Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/appelsinkage/

Appelsinkage

Appelsinkage med hvid chokolade og den lækreste flødeostcreme med nøddeknas.

En rigtig dejlig skærekage med de lækre appelsiner som er i højsæson her i vintermånederne. Prøv også gerne at lave den med blodappelsiner, det smager så skønt!

Vi nød den til en god film fredag aften, hvor jeg godt kan lide at hygge lidt om os med hjemmebagte lækkerier og rigtig have hyggetid sammen alle fire.

PT1Hog20Mter

Appelsinkage med hvid chokolade

1 kage    1 time og 20 minutter
1 kage
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time og 20 minutter
Fremgangsmåde

Pisk smør og sukker  sammen til det er luftigt. Pisk derefter æg i, et ad gangen

Riv appelsinskal de to økologiske appelsiner på et rivejern. Appelsinerne gemmes til saft til flødeostcremen og gem også 1 tsk. fintrevet appelsinskal til at drysse over den færdige kage.

Bland appelsinskal og bagepulver med hvedemel og mandelmel, vend det forsigtigt i dejen og vend derefter grofthakket hvid chokolade i dejen.

Kom dejen i en smurt springform i størrelse på 24 cm i diameter.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 40-45 minutter, mærk med et træspyd om den er gennnembagt inden den tages ud af ovnen.

Lad kagen køle helt af, inden den pyntes.

Flødeostcreme
Rør flødeost med ahornsirup og evt. lidt appelsinsaft. Smør halvdelen over en del af kagen, pynt filetterede appelsin både og drys med nødder. Server resten af flødeosten til, som tilbehør.

Kagen er til ca 6 personer