Bedstefars Skæg
Bedstefars skæg er en virkelig lækker og saftig kage, med det hvide skæg af marengs, lagt over en skøn kagebund smurt med fx jordbærsyltetøj eller rabarberkompot og bagt i ovnen til den lækre marengs får en smuk lidt sprød overflade.
Kagen kan varieres alt efter sæson til den skønneste forårskage med rabarber, en sommervariant med jordbær eller en efterårslækkerbisken med æble eller brombær. Se tips og inspiration til dette lige under opskriften.
Prøv også: min opskrift på en lækker drømmekage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bedstefars skæg
- 125 g smør, blødt og stuetempereret
- 125 g sukker
- 4 æggeblommer
- 250 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
- 1,50 dl mælk
- Fyld
- 2 dl jordbærsyltetøj, se tip*
- Marengs
- 4 æggehvider
- 225 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk æblecidereddike
- 1 spsk flormelis
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk smør og sukker, til det er luftigt. Rør æggeblommerne i en ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver og citronskal. Rør mælk og melblandingen i dejen lidt ad gangen og vend det godt sammen.
Fordel dejen i en bradepande på 25 × 30 cm med bagepapir. Bag kagebunden i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter.
Marengs
Gør marengsen klar, mens kagen er i ovnen.
Pisk æggehviderne, til de er luftige, stive og danner toppe. Pisk derefter vaniljesukker og sukker i lidt efter lidt og til sidst æblecidereddike. Pisk marengsen i 10 minutter, til den er helt blank og sej i konsistensen.
Tag kagebunden ud af ovnen efter 20 minutter, men sluk ikke for ovnen.
Smør forsigtigt kagen op med jordbærsyltetøj og fordel derefter marengsen over kagen. Drys med lidt flormelis.
Sæt kagen med marengs i ovnen igen og bag den færdig i ca. 10 minutter mere. Lad kagen køle lidt af i bradepanden inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej.
Jeg vil bage den, men har ikke mælk herhjemme, kan man bruge ‘piskefløde’ eller ‘madlavningsfløde’ eller vand, eller undlade at komme mælk i ?
Hej Lisa
Jeg vil tro du kan prøve med halv fløde og halv vand, men har ikke testet det.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for en fin opskrift! Herhjemme hedder den “sommerlagkage”, da vi topper den med flødeskum vendt i mosede bær med flormelis og herpå friske bær:)
Hvor lyder det dejligt! Tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Hej. Kan man komme kokus i marengsen. Jeg syntes at huske at min mor gjorde det. Og hvor meget kokus skal der så vendes i. Mange tak for de gode råd til bagning
Mvh Vita
Det lyder lækkert! Du må endelig forsøge dig frem med mængden, det har jeg ikke testet :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine