Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/talkage/

Talkage med chokoladekage og mousse

En fint pyntet talkage er en herlig måde at fejre fødseldage, jubilæum og andre fine anledninger.

Jeg bagte to af de lækre talkage til Johan og Julies fødselsdag og de blev så overraskede og begejstrede for den flotte velsmagende kage!

Kagen er bagt som en saftig chokoladekage med pynt af mælkechokolademousse, friske bær og toffifee. Den kage der blev til overs, efter kagen blev skåret ud har jeg gemt i fryseren til romkugler eller træstammer.

Prøv også: min bedste opskrift på chokoladelagkage >>

PT4H

Talkage - ét tal

Tid i alt4 timer
Arbejdstid60 min.
Holdbarhed1 dag
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • Talkage (pr tal)
  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 1 dl mælk
  • 100 g hvedemel
  • 60 g mandelmel
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 2 tsk bagepulver
  • 0,50 tsk salt
  • Mælkechokolademousse
  • 1 ark husblas, blad
  • 100 g mælkechokolade
  • 2 dl piskefløde
  • Derudover
  • 100 g jordbær
  • 50 g blåbær
  • 125 g toffifee
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Tip
Gang opskriften op hvis der som her skal laves to tal, medmindre det er to 1 taller, så kan du godt skære begge 1 taller ud af denne portion.
Kagen kan sagtens bages dagen før den pyntes og serveres.

Talkage
Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen og rør chokoladen i.

Pisk sukker og æg sammen til konsistensen er helt ensartet og pisk derefter mælk, mandelmel, vanilje og salt i. Rør smør og chokoladeblandingen i dejen og rør den godt sammen.

Bland hvedemel og bagepulver i en ren skål og sigt blandingen i dejen og rør det godt sammen.

Beklæd en bradepande på ca. 20 x 30 cm. med bagepapir, kom dejen deri og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30-35 min.

Print det ønskede tal på papir, klip det ud og brug det som skabelon til at skære talkagen ud. Her er brugt to kager til 12 tallet.

Mælkechokolademousse
Kom husblas i en skål med koldt vand.

Smelt chokoladen i et vandbad, under omrøring. Tag af varmen når det er smeltet.

Varm 1 dl piskefløde op i en gryde til næsten kogepunktet og tag derefter gryden af varmen. Vrid husblas for vand og rør husblas i den varme fløde, hvorefter blandingen røres i den lune chokolade. Lad det køle af på køkkenbordet.

Pisk flødeskum af den sidste dl piskefløde og vend den forsigtigt i chokoladecremen, når cremen har nået stuetemperatur. Kom i en sprøjtepose med stjernetyl og sæt på køl i 1 time eller til den er fast nok til at sprøjte ud i fine toppe på kagen. Moussen skal helst ikke stå længere end en time, for så bliver den for fast til at sprøjte ud.

Pynt talkagen
Placer tallet på et serveringsfad eller bakke og pynt med toppe af mælkechokolademousse, bær og toffifee, eller andet fint pynt alt efter årstid og smag.