Pæremuffins
Skønne pæremuffins med mørk chokolade – sikke en herlig mundfuld!
Når dagene bliver kortere, bladene på træerne bliver gyldne i smukke brændte efterårsfarver og det er tid til tændte stearinlys og skræmmende græskarhoveder, så får jeg altid en lidt sødere tand. Min mor kom på besøg forleden og havde en skål pærer med fra deres egen haven, som jeg nu har tryllet om til dejligt bagværk.
Saftigt frugt i kager, det er altså lækkert og de er så absolut anbefalelsesværdige.
Prøv også: min opskrift på en saftig citronkage >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pæremuffins
- 150 g marcipan, groftrevet
- 150 g smør, stuetempereret
- 150 g sukker
- 3 æg
- 150 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 50 g mørk chokolade
- 150 g pære, i tynde skiver
- 1 spsk perlesukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk marcipan, smør og sukker sammen, til det er helt lyst og luftigt. Pisk et æg i ad gangen, til dejen er ensartet.
Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen, sigt det i dejen og vend det sammen. Kom derefter chokoladen i og vend godt rundt.
Fordel dejen i muffinforme og stik derefter pæreskiverne godt ned i dejen.
Drys med perlesukker og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 18-20 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lad dem køle lidt af i formen på en rist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Din opskrift lyder meget lækker. Jeg vil dog gerne bage den i en bradepande. Hvilken str. tror du skal bruges til én portion og hvor mange vil den mon kunne række til?
Hej Anne-Matilde
Hvis du går ud fra at opskriften her passer til ca en rund springform på 22 cm, så kan du omregne til din bradepande her: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man undlade eller erstatte marcipanen med andet?
Så vil jeg anbefale at lave den på en sandkagedej i stedet
Kh AC
Tusind tak for tippet med pærerne, æblebollerne har vi faktisk bagt ofte, jeg prøver med pærerne :-)