Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/banan-granola/ Brunch Morgenmad

Banan granola med pekannødder og ahornsirup

Jeg har et crush på pekannødder i øjeblikket – og denne banan granola med pekannødder og ahornsirup er ganske enkelt helt uimodståelig og virkelig lækker!
En super skøn morgenmad, som jeg har lavet en frisk portion af her til morgen. Vi har lige spist en sen morgenmad/brunch, Martin og jeg – og der er rigeligt til både eftermiddagshyggesnack til Johan og Julie og til weekendens langsomme morgenmadshygge.

Derudover er denne banan granola i øvrigt også helt perfekt til en dejlig eftermiddagssnack og mens jeg eksperimenterede med opskriften, så forestillede mig også, at den vil være intet mindre end fantastisk som topping på en pære crumble.

Kan I ikke lige forestille jer det?
Sprød sød pære skåret i tern, anrettet i en ovnfast skål og toppet med banangranola  med pekannødder, ahornsirup og sprød knas. Uhmm. Dét måtte naturligvis prøves af.
Morgenmadscrumble er jo et hit! -en af de ideer, der varmt kan anbefales. For det er naturligvis testet af … samme morgen, som jeg fik ideen og igen i dag.

PT30MPT15M1

Banan granola med pekannødder

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed1 uge
Antal1 glas
Ingredienser
  • 2 banan, modne
  • 3 spsk vand
  • 125 g pekannødder
  • 100 g mandler, grofthakkede
  • 50 g solsikkekerner
  • 2 dadel, (gerne friske , fx medjool
  • 35 g havregryn, grovvalset
  • 4 spsk ahornsirup
  • 1 spsk kanel
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 0,50 tsk flagesalt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Mos bananen med en gaffel og bland lidt vand i bananmosen.

Rør derefter bananmosen sammen med de andre ingredienser i og fordel det på en bageplade med bagepapir.

Bages i ovnen ved 175 grader i 15 minutter. Rør rundt i den og hak evt granolaen i lidt store stykker.
– bag den videre i ovnen til den er sprød, omkring 10-15 min.

Opskriften giver ca 6 portioner