Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/noeddetaerte/

Nøddetærte med saltkaramel

Nøddetærte er en klassiker og det er virkelig også en svært fristende kage med de sprøde nødder og den lækre saltkaramel.

Her er kagen bagt i en tærteform, men den kan også sagtens bages i små søde portionsforme og ,så kan man jo virkelig variere kagen med alle slags nødder alt efter smag og behag. Jeg kommer lidt nougat i bunden af tærteeformen når den er helt friskbagt, men mørk chokolade vil også være et sikkert hit!

Prøv også: min bedste opskrift på citrontærte >>

PT2H

Nøddetærte

1 kage    2 timer
1 kage
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Mørdej
Rør flormelis, salt og mel sammen i en skål.

Skær smørret i små tern og smuldr det i melet.

Saml hurtigt dejen med æg, start med blot ½ æg og vurder om der skal mere i til at samle dejen til en tæt rund kugle.

Lad dejen hvile en halv time på køl.

Karamel
Varm fløden op i en lille kasserolle til det når kogepunktet og sluk for varmen.

Kom sukker i en gryde og tænd for mellemhøj varme (jeg bruger 7 ud af 9). Skrue ned til middelvarme (5 ud af 9), så snart halvdelen af sukkeret er smeltet og tilsæt smørret, pisk det godt sammen og derefter den varme fløde lidt efter lidt. Kog karamellen op og slut derefter for varmen.

Rør godt igennem og sæt gryden med karamel i køleskabet.

Nøddefyld
Kom hasselnødderne på en bageplade med bagepair og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i 10 minutter. Kom i et rent klæde og gnnid nødderne til hinderne løsnes. Kom derefter alle nødderne på bagepladen  og rist igen i 8-10 minutter ved 150 grader.

Rul mørdej ud på et meldrysset køkkenbord til en cirkel der kan dække tærteform og kanterne. Smør tærteformen (min er 24 cm i diameter) med smør og kom mørdejen i, form dem pænt langs kanten og skær overskydende dej fra.

Prik huller med en gaffel bunden og bag mørdejen i ovnen ved 175 grader varmluft i 15 minutter. Fordel nougat i skiver på og lad kagen køle af.

Rør 1/2 tsk. flagesalt i den afkølede karamel og fordel halvdelen af karamellen i tærten. Fordel alle nødderne derpå og hæld derefter resten af karamellen over.

Sæt kagen i køleskabet i mindst 2 timer inden servering.