Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/noeddetaerte/

Nøddetærte med saltkaramel

Nøddetærte er en klassiker og det er virkelig også en svært fristende kage med de sprøde nødder og den lækre saltkaramel.

Her er kagen bagt i en tærteform, men den kan også sagtens bages i små søde portionsforme og ,så kan man jo virkelig variere kagen med alle slags nødder alt efter smag og behag. Jeg kommer lidt nougat i bunden af tærteeformen når den er helt friskbagt, men mørk chokolade vil også være et sikkert hit!

Prøv også: min bedste opskrift på citrontærte >>

PT3H

Nøddetærte

Tid i alt3 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed4 dage
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • Mørdej
  • 240 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 120 g smør, koldt
  • 1 æg
  • evt lidt koldt vand
  • Saltkaramel
  • 3 dl piskefløde
  • 250 g sukker
  • 50 g smør
  • 0,50 tsk flagesalt
  • Fyld til nøddetærte
  • 50 g nougat
  • 100 g hasselnødder
  • 100 g mandler
  • 75 g pekannødder
  • 50 g pistaciekerner uden salt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Mørdej
Kør hvedemel, flormelis, salt og smør i en foodprocessor, til det er ensartet. Saml dejen i en skål med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den på køl i 30 minutter.

Kom dejen i en smurt tærteform på 24 cm i diameter og tryk den til i kanten og skær kanten til. Prik huller i tærtebunden og læg et stykke bagepapir over. Fyld bunden med tørrede bønner og blindbag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter.

Tag bunden ud, fjern bagepapir og bønner og bag videre i 5 minutter.

Fordel nougat i skiver på tærtebunden og lad kagen køle af.

Saltkaramel
Varm fløden op til kogepunktet i en lille kasserolle, og sluk for blusset. Kom sukker i en gryde og tænd for mellemhøj varme. Skru ned til middelvarme, så snart halvdelen af sukkeret er smeltet.

Tilsæt smør, pisk det godt sammen og hæld derefter den varme fløde i lidt efter lidt. Kog karamellen op og sluk for varmen.

Rør godt igennem og sæt gryden med karamel i køleskabet.

Saml tærten
Rør ½ tsk flagesalt i den afkølede karamel og fordel halvdelen af karamellen i den afkølede tærtebund.

Fordel derefter alle nødderne oven på karamellen og hæld resten af karamellen over. Sæt kagen i køleskabet i min. 2 timer inden servering.