Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/appelsinkage/

Appelsinkage

Appelsinkage med hvid chokolade og den lækreste flødeostcreme med nøddeknas.

En rigtig dejlig skærekage med de lækre appelsiner som er i højsæson her i vintermånederne. Prøv også gerne at lave den med blodappelsiner, det smager så skønt!

Vi nød den til en god film fredag aften, hvor jeg godt kan lide at hygge lidt om os med hjemmebagte lækkerier og rigtig have hyggetid sammen alle fire.

Prøv også: min opskrift på kanelsnegle >>

PT2H

Appelsinkage med hvid chokolade

Tid i alt2 timer
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 200 g smør, stuetempereret
  • 170 g sukker
  • 4 æg
  • 2 øko appelsin, fintrevet skal herfra + lidt saft til ostecremen
  • 2 tsk bagepulver
  • 150 g hvedemel
  • 60 g mandelmel
  • 75 g hvid chokolade
  • Flødeostcreme
  • 150 g flødeost, naturel
  • 2 spsk ahornsirup
  • 1 appelsin, fileteret i både
  • Nøddedrys
  • 30 g valnødder, grofthakket
  • 30 g hasselnødder, grofthakket
  • 30 g pistaciekerner, grofthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk smør og sukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.

Bland appelsinskal (gem 1 tsk fintrevet skal til pynt og appelsinkødet til en smule saft til flødeostecremen) og bagepulver med hvedemel og mandelmel, vend det forsigtigt i dejen og vend derefter hvid chokolade i.

Kom dejen i en smurt springform på 24 cm i diameter.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 40-45 minutter, til den er gennembagt.

Lad kagen køle helt af, inden den pyntes.

Flødeostecreme
Rør flødeost med ahornsirup og justér konsistensen med lidt appelsinsaft. Smør cremen på den afkølede kage, pynt med appelsinbåde og drys til sidst med nødder og lidt appelsinskal.