Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/english-muffin/

English Muffins

English muffins stiftede vi bekendskab med første gang på vores favoritmorgenmadssted Frenchie i Paris.

Muligvis har vi spist de engelske boller bagt på en pande adskillige gange inden da, men det var der vi fik øje for dem og fandt ud af hvordan de skilte sig ud fra andre boller bagt i ovnen.

English Muffins bliver lækre og sprøde på begge sider, da de bages på en pande, mens de er bløde på hele midterstykket. Man skærer dem faktisk ikke over med en kniv, men prikker bare med en gaffel rundt i kanten, hvorefter de nemt brækkes fra hinanden.

PT+30M

English Muffins

7-8 pers    +30 min.
7-8 pers
Ingredienser
Udskriv opskrift
+30 min.
Fremgangsmåde

Jeg koldhæver denne dej til English Muffins natten over, for det er så praktisk og nemt til næste dag og da det ofte er en bolle der indgår som tilbehør til en morgenmadsret, så springer vi lige hævningen over fra morgenstunden. Jeg tager blot skålen ud af køleskabet så snart jeg vågner, så kan den lige temperere inden jeg går i gang med at tilberede morgenmad.

Tilberedning
Lun mælken til 35 grader og rør gær og sukker ud i en skål med den lune mælk. Tilsæt smør, salt og fuldkornsmel, og rør derefter hvedemel i lidt af gangen, indtil dejen er smidig og lækker. Sæt dejen i køleskabet overdækket med film eller et rent klæde til næste morgen.

Tag dejen ud og lad den stå på køkkenbordet i skålen i en halv times tid. Jeg bruger en udstikker til at trykke 7 boller ud, så derfor kommer jeg lidt groft mel på borden og trykker dejen let ud med en kagerulle, til den er omkring 1 cm i højden, hvorefter jeg stikker 7 boller ud. Men man kan også snildt bare dele dejen i 7 eller 8 lige store dele og forme nogle kuglerunde boller, som derefter lige får et tryk så de bliver flade og omkring 1 cm høje.

Bag bollerne på en pande ved middel varme i ca 10-15 minutter på hver side. Hvis der er tvivl om de har fået nok, så kan de lige bages færdigt i ovnen ved 175 grader i 5-8 minutter.