Chokoladecreme – ganache
Chokoladecreme lavet helt enkelt af to ingredienser; chokolade og fløde.
Mere enkelt bliver det ikke.
Denne chokoladecreme er også det som kaldes for en chokolade ganache og det er skønt at bruge til at smøre mellem lagkagebunde eller til at smøre påsom glasur på kager som fx. bananbrød. Man kan også snildt bare spise som en hjemmelavet chokoladecreme og smøre på nybagte boller ved morgenbordet.
Prøv også: opskrift på den lækreste banankage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 2 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokoladecreme
- Mørk chokoladeganache
- 100 g mørk chokolade, finthakket
- 1 dl piskefløde
- Lys chokoladeganache
- 125 g mælkechokolade, finthakket
- 1 dl piskefløde
- Hvid chokoladeganache
- 125 g hvid chokolade, finthakket
- 1 dl piskefløde
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Mørk chokoladecreme
Varm 1 dl fløde op til lige knap kogepunktet og tag gryden af varmen. Rør den mørke chokolade i til cremen er helt ensartet. Hvis nødvendigt, så blend kort med en stavblender.
Kom i to små glas og sæt på køl i 2 timer
Lys chokolade creme
Varm 1 dl fløde op til lige knap kogepunktet og tag gryden af varmen. Rør den lyse chokolade i til cremen er helt ensartet. Hvis nødvendigt, så blend kort med en stavblender. Lad det køle af til stuetemperatur og hæld forsigtigt i glassne med den stivnede mørke chokoladecreme.
Sæt på køl i 2 timer
Hvid chokoladecreme
Varm 1 dl fløde op til lige knap kogepunktet og tag gryden af varmen. Rør den lyse chokolade i til cremen er helt ensartet. Hvis nødvendigt, så blend kort med en stavblender. Lad det køle af til stuetemperatur og hæld forsigtigt i glassene med den stivnede mørke og lyse chokoladecreme.
Sæt på køl i 2 timer eller til næste dag.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Tror du, at jeg kan putte noget appelsinsaft eller reven appelsinskal i den mørke ganache, eller er det bedre at putte det i chokoladekagen, som ganachen skal oven på ?
Hej Birna
jeg ville komme appelsinskal fra to øko appelsiner i chokoladen i stedet + evt en smule saft.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej AC,
Kan jeg bruge denne opskrift til fyld i chokolade?
Vh,
Line
Ja, det er super lækkert :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej, hvor meget anbefaler du at lave af denne ganache til din chokoladekage i 20 diameter springformen? Og anbefaler du at mikse alle chokoladerne for den bedste smag? Havde tænk jeg bare vil bruge den lyse chokolade ganache. Er det muligt og i såfald hvor meget skal jeg lave? Vh
Hej Sarah
Til en kage på 20 cm i diameter vil jeg lave en dobbeltportion af kun den lyse chokoladeganache, hvis det er den du foretrækker :)
Jeg ville vælge enten den lyse eller mørke, alt efter hvor sød kagen er, og hvor intens chokoladesmag jeg ønsker – men jeg vil ikke anbefale at mikse alle tre.
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine