Blåbærmuffins
Disse saftige og lækre blåbærmuffins er blevet taget rigtig godt imod herhjemme.
De søde mørklilla bær giver de saftigste lækre muffins, som er fyldt af smag og som holder sig glimrende friske og skønne i 2-3 dage uden at blive den mindste smule tørre. Blåbær i fryseren er det helt store hit herhjemme, nu mens vi venter på at rabarbersæsonen snart går i gang og derefter er der jo virkelig et slaraffenland af naturens sommersøde lækkerier at gå om bord i.
Prøv også: Flere opskrifter på skønne muffins her >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blåbærmuffins
- 150 g smør, blødt og stuetempereret
- 250 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 250 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 100 g frosne blåbær
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter æggene i et ad gangen, til det er ensartet.
Bland hvedemel, bagepulver og salt godt sammen, sigt det i dejen og rør godt rundt.
Fordel dejen i muffinforme og kom de frosne blåbær i dejen undervejs, mens du fylder formen.
Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 18-20 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lad dem køle lidt af på en rist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man godt komme friske blåbær istedet for frosne blåbær.
Kan de bliver anderledes over friske?
☺️😊
Hej Solveig
Det kan man fint gøre :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Vi har bagt blåbærmuffins i dag, som min søn skal have med til sin klasse, derfor bagte vi dobbeltportion, (ifølge opskriften 24 stk). Der blev i alt 43 muffins ud af dejen. Måske brugte vi mindre muffin-forme, men jeg synes ikke, de ser meget mindre ud end dem på billedet. Ville blot lige melde tilbage. Det er blevet nogle super lækre muffins😊
hvor længe vil disse muffins mon holde sig med glasur på? bliver de hurtigt bløde, og ville du anbefale først at komme glasur på lige inden servering? forresten lækker opskrift bagte dem til en sommerfest for to uger siden:)
Hvor er det dejligt at høre :)
Jeg foretrækker at komme glasur på umiddelbart inden servering – eller inden for et par timer, da glasuren så er flottest.
De kan fint holde sig i 1-2 dage, og vil være bløde og saftige, og ikke tørre.
Kh Ann-Christine