Drømmekage
En kage som den klassiske drømmekage skal man ikke ændre for meget ved. Den skal spises og nydes, men det er næsten synd at lave for meget om i opskriften, for så er det ikke længere den velkendte klassiske drømmekage fra Brovst.
En kage der er så velkendt og som jeg har fået serveret en del gange i mit liv og barndom. Drømmekagen tog plads i hele Danmarks hjerte helt tilbage i 60´erne, hvor den først blev introduceret til et husmoderarrangement i Brovst. Senere vandt drømmekagen i en bagekonkurrence og blev landskendt, som drømmekagen fra Brovst.
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Drømmekage
- 300 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 280 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 70 g smør
- 2 dl mælk
- Topping
- 175 g kokosmel
- 150 g smør
- 1 dl mælk
- 250 g muscovadosukker, eller brun farin
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk sukker, vaniljesukker og æg sammen, til det er lyst og luftigt.
Bland hvedemel og bagepulver godt sammen, sigt det i dejen og rør det godt sammen.
Skær smør i tern og varm det op i en gryde sammen med mælk, til smørret smelter. Vend det i dejen og kom dejen i et ovnfast fad på 24 x 30 cm beklædt med bagepapir.
Bag kagen i 30 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, til den er næsten færdig.
Topping
Kom kokosmel, smør, mælk og muscovadosukker i en gryde, varm op til kogepunktet under omrøring og rør, til det er smeltet godt sammen. Tag af varmen.
Tag kagen ud af ovnen, når den er næsten færdig. Skru ovnen op til 225 grader. Fordel fyldet ud over kagen og sæt den tilbage i ovnen. Bag kagen i yderligere 5 minutter.
Lad drømmekagen køle af, og så er den klar til at blive nydt.
Hej
Har lige bagt den skønne kage. Undrede mig dog over at halvdelen af topping sidder fint på kagen. Resten sidder som et låg man kan løfte af. Hvorfor bliver det ikke bare en masse?
Hej Maria
Dejligt at den blev god! Jeg oplever ikke at den deler sig, så det har jeg ikke lige en god forklaring på.
Kh Ann-Christine
Hejsa jeg overvejer at bruge denne uden topping som vaniljekagen jeg skrev til dig om forleden🤗 hvor høj bliver den?
Min form er ca. 26×35
Uhm, hvor lækkert – og god ide!
Toppingen bliver omkring 1 cm høj til kagen her, så lidt mindre på din kage.
Kh Ann-Christine
Er det mon også varmluft, der skal bruges til toppingen?
Hej Pernille
Jeg bruger varmluft, også til toppingen, når jeg bager den :)
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Hvad er din bedste KAGE?🥮🧁🎂🍰
Årh, det ér fuldstændig umuligt for mig at svare på … ;) for der er jo SÅ mange gode, at jeg kan umuligt vælge en og jeg er jo i virkeligheden vild med dem alle sammen. Hver sig, på hver sit tidspunkt.
Helt det samme med spørgsmålet ‘hvad er din livret?’ ♡
Kh Ann-Christine
Bare så andre måske kan undgå mit dilemma 😆
Skulle lave kage til 13 børn og et par voksne så tænkte dobbelt op var perfekt.
Den fyldte dog en helt stor dyb bradepande og efter den var bagt var der ikke plads til fyld så måtte i gang med en ekstra sølvpapir kant.
Selvom vi er meget kageglade er en hel bradepande alligevel til mere end 16pers 😁
Det er altid den opskrift vi bruger, når vi laver drømmekage til vores elever :)
Så lækkert! Jeg er glad for I har glæde af opskriften :)
Kh Ann-Christine
Hej :-)
Din drømmekage er bare så god! Jeg har kun ét problem, og det er at toppingen drysser en del. Den sidder ikke rigtig fast på selve kagen.
Har den ikke fået længe nok i ovnen, eller hvad kan det være? :)
Hmm, det er svært at sige. Jeg oplever det ikke selv, men det kan måske være den skal have et par minutter mere i din ovn – prøv endelig og hold øje med at den ikke bliver for mørk
Kh Ann-Christine
Jeres drømmekage ser lækker ud. For nogle år siden fik vi en lignende kage i New Zealand. Jeg troede, jeg kunne huske navnet på kagen, for at finde opskriften når vi var hjemme. Toppingen var vist en blanding af solbærmarmelade og kokos, i hvert fald bedømt på farven, den var utrolig lækker. Har i et bud på hvordan denne topping evt. kan laves?
Uhm, det lyder lækkert! Jeg kender ikke den kage, så kan desværre ikke hjælpe med et bud på en opskrift
Kh Ann-Christine
Hold nu op hvor er det en fantastisk opskrift på drømmekage. Jeg har aldrig selv bagt sådan en før i går, hvor jeg brugte din opskrift og den blev simpelthen så lækker! Den var både blød, luftig og svampet på én og samme tid og topping mængden var jo helt perfekt – god snasket 😁 så tusind tak for at dele denne opskrift, det bliver min faste opskrift på drømmekage! 😁
Årh sikke en dejlig hilsen og tilbagemelding!
Det er jeg rigtig glad for at høre :)
Skøn dag til dig
Kh Ann-Christine
Har lige fremtryllet denne skønne drømmekage. Det var en drøm og så let at lave.
1000 tak
Jakob
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine, vi elsker din side her hos os 😍 Den her opskrift er en yndling, men flere ting/sætninger er streget over? Tænker, det er en fejl 😄 Blev blot lige forvirret..
Hej Signe
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for :)
Det kan jeg ikke se her – mon ikke det du oplever er at du kan strege over på opskriften og fremgangsmåden, efterhånden som du har målt ingredienser af og de forskellige steps i fremgangsmåden?
Kh Ann-Christine
Hej har du nogensinde prøvet med rørsukker? Jeg er bare så vild med rørsukker så var det mere om man kunne bruge det.
Mener du i stedet for brun farin i toppingen? eller som alternativ til sukker i selve kagedejen?
Førstnævnte ville jeg ikke gøre, men sidstnævnte ja, sagtens.
I de fleste opskrifter kan du bruge rørsukker som alternativ til alm sukker, der hvor det kan være tricky er ved fx karamel eller til brunede kartofler, da rørsukker brænder nemmere på end alm sukker ved den tilberedning.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Da jeg lavede drømmekage, var der nok til hele 2 ovnfastfade af 20×30! Jeg brugte også kun 1x fyld, til begge kager
Hvis jeg ikke havde delt dejen i 2 ville det have flyde over
fryses den med topping eller uden topping? :)
Med topping :)
Jeg elsker dine opskrifter! Det giver altid god inspiration.
På mandag skal jeg bage en drømmekage (min kæreste elsker drømmekage og jeg vil overraske ham), men min historie med at bage drømmekage er bestemt ikke mindeværdig (selvom jeg normalt er en habil bager). Den plejer altid at falde sammen når jeg hælder fyldet på, på trods af jeg følger opskriften til punkt og prikke. Jeg er derfor lidt spændt på kagen på mandag.
Jeg har derfor et spørgsmål: når du tjekker om denne type kage er nok med et træspyd (du skrev det i en af de andre kommentarer), skal det så gøres før eller efter du hælder fyldet på?
Er der ellers andet du kan komme i tanke om jeg kan gøre for at den ikke falder sammen?
Min form er 20×30 cm (Du skriveri en kommentar du har lavet det i en springform Ø26, så jeg tænker det også må ok). Jeg har altid vinduerne lukket når jeg bager for at undgå træk. Kigger aldrig med åben låge før tid.
Håber du kan hjælpe mig med at overvinde min nemisis-kage 😊
Hej Stinne,
Indimellem kan nogle ovne miste temperaturer under bagning, uden ovnlågen åbnes – det kan gøre at kagen falder sammen, uden du kan gøre noget ved det.
Det kan også være at din ovn bager, så den skal have lidt længere tid end i min ovn, så du skal give den 32-35 minutter. Dog endelig vær opmærksom på at den ikke bliver for tør, ved at blive bagt for meget.
Når du fordeler fyldet på, så top det på jævnt med en spiseskefuld uden at trykke det ned på dejen, så dejen ikke får unødigt tryk på sig.
Jeg krydser fingre og hepper på en skøn drømmekage til dig og din kæreste.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg endte med at lave den i dag i stedet hvor jeg gav den 35 min og toppede toppingen på med en ske. Det virkede! Tak for hjælpen :)
Hvor dejligt! Det er jeg glad for at høre
Kh Ann-Christine
Efter jeg har læst kommentarerne, er jeg blevet i tvivl, om opskriften passer til en springform på 24 cm eller ej? :-)
Jeg har flere gange bagt den i 26 cm springforme. Blot kanten er høj nok til at det passer med fyldet og du tjekker bagetiden om kagen bliver gennembagt med fx et trægrillspyd.
Hello, I’m writing from Germany :D I found your recipe and needed to translate it first via Google translator. It did an amazing job, because the cake turned out amazing. I followed every step exactly as described – despite any possible translation errors the bottom was marvellously fluffy an juicy, the topping was sweet and sticky like butter caramel.
I think I found my favourite cake 🥰. Thanks for sharing it!
Kære du! Jeg undrer mig sådan hver gang der står at kagen kan holde sig eller at kagen er super lækker dagen efter. Hvordan opbevarer man kagen? I køleskab? I plasticpose på køkkenbordet eller hvor pokker går man af den til dagen efter? Skal den blive i formen? Skal den tildækkes? Hvad gør man? Alle spørgsmålene gælder også dine lækre cookie ??♀️? Min mor ville aldrig bage med mig som barn, så jeg ved ingenting.
Håber du vil svare.
Dejlig dag til dig fra Sarah
Hej Sarah,
Denne kan skal gerne opbevares tildækket og lufttæt på køkkenbordet (ikke i køleskab) Evt i en beholder, med låg over eller lign.
Det gælder for de fleste af mine kager, medmindre jeg har skrevet andet.
Cookies og småkager helst i småkagedåser eller lign, der holder de sig godt.
Du spørger endelig bare hvis du er i tvivl om en opskrift, det er helt okay :) – og ellers er jeg begyndt at skrive tips ind under opskriften, så det bliver også løbende opdateret med ekstra info. :)
Kh Ann-Christine
jeg har et lille problem. jeg bagte drømmekage igår og skal serveres lørdag aften. jeg har selvfølgelig tænkt at fryse den ned indtil da. men jeg tager afsted fredag hvor jeg skal nogen ting og skal derfor have kagen med, selvom den først skal serveres lørdag. hvornår ville du tage den op af fryseren? skal den tøes op på nogen speciel måde? hvordan kan jeg undgå at den bliver tør, på trods af at den skal være i en bil i en del tid fredag?
Hvis du har mulighed for at pakke den lufttæt og i en køletaske med køleelementer, så kan du tage den op fredag inden du tager afsted og sætte den i køletasken, så skal den nok klare sig glimrende.
Kh Ann-Christine
Super lækker drømmekage .Bagte den sent i går eftermiddags og havde den med til hundetræning og petanque søndag . Der var ikke én krumme tilbage .
Hej Kirsten
Mange tak for din søde hilde, hvor lyder det skønt!
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Fantastisk opskrift! Vi har lavet den flere gange, og hele familien elsker den! Desværre falder fyldet igennem kagen på midten – er det fordi kagen eller fyldet er for varmt, når jeg putter det på? ??♀️ Stort tak på forhånd!
Hej Linda,
Så dejligt at høre :)
Det kan være fyldet er en smule for varmt, men ellers prøv at give kagen blot et par få minutter mere inden fyldet kommes på.
Kh Ann-Christine
Jeg serverede din drømmekage for mine 2g’ere i går og den fik stor ros fra alle, selv om flere af dem ikke plejer at bryde sig om drømmekage. Der var bred enighed om at bunden var ualmindeligt god og at fyldet var lækkert (selv om jeg ‘kun’ brugte brun farin). Så tak for opskriften, om hermed får min varmeste anbefaling.
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din fine tilbagemelding på opskriften, det er jeg rigtig glad for :)
Kh Ann-Christine
Hejsa! Har lige bagt drømmekagen for 3. gang og hele familien elsker den. Denne gang brugte jeg 50/50 lys og mørk muscovadosukker + en spsk sirup. Lækkert! Men her er spørgsmålet: familien synes, at bundkagen er lidt tung/bombastisk. Hvis man skullet gøre den lidt lettere, mon det ville hjælpe at piske æggehviderne seperat og folde i til sidst for at gøre bund kagen lidt mere luftig?
Hej Louise,
Så dejligt at høre! Ønsker du kagekrummen mere porøs og let, så kan du fx erstatte 50 g hvedemel med mandelmel og gøre som du skriver mht æggehviderne.
Kh AC
Kære AC
En lille spændende udfordring til dig her under Corona-lockdown ;-)
Hvis du nu skulle lave små drømmekager, f.eks. i muffinsforme, hvordan ville du så bære dig ad? ;-)
Der skal vel gøres noget anderledes i forhold til bagning osv, tænker jeg – og jeg kan ikke selv lige regne den ud.
Håber du kan hjælpe mig/ vil tage udfordringen op.
Kh A-M
Hej Anne-Maja
Det har jeg faktisk for nyligt tænkt at jeg ville prøve af :)
– jeg ville blot give dem cirka 15 minutter i muffinsformen, komme fyldet på og give dem 5 minutter ekstra.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
jeg har bagt den i dag og det er seriøst den bedste drømmekage jeg nogensinde har smagt!!!
Hvor er det skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Tusind tusind tak for en super lækker drømmekage som nu står klar til at blive nydt over weekenden! Jeg erstattede mælken med mandeldrik (den hvide mandeldrik “let”) og smørret med “vegan block” fra Naturli’ – og den er blevet helt fantastisk. Som mælkeallergiker ville jeg bare lige give min gode erfaring med på vejen ??
SÅ dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for og det er sødt af dig at dele, så andre med mælkeallergi kan få glæde af det.
Kh AC
Vil du ikke prøve at lave en variant topping uden kokosmel da jeg har to i familien som ikke kan tåle kokos?
Tjo… måske med puffede quinoa eller måske med grovvalset havregryn. Det er da forsøget værd :)
Kh AC
Kan man bruge vaniljesukker i stedet for vaniljepulver???
Ja, det kan du sagtens :)
Hej Ann-christine.
Det er virkelig en lækker drømmekage.
Jeg har lavet den i muffins forme, så var den lettere at have med på farten.
Men jeg vil høre om den er fryse egnet?
Mvh. Camilla.
Hej Camilla,
Mange tak, hvor er det skønt at høre!
Kagen kan sagtens fryses ned
Kh AC
Hvor længe kan kagen holde sig på frys? Jeg skal lave en ordentligt røvfuld til mit bryllup i juni, og vil gerne have bagt dem inden :-)
Mvh
Louise
Jeg har skrevet om det her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/
Normalt anslår man holdbarhed på frysning af kager og lignende bagværk til 2-3 måneder.
Rigtig god fornøjelse med bryllupsforberedelserne :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Tak for opskriften, som jeg snart skal prøve.
Jeg befinder mig i udlandet, hvor de ikke lige har brun farin. Dog har de muscovado sukker, både lys og mørk. Hvilken af de to vil du anbefale og hvorfor?
Jeg vil synes muscovadosukker ville være så lækkert, både den mørke og den lyse.
Selv ville jeg nok vælge den mørke for ekstra meget smag
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Jeg er helt vild med din drømmekage, dog er det sjældent det bliver til en rigtig drømmekage her i huset.
For det meste er det kun den lyse dej jeg laver og så kommer der frugter eller bær i, alt afhængig af hvad jeg lige finder på.
Den serveres så med creme fraiche til?
Uhm, hvor lyder det også bare vildt lækkert :)
Tak for din fine hilsen og lækre inspiration til at twiste opskriften
Kh AC
Kære Ann-Christine
Du skulle vel ikke have en god dessert, hvor drømmekage indgår i. Årsagen er at min søn fylder ti og ønsker at desserten skal være drømmekage, men tænker at den godt må peppes op med lidt andet.
Tak for mange gode opskrifter/ideer
Mvh.
Bente
Hej Bente,
Det lyder da også skønt. Jeg har ikke en decideret opskrift, men tænker umiddelbart is, sommerens bær, måske pyntet med fine hybenblomster
Mange tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Hvis man skal lave den som bradepandekage, er det mon så nok med dobbelt op?
Ja, det vil passe fint :)
Kan man bruge vand istedet for mælk? Jeg har en lille niece, som desværre er mælkeallergiker, og det ville være synd hvis hun skulle undvære kage
Hej mia.
Jeg erstatter altid mælk med havredrik i kager og der har ikke været et problem so far :). Blot til info
Jeg skiftede kokos mel ud med havregryn. Og så kom jeg 200gram farin og 50 gram sirup med karamel smag i. Namnam
Uhm, det lyder også lækkert :)
Kan man lave drømmekagen torsdag hvis den først skal spises lørdag middag? Og hvis jeg skal lave en hel bradepande skal jeg så gange opskriften op et par gange?
Tak for en dejlig blog som har fået en genvejsknap på telefonen ?
Hej Sabine,
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for at høre ♡
Jeg ved ikke om kagen holder sig helt fint nok frist til to dage efter. men den kan i hvertfald fint bages dagen før.
Hvis du er på udkig efter kager som med sikkerhed kan holde sig saftig og frisk i to dage, så vil jeg anbefale fx chokoladekage, squashkage eller gulerodskage
Kh AC
Den var god (;
Jeg laver altid dobbelt op med fyld. Det er så lækkert
Så skønt at høre :)
Dejlig opskrift på drømmekage! Ved du om den kan fryses ned med toppingen?
Det tror jeg fint den kan :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hvis jeg gerne vild lave en hele bradepande, tror du så bare jeg kan 3 doble kagen?
Skal have en hel klasse på besøg til fødselsdag?
Tak for dine dejlige opskrifter!
Hej Ann-Christine!! Jeg er en 12-årig pige og jeg elsker alle dine opskrifter! Selv har jeg lavet cabonara, churros og en masse kager. Du skal bare have tak for alt din gode inspiration!
Bliv ved med at arbejde så godt!
Kh. Sara
Hej Sara,
Mange tusind tak, hvor er det skønt at høre og hvor bliver jeg glad for din hulsen.
Du er sej i et køkken, det er så skønt at du finder inspiration og glæde ved mine opskrifter
Kh Ann-Christine
Hej Nadia,
ja, jeg tror mængden til en bradepande vil passe fint med x2
Rigtig god fornøjelse og god fest til jer ♡
Tak for din søde hilsen
Kh AC
ELSKER dine opskrifter:-) de er så nemme, udførlige og lækre!
Jeg har et lille spørgsmål til denne kage:-)
Jeg vil gerne bruge kagen som lagkagebunde – tror du, at jeg kan “nøjes” med at lave en alm portion eller skal jeg lave dobbelt? Jeg skal bruge 3 tynde bunde.
Tusind tak, Louise! Hvor er det dejligt at høre :)
Jeg vil anbefale dobbeltportion af kagen, så er du sikker på at der er nok.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Super lækker kage, tak for opskrift. PS bagte dobbeltportion det passede fint til bradepande og uddeling i skolen på børnefødselsdag :-)
Det er jeg glad for du synes ♡ Og tak for tip og tilbagemelding med bradepande :)
Kh AC
Igen en super god opskrift fra dig! Anden gang jeg bager den. Lige nu står den til afkøling på køkkenbordet – glæder mig til aftenkaffen.
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen og jeg håber den blev lige så skøn som første gang :)
Jeg er SÅ glad for at have fået anbefalet din hjemmeside og dine lækre opskrifter :-)
Jeg bruger den/dem rigtig meget som inspiration til min og min families mad-valg :-)
De bedste hilsener, Tina
Hvor er det altså rart at høre, Tina :) Det er så dejligt med sådan en sød hilsen og at høre at mine opskrifter bliver brugt med fornøjelse :)
Kh AC
ja, det er en god kage
Bager den med havregryn istedet for kokos
Gud, hvor smart! Rister du dem først, eller noget? Jeg gad godt se, hvordan den ser ud.
Uhm, det lyder faktisk også ret så lækkert! Perfekt til min datter som ikke er fan af kokossmagen ;)
Sidst jeg fik drømmekage var der tilsat en lille smule lakrids til kokos fyldet hvilket bestemt ikke gjorde den dårligere. Den smagte ikke voldsomt af lakrids men havde bare en lille smule smag af det som gjorde den ekstra lækker.
Uhh, det tror jeg lige ville være noget for især Johan og jeg :) Vi kan nemlig også rigtig godt lide lakrids
Tak for den gode ide
Mums, den ser super lækker ud. Her er det efterhånden endt med, at der skal bages kage hver weekend – om det er børnenes eller moderens behov kan nok diskuteres, men hyggeligt er det. Måske det skal være drømmekage i denne weekend :-)
/tina
Jeg synes det lyder som en virkelig skøn weekendtradition :)
Mon det blev til drømmekage i weekenden, eller noget andet dejligt
Åh, hvor ser den lige tilpas snasket ud! Jeg bliver altid så skuffet over de drømmekager, hvor toppingen ligger i et skrabet lag, men det har du vist ikke sparet på her ;) Lækkert!
Helt enig – der må aldrig spares på det lækre fyld i en drømmekage ;)
Drømmekage er bare godt,skal faktisk bage en i dag til min søns lejr. Bagte sidste gang (sidste fredag faktisk) en chokolade drømmekage det var også godt?
Jeg nyder din blog?
Kh Iben
Tusind tak, Iben :)
Og hvor lyder det altså lækkert med chokoladedrømmekage, mums!
tusind tak Ann det er den best drømmekage ever. Jeg har bagt den for min Amerikansk svigerfamilie her USA and they love it.
Hvor dejligt! Det er jeg rigtig glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Eeeej, den ser god ud! Med et dejligt ubeskedent lag kokossnask!
Lige præcis, mindre kan ikke gøre det ;)