Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokoladecreme/

Chokoladecreme – med hvid-, mælke- og mørk chokolade

Chokoladecreme lavet helt enkelt af to ingredienser; chokolade og fløde. Det er i virkeligheden, det der også kaldes en chokoladeganache, som kan bruges til at smøre mellem lagkagebunde, mellem pandekager til en stabel fin pandekage lagkage, eller som glasur på vores yndlings bananbrød.

Jeg har tidligere lavet en lækker hjemmelavet nutella med hasselnødder – for der skal hasselnødder i sådan en opskrift. Det er også ganske nemt, men det bliver nu altså ikke nemmere end denne chokoladecreme – varm blot fløden op og lad så gerne børnene klarer resten af opgaven.

Holdbarheden er en uges tid på køl.  

PT30M

Chokoladecreme

3 dl     30 min.
3 dl
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Fremgangsmåden er helt enkel og samme for alle tre:

Varm 1 dl flød op til kogepunktet og tag gryden af varmen.

Rør den mørke chokolade i og rør til cremen er helt ensartet, hvorefter cremen hældes på glas og stilles i køleskabet.

Fortsæt med lys chokolade og til sidst hvid chokolade.

Som I ser på mine billeder, så er der en del mere mørk chokolade i glasset end der er hvid og lys chokolade … Det er altså ikke fordi “nogen kom til” at spise en stor del af den hvide og den lyse chokolade, inden den kom i glasset ;) Men ene og alene af den årsag, at jeg havde en del mindre hvid chokolade end først antaget – så jeg har byttet lidt rundt for at kunne fylde glasset.

Men I får altså målene, som jeg ville have lavet dem – men uanset om man springer over den hvide chokolade, kun laver den med lys chokolade eller mørk chokolade. Drysser et gavmildt lag finthakket ristet hasselnødder på toppen af glasset eller mandler for den sags skyld.
Så lover jeg at det bliver godt! Og at det hitter hos både små og store.