Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/paeremuffins/

Pæremuffins

Skønne pæremuffins med mørk chokolade – sikke en herlig mundfuld!

Når dagene bliver kortere, bladene på træerne bliver gyldne i smukke brændte efterårsfarver og det er tid til tændte stearinlys og skræmmende græskarhoveder, så får jeg altid en lidt sødere tand. Min mor kom på besøg forleden og havde en skål pærer med fra deres egen haven, som jeg nu har tryllet om til dejligt bagværk.

Saftigt frugt i kager, det er altså lækkert og de er så absolut anbefalelsesværdige.

Prøv også: min opskrift på en saftig citronkage >>

PT45M

Pæremuffins

Tid i alt45 min.
Arbejdstid25 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 150 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 150 g smør, stuetempereret
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 g mørk chokolade
  • 150 g pære, i tynde skiver
  • 1 spsk perlesukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk marcipan, smør og sukker sammen i en skål med en håndmikser, til det er helt ensartet og luftigt Pisk et æg ad gangen i dejen til den er ensartet.

Rør mel, bagepulver og salt sammen og sigt det i dejen. Vend dejen sammen med melblandingen og derefter med chokoladen.

Hæld dejen i faste muffinsforme, gerne beklædt med papirsforme eller smurte forme, og stik pærerskiverne godt ned i dejen.

Drys med perlesukker og bag kagerne i cirka 18-20 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.