Nøddetærte med saltkaramel
Nøddetærte er en klassiker og det er virkelig også en svært fristende kage med de sprøde nødder og den lækre saltkaramel.
Her er kagen bagt i en tærteform, men den kan også sagtens bages i små søde portionsforme og ,så kan man jo virkelig variere kagen med alle slags nødder alt efter smag og behag. Jeg kommer lidt nougat i bunden af tærteeformen når den er helt friskbagt, men mørk chokolade vil også være et sikkert hit!
Prøv også: min bedste opskrift på citrontærte >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Nøddetærte
- Mørdej
- 240 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 1 knivspids salt
- 120 g smør, koldt
- 1 æg
- evt lidt koldt vand
- Saltkaramel
- 3 dl piskefløde
- 250 g sukker
- 50 g smør
- 0,50 tsk flagesalt
- Fyld til nøddetærte
- 50 g nougat
- 100 g hasselnødder
- 100 g mandler
- 75 g pekannødder
- 50 g pistaciekerner uden salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Mørdej
Kør hvedemel, flormelis, salt og smør i en foodprocessor, til det er ensartet. Saml dejen i en skål med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den på køl i 30 minutter.
Kom dejen i en smurt tærteform på 24 cm i diameter og tryk den til i kanten og skær kanten til. Prik huller i tærtebunden og læg et stykke bagepapir over. Fyld bunden med tørrede bønner og blindbag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter.
Tag bunden ud, fjern bagepapir og bønner og bag videre i 5 minutter.
Fordel nougat i skiver på tærtebunden og lad kagen køle af.
Saltkaramel
Varm fløden op til kogepunktet i en lille kasserolle, og sluk for blusset. Kom sukker i en gryde og tænd for mellemhøj varme. Skru ned til middelvarme, så snart halvdelen af sukkeret er smeltet.
Tilsæt smør, pisk det godt sammen og hæld derefter den varme fløde i lidt efter lidt. Kog karamellen op og sluk for varmen.
Rør godt igennem og sæt gryden med karamel i køleskabet.
Saml tærten
Rør ½ tsk flagesalt i den afkølede karamel og fordel halvdelen af karamellen i den afkølede tærtebund.
Fordel derefter alle nødderne oven på karamellen og hæld resten af karamellen over. Sæt kagen i køleskabet i min. 2 timer inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Tak for din blog. Har snart lavet alle dine aftensmadsopskrifter :) Der var én længere oppe i tråden, der spurgte om man kan fryse den færdige tærte – hvis der går lidt tid inden den skal spises. Kan man det? :)
Mange tak for din søde hilsen, Pernille
Jeg har ikke testet det, så tør ikke sige om den vil ændre konsistens i karamellen efter optøning.
Kh Ann-Christine
Jeg kan ikke tåle nødder, der ikke er ristede. Kan man bruge ristede/saltede nødder i stedet og så måske undlade at tilføje salt til karamellen?
Ja, du kan evt blot gnide overskydende salt af i et rent klæde inden brug
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Først tak for dit dejlige website :-)
Jeg elsker nøddetærte især fra den bager i Københavnsområdet der hedder Bodenhoff.
Men jeg er som mange andre efter årtiers usund levevis endt med diabetes 2. Har du prøvet at bage med alternative sødemidler ?
Stevia dur ikke rigtige til bagning den karamelliserer ikke rigtig.
Sukker kan være svært undvære i bagning så jeg er bare interesseret i at kunne halvere brugen af raffineret sukker. Sukker er dejligt men det er bare ikke ret godt og vi spiser/drikker alt alt for meget af det, og der venter en regning efter mange års misbrug af sukker.
Mkh Bjørn Rudbeck
Hej Bjørn
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt du har glæde af mine opskrifter. Jeg bruger ikke selv alternative sødemidler i min madlavning, så jeg kan desværre ikke hjælpe med tips til dette eller gode alternativer.
Du kan måske finde inspiration og hjælp i artikler online og nok også på diabetes hjemmesiden, hvor der også er god hjælp at hente, og så ellers selv eksperimentere med de små og store ændringer, som du har brug for i forhold til at lave mad med mine opskrifter.
Kærlig hilsen
Ann-Christine