Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokoladecreme/ Afternoon tea Brunch, Julebrunch, Juleopskrifter, Smørbart og Syltetøj

Chokoladecreme – ganache

Chokoladecreme lavet helt enkelt af to ingredienser; chokolade og fløde.

Mere enkelt bliver det ikke.

Denne chokoladecreme er også det som kaldes for en chokolade ganache og det er skønt at bruge til at smøre mellem lagkagebunde eller til at smøre påsom glasur på kager som fx. bananbrød. Man kan også snildt bare spise som en hjemmelavet chokoladecreme og smøre på nybagte boller ved morgenbordet.

Prøv også: opskrift på den lækreste banankage >>

PT30MPT30M2

Chokoladecreme

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 uge
Antal2 glas
Ingredienser
  • Mørk chokoladeganache
  • 100 g mørk chokolade, finthakket
  • 1 dl piskefløde
  • Lys chokoladeganache
  • 125 g mælkechokolade, finthakket
  • 1 dl piskefløde
  • Hvid chokoladeganache
  • 125 g hvid chokolade, finthakket
  • 1 dl piskefløde
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Mørk chokoladecreme
Varm 1 dl fløde op til lige knap kogepunktet og tag gryden af varmen. Rør den mørke chokolade i til cremen er helt ensartet. Hvis nødvendigt, så blend kort med en stavblender.

Kom i  to små glas og sæt på køl i 2 timer

Lys chokolade creme
Varm 1 dl fløde op til lige knap kogepunktet og tag gryden af varmen. Rør den lyse chokolade i til cremen er helt ensartet. Hvis nødvendigt, så blend kort med en stavblender. Lad det køle af til stuetemperatur og hæld forsigtigt i glassne med den stivnede mørke chokoladecreme.

Sæt på køl i 2 timer

Hvid chokoladecreme
Varm 1 dl fløde op til lige knap kogepunktet og tag gryden af varmen. Rør den lyse chokolade i til cremen er helt ensartet. Hvis nødvendigt, så blend kort med en stavblender. Lad det køle af til stuetemperatur og hæld forsigtigt i glassene med den stivnede mørke og lyse chokoladecreme.

Sæt på køl i 2 timer eller til næste dag.