Banan granola med pekannødder og ahornsirup


Jeg har et crush på pekannødder i øjeblikket – og denne banan granola med pekannødder og ahornsirup er ganske enkelt helt uimodståelig og virkelig lækker!
En super skøn morgenmad, som jeg har lavet en frisk portion af her til morgen. Vi har lige spist en sen morgenmad/brunch, Martin og jeg – og der er rigeligt til både eftermiddagshyggesnack til Johan og Julie og til weekendens langsomme morgenmadshygge.
Derudover er denne banan granola i øvrigt også helt perfekt til en dejlig eftermiddagssnack og mens jeg eksperimenterede med opskriften, så forestillede mig også, at den vil være intet mindre end fantastisk som topping på en pære crumble.
Kan I ikke lige forestille jer det?
Sprød sød pære skåret i tern, anrettet i en ovnfast skål og toppet med banangranola med pekannødder, ahornsirup og sprød knas. Uhmm. Dét måtte naturligvis prøves af.
Morgenmadscrumble er jo et hit! -en af de ideer, der varmt kan anbefales. For det er naturligvis testet af … samme morgen, som jeg fik ideen og igen i dag.
Banan granola med pekannødder
- 2 banan, modne
- 3 spsk vand
- 125 g pekannødder
- 100 g mandler, grofthakkede
- 50 g solsikkekerner
- 2 dadel, (gerne friske , fx medjool
- 35 g havregryn, grovvalset
- 4 spsk ahornsirup
- 1 spsk kanel
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 0,50 tsk flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Mos bananen med en gaffel og bland lidt vand i bananmosen.
Rør derefter bananmosen sammen med de andre ingredienser i og fordel det på en bageplade med bagepapir.
Bages i ovnen ved 175 grader i 15 minutter. Rør rundt i den og hak evt granolaen i lidt store stykker.
– bag den videre i ovnen til den er sprød, omkring 10-15 min.
Opskriften giver ca 6 portioner
Næringsindhold

Pr. 100 g
(xxx kcal)
Pr. glas
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Hej Ann-Christine
Vil bare lige komme med ros, har prøvet mange af dine opskrifter, med stor glæde for hele familien, jeg er en mormor der elsker at lave mad og bage.Har lige været i Viggas klasse med kager, dejlig at se en flok glade børn.
Kan man ikke bruge andet end banan i granolaen, ikke lige mig.
Mvh. Betty Lorentzen
Æblemos kogt uden sukker virker også. Eller sødet æblemos og så undlad ahornsirup
Godt tip :)
Tusind tak for din søde hilsen, Betty. Det er jeg rigtig glad for at høre!
Jeg tror helt sikkert du vil synes om denne müsli/granola i stedet – den er også super lækker
Kh AC
Ihhh nu løber mine tænder i vand igen.
Må da vist hellere afprøves?
Rigtig god fornøjelse :)
Jeg er selv ret begejstre, så jeg håber du synes om den♡
Rigtig god weekend
uhh det lyder SÅ lækkert. Det må prøves. Mine børn er gået lidt død i hverdags-morgenmaden med yoghurt pga de ikke gider musli mere.. Måske denne kunne omvende dem igen ;-)
-Skal helt sikkert prøves. Tak for en skøn og dejlig blog
Dejligt at høre – rigtig god fornøjelse med den og tak for den søde hilsen :)
Kh AC
Holder den sig bedst på køl?
Jeg opbevarer den blot i køkkenskuffen eller på køkkenhylden :)
Bliver stykkerne store? Jeg synes det jeg har lavet, har en tendes til at blive mere som en müsli, men vil rigtig gerne have nogle chuncky stykker.
Ja, det er blot at trykke det lidt sammen, inden bagning, så får du gode chuncky stykker :)
Kh AC