Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/droemmekage/

Drømmekage – den klassiske med et lille twist

En kage som den klassiske drømmekage skal man ikke ændre for meget ved. Den skal spises og nydes, men det er næsten synd at lave for meget om i opskriften, for så er det ikke længere den velkendte klassiske drømmekage fra Brovst. En kage der er så velkendt og som jeg har fået serveret en del gange i mit liv og barndom. Drømmekagen tog faktisk plads i hele Danmarks hjerte helt tilbage i 60´erne, hvor den først blev introduceret til et husmoderarrangement i Brovst. Senere vandt drømmekagen i en bagekonkurrence og blev landskendt, som drømmekagen fra Brovst.

PT35min

Drømmekage

8 pers.     35 min
8 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
35 min
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud, bland vaniljekornene med sukker og pisk vanilje, sukker og æg sammen til det er luftigt. Bland bagepulver med mel og vend det forsigtigt i dejen gennem en sigte, så melet ikke klumper. Skær smøret i tern og varm det op i en gryde sammen med mælk, når smøret er smeltet, vendes det i dejen og hele dejen kommes i en form beklædt med bagepapir. Jeg brugte en rund springform på 24 cm diameter.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter, eller til den er næsten færdig.

Topping
Kom kokosmel, smør, mælk og muscovadosukker – eller farin – i en gryde og kog det op under omrøring. Når kagen er færdig tages den ud af ovnen, som skrues op til 225 grader. Fordel fyldet ud over kagen, og sæt den tilbage i ovnen – bag i 5 minutter.

Lad drømmekagen køle af og så er den klar til at blive nydt.