Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokoladecreme/

Chokoladecreme – med hvid-, mælke- og mørk chokolade

Chokoladecreme lavet helt enkelt af to ingredienser; chokolade og fløde. Det er i virkeligheden, det der også kaldes en chokoladeganache, som kan bruges til at smøre mellem lagkagebunde, mellem pandekager til en stabel fin pandekage lagkage, eller som glasur på vores yndlings bananbrød.

Jeg har tidligere lavet en lækker hjemmelavet nutella med hasselnødder – for der skal hasselnødder i sådan en opskrift. Det er også ganske nemt, men det bliver nu altså ikke nemmere end denne chokoladecreme – varm blot fløden op og lad så gerne børnene klarer resten af opgaven.

Holdbarheden er en uges tid på køl.  

PT30M

Chokoladecreme

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Antal1 glas
Holdbarhed1 uge
Ingredienser
  • Mørk chokoladeganache
  • 100 g mørk chokolade, finthakket
  • 1 dl piskefløde
  • Lys chokoladeganache
  • 125 g mælkechokolade, finthakket
  • 1 dl piskefløde
  • Hvid chokoladeganache
  • 125 g hvid chokolade, finthakket
  • 1 dl piskefløde
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Fremgangsmåden er helt enkel og samme for alle tre:

Varm 1 dl flød op til kogepunktet og tag gryden af varmen.

Rør den mørke chokolade i og rør til cremen er helt ensartet, hvorefter cremen hældes på glas og stilles i køleskabet.

Fortsæt med lys chokolade og til sidst hvid chokolade.

Opskriften giver ca 3 dl