017 imens vi venter på 1. dec.:)
Hos os har vi en tradition med at lave julesmåkager hvor der også nogle gange sniger sig lidt leg med marcipan med ind. Det kan være vi skal gå efter efter din opskrift i år:)
Hvor lyder det dejligt, og denne kan varmt anbefales, de smager så skønt ♡
Det ser virkelig lækkert ud!! Jeg er vild med appelsinsmag sammen med chokolade og marcipan. Tror du man kan snige noget saft eller skal ind – og skulle det så være i marcipanen eller chokoladen? ?
Du kan godt komme lidt fintrevet øko appelsinskal og en spsk saft i marcipanen :)
Hvilke andre nødder ville egne sig at bruge i stedet for hasselnødder?
Mandler, pinjekerner eller pistacie vil også være lækkert
Kh AC
Det ser virkelig lækkert ud! Det skal jeg helt klart lave ?
Men skal chokoladen, altså de 75 g og nougat smeltes i samme skål?
“Glædelig jul” ?
Ja, det skal det :)
Rigtig god fornøjelse og glædelig jul til dig også
Kh AC
Hej. Ser godt ud. Hvad er kakaonibs?
Det er ren usødet ristet kakaobønne :)
Hej. Min marcipan bliver højest et par mm høj når jeg ruller den ud til 20*20. Kan det være rigtigt? Eller skal jeg bare bruge mere marcipan?
Jeg mener det bliver omkring 3 mm her, og det passer fint til min smag, men kom endelig bare mere marcipan i, hvis du synes det skal være lidt tykkere lag
Hej jeg har samme problem når jeg ruller ud i 20*20 og på dit billede ligner det ivertfald den er en cm
Hej,
Skøn opskrift.
Hvordan får du så fine stykker? Undgår at chokoladen knækker når du skærer stykkerne? Hvorfor chokolade i nougatmassen? God jul og tak.
Hej Else Marie,
mange tak :)
Jeg bruger blot en meget skarp ren kniv, som vaskes af inden jeg skærer det næste stykke.
Chokolade i nougatmassen gør den mere fast og knap så sød.
Glædelig jul
Kh AC
Hej Ann- Christine. Det ser så lækkert ud. Hvordan opbevarer du dem? Vh. Rosa
Mange tak, de er så skønne.
jeg opbevarer dem i en småkagedåse (ikke i køleskab)
Kh AC
Hej vil bare sige er en god blog du har og jeg elsker at du tit skriver hvor længe det kan holde sig :)
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre :)
Kh AC
Hvor længe kan disse mon holde sig?
1-2 uger, måske mere :)
Kh AC
Tror du man vil kunne lave konfekten i små chokoladeforme istedet for en stor lang form? ??
Ja, det er da forsøget værd – ville nok vælge at lave dem som fyldt chokolade så de kan komme ud af formen (medmindre det er en silikoneform)
Kh AC
Smager ligeså dejligt som det ser ud, jeg tilførte lidt smør til den mørke chokolade.
De ser virkelig lækre ud, dem må jeg prøve at lave :-)
Hvilken chokolade bruger du?
Hej Joy,
De kan varmt anbefales :)
jeg bruger Valhrona eller Callebaut, med en kakaoprocent på et sted mellem 55-66 %.
Glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej, hvilken slags form og størrelse skal de laves i?
Kh Chrisrina
Nu er det 2. År i træk jeg laver konfekt som disse – og bliver alligevel lige overrasket over hvor fantastiske de bliver og hvor nemt det er… Laver aldrig konfekt på andre måder mere… aldrig mere stå og dyppe enkelte stykker i chokolade, hvor man taber dem og fedter over det hele med chokoladen
så tusind tusind tak for en MEGA god og lækker opskrift!!
Årh, hvor er det dejligt at høre!
Tusind tak for din søde hilsen, det blev jeg glad for.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine