Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kaernemaelksboller/

Kærnemælksboller

Kærnemælksboller er så lækkert og den syrnede mælk giver den skønneste smag til brødet, som er perfekt hvis du ikke har en surdej og gerne vil have en smag, lidt derhen af …

Det er et hit at lade dejen koldhæve natten over, for så får smagen i både kærnemælk og korn rigtig lov at udvikle sig og resultatet er så lækkert og helt uimodståeligt på et skønt dækket morgenbord.

Prøv også: min opskrift på lækre kerneboller >>

PT12H

Kærnemælksboller

Tid i alt12 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal9 stk.
Ingredienser
  • 4 dl kærnemælk
  • 1 dl kogende vand
  • 10 g gær
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 tsk salt
  • 75 g havregryn, grovvalset
  • 75 g ølandshvedemel, fuldkorn
  • 400 g hvedemel
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kom kærnemælk og kogende vand i en skål, og rør gæren ud i væden.

Rør sukker, salt, havregryn og ølandshvede i blandingen og rør derefter hvedemel i. Brug gerne en røremaskine og lad den røre i cirka 10 minutter ved middelhastighed.

Har du ikke en røremaskine, så rør dejen godt igennem og stil den på køl. Efter en times tid i køleskab vil dejen have “sat sig” og for store lækre lufthuller og en god hæveevne kan du tage dejen ud af køleskabet og strække og folde den over flere gange.

Uanset om du røre på maskine eller ej, så stil dejen i en ren skål, dækket med låg og sæt den på køl natten over – eller i 10-14 timer.

Efter koldhævning
Drys 1 spsk mel ud på bordpladen og hæld dejen ud på det meldryssede bord. Brug en bagespartel til nænsomt at folde dejen flere gange over hinanden til den er spænstig og fast. Skær 9 gode boller ud og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Tænd for ovnen på 225 grader varmluft – meget gerne varmluft + damp hvis du har det.
Sæt bollerne i ovnen når den er varm og bag i 15-20 minutter.

Lad bollerne køle lidt af på en rist inden servering.