Appelsinkage
Appelsinkage med hvid chokolade og den lækreste flødeostcreme med nøddeknas.
En rigtig dejlig skærekage med de lækre appelsiner som er i højsæson her i vintermånederne. Prøv også gerne at lave den med blodappelsiner, det smager så skønt!
Vi nød den til en god film fredag aften, hvor jeg godt kan lide at hygge lidt om os med hjemmebagte lækkerier og rigtig have hyggetid sammen alle fire.
Prøv også: min opskrift på kanelsnegle >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Appelsinkage med hvid chokolade
- 200 g smør, stuetempereret
- 170 g sukker
- 4 æg
- 2 øko appelsin, fintrevet skal herfra + lidt saft til ostecremen
- 2 tsk bagepulver
- 150 g hvedemel
- 60 g mandelmel
- 75 g hvid chokolade, Grofthakket
- Flødeostcreme
- 150 g naturel flødeost
- 2 spsk ahornsirup
- 1 appelsin, fileteret i både
- Nøddedrys
- 30 g valnødder, grofthakket
- 30 g hasselnødder, grofthakket
- 30 g pistaciekerner, grofthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk smør og sukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.
Bland appelsinskal (gem 1 tsk fintrevet skal til pynt og appelsinkødet til en smule saft til flødeostecremen) og bagepulver med hvedemel og mandelmel, vend det forsigtigt i dejen og vend derefter hvid chokolade i.
Kom dejen i en smurt springform på 24 cm i diameter.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 40-45 minutter, til den er gennembagt.
Lad kagen køle helt af, inden den pyntes.
Flødeostecreme
Rør flødeost med ahornsirup og justér konsistensen med lidt appelsinsaft. Smør cremen på den afkølede kage, pynt med appelsinbåde og drys til sidst med nødder og lidt appelsinskal.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Den hvide chokolade der skal i, skal den hakkes eller? Der står bare den skal vendes i :-)
Hilsen Maja
Grofthakket :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Åh jeg ønsker sådan at vide det samme – da jeg i skrivende stund står og har begivet mig i kast med kagen 😀😀😀
tak for den skønne opskrift, har lige lavet dem i dag, nem og overskuelig opskrift og ren begejstring for resten af familien. Tusind tak
Hej Annisette
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre
Kh Ann-Christine
Hej☺️ Den ser virkelig god ud! Kan man erstatte smør med plantemargarine eller mandeldrik, grundet mælkeallergi?
Hej Ditte
jeg har ikke testet det, men det er endelig bare at prøve det af :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine