Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/droemmekage/ Kager Kager og søde sager, Mormormad

Drømmekage

En kage som den klassiske drømmekage skal man ikke ændre for meget ved. Den skal spises og nydes, men det er næsten synd at lave for meget om i opskriften, for så er det ikke længere den velkendte klassiske drømmekage fra Brovst.

En kage der er så velkendt og som jeg har fået serveret en del gange i mit liv og barndom. Drømmekagen tog faktisk plads i hele Danmarks hjerte helt tilbage i 60´erne, hvor den først blev introduceret til et husmoderarrangement i Brovst. Senere vandt drømmekagen i en bagekonkurrence og blev landskendt, som drømmekagen fra Brovst.

PT60MPT30M8

Drømmekage

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 300 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 4 æg
  • 280 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 70 g smør
  • 2 dl mælk
  • Topping
  • 175 g kokosmel
  • 150 g smør
  • 1 dl mælk
  • 250 g muscovadosukker, eller brun farin
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk sukker, vaniljesukker og æg sammen, til det er lyst og luftigt.

Bland hvedemel og bagepulver godt sammen, sigt det i dejen og rør det godt sammen.

Skær smør i tern og varm det op i en gryde sammen med mælk, til smørret smelter. Vend det i dejen og kom dejen i et ovnfast fad på 24 x 30 cm beklædt med bagepapir.

Bag kagen i 30 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, til den er næsten færdig.

Topping
Kom kokosmel, smør, mælk og muscovadosukker i en gryde, varm op til kogepunktet under omrøring og rør, til det er smeltet godt sammen. Tag af varmen.

Tag kagen ud af ovnen, når den er næsten færdig. Skru ovnen op til 225 grader. Fordel fyldet ud over kagen og sæt den tilbage i ovnen. Bag kagen i yderligere 5 minutter.

Lad drømmekagen køle af, og så er den klar til at blive nydt.