Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/skagenslapper/ Boller Brød og Boller, Brunch, Efterår, Forår, Morgenmad, Sommer, Vinter

Skagenslapper

Skagenslapper er lækre morgenmadsstykker med en bund af solsikkekerner og et gavmildt drys på toppen af blå birkes og nogle gange også sesamfrø. Jeg er vild med kerner og frø i bagværk og drysser derfor med begge dele.

Min opskrift på skagenslapper er ikke en helt traditionel rundstykke-opskrift, men langtidshævet og med tid til den gode smag, som jeg foretrækker dem. Lidt ala koldhævede boller, som smager ualmindeligt lækkert  og perfekt til morgenbordet og den hyggelige weekend brunch.

Prøv også: min bedste opskrift på pandekager >>

PT10HPT25M10

Skagenslapper

Tid i alt10 timer
Arbejdstid25 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal10 stk.
Ingredienser
  • 5 dl vand
  • 10 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 2 tsk flagesalt
  • Derudover
  • 2 dl solsikkekerner
  • 2 spsk blå birkes
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom vand i en skål og rør gær ud i vandet. Rør fuldkornsmel og hvedemel og rør dejen godt sammen, gerne på en røremaskine i 10-12 minutter til dejen er blød og smidig. Rør tilsidst salt i.

Kom dejen i en ren skål og dæk den til med et låg eller en tallerken. Stil på køl natten over, eller i 10-18 timer.

Tag dejen ud af skålen, når den har hævet færdigt på køl. Fold dejen nogle gange på et meldrysset bord og skær dejen ud i 10 lige store stykker.

Kom solsikkekerner på en tallerken og ‘dyp’ bunden af hver bolle godt i solsikkekerne. Tryk let, så solsikkekernerne sidder godt fast og placer bollerne på en bradepande med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og drys med blå birkes og sesamfrø.

Tænd ovnen på 210 grader varmluft og lad bollerne efterhæve på køkkenbordet, mens ovnen blivere varm.

Bag i 18-20 minutter til bollerne er sprøde og lækre.