Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/droemmekage/

Drømmekage

En kage som den klassiske drømmekage skal man ikke ændre for meget ved. Den skal spises og nydes, men det er næsten synd at lave for meget om i opskriften, for så er det ikke længere den velkendte klassiske drømmekage fra Brovst.

En kage der er så velkendt og som jeg har fået serveret en del gange i mit liv og barndom. Drømmekagen tog faktisk plads i hele Danmarks hjerte helt tilbage i 60´erne, hvor den først blev introduceret til et husmoderarrangement i Brovst. Senere vandt drømmekagen i en bagekonkurrence og blev landskendt, som drømmekagen fra Brovst.

PT45M

Drømmekage

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal1 kage
Ingredienser
  • 300 g sukker
  • 4 æg
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 280 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 2 dl mælk
  • 65 g smør
  • Topping
  • 125 g smør
  • 175 g kokosmel
  • 250 g muscovadosukker, eller brun farin
  • 1 dl mælk
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Pisk vanilje, sukker og æg sammen, til det er luftigt.

Bland bagepulver med mel og vend det forsigtigt i dejen gennem en sigte, så melet ikke klumper.

Skær smør i tern og varm det op i en gryde sammen med mælk, når smør er smeltet, vendes det i dejen og hele dejen kommes i et ovnfast fad beklædt med bagepapir.

Jeg bruger et ovnfast på ca. 30 x 24 cm med en god kant på, så der er plads til fyldet.

Bag kagen i 25 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft til den er næsten færdig.

Topping
Kom kokosmel, smør, mælk og muscovadosukker (eller farin) i en gryde og kog det op under omrøring.

Når kagen er færdig tages den ud af ovnen, som skrues op til 225 grader. Fordel fyldet ud over kagen, og sæt den tilbage i ovnen – bag i yderligere 5 minutter.

Lad drømmekagen køle af og så er den klar til at blive nydt.

Opskriften er til 8 personer