Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/den-du-ved-nok-kage/

Den du ved nok – chokoladekage med kokos og kaffeglasur

Den du ved nok – er en lækre og smovsede chokoladekage med kaffe/kokosglasur.

Jeg har twistet den originale opskrift helt og aldeles og lavet en helt ny version – en luksusudgave af den kendte danske klassiker. Min version af den du ved nok, er fyldt med god chokolade, smør, mandelmel og lækkerier. Jeg synes nemlig at der skal rigtig (god) chokolade i en chokoladekage og den er virkelig stjernelækker!

Prøv også: min opskrift på drømmekage >>

PT45M

Den du ved nok - chokoladekage med kaffe/kokosglasur

Tid i alt45 min.
Arbejdstid25 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal1 kage
Ingredienser
  • 200 g smør
  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g sukker
  • 0,50 vaniljestang
  • 4 æg
  • 1 dl mælk
  • 80 g hvedemel
  • 80 g mandelmel
  • 2 spsk kakao, usødet
  • 2 tsk bagepulver
  • 0,50 tsk salt
  • Kaffe og kokos glasur
  • 125 g kokosmel
  • 0,50 dl kaffe
  • 150 g smør
  • 175 g flormelis
  • 2 spsk kakao, usødet
  • 1 tsk kanel
  • 1 knivspids salt
Udskriv 
Fremgangsmåde

Kom smør i en gryde og smelt smørret ved lav varme, Tag gryden af varmen og rør chokoladen i.

Pisk sukker, vanilje og æg sammen med en håndmikser til det er luftigt og pisk til sidst mælk i.

Bland mel, mandelmel, kakao, bagepulver og salt godt sammen i en ren skål og rør det i æggeblandingen og rør derefter smør og chokoladeblandingen i.

Kom dejen i et ovnfastfad eller en lille bradepande på cirka 20 x 32 cm, beklædt med bagepapir.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 25-30 min. Hold øje med kagen, den må gerne stadig føles en anelse ubagt i midten, når du tager den ud og den må endelig ikke få for meget.

Glasur
Kom alle ingredienserne til glasur i en gryde og rør det sammen ved mellemvarme til smørret smelter og det har en lækker ensartet konsistens. Det skal ikke koge. Sluk for varmen, så snart glasuren er rørt sammen.

Lad kagen køle en smule af og smør derefter den lækre kaffe/kokosglasur på kagen.