Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/english-muffin/

English Muffins

English muffins bruger vi til egg benedict, english breakfast muffins eller bare som en dejlig godmorgen bolle, som smager skønt med al slags lækker fyld – også med smør, ost og syltetøj.

De smager så lækkert og er tilmed ret nemme at lave.

Vi blev vilde med de lækre english muffins første gang, på et lækkert morgenmadssted, Frenchie, i Paris og siden har jeg lavet min udgave som vi holder meget af at servere til til morgenmad i weekenderne.

Prøv også: opskrift på amerikanske pandekager >>

PT10H

English Muffins

Tid i alt10 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal7 stk.
Ingredienser
  • 2 dl mælk
  • 15 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 40 g smør, smeltet
  • 175 g hvedemel
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 0,50 tsk salt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør gær og sukker ud i en skål med stuetempereret mælk til gæren er opløst

Rør smeltet smør, salt og fuldkornsmel i dejen og rør derefter hvedemel i lidt af gangen, indtil dejen er smidig, blød og lækker.

Sæt dejen i køleskabet overdækket med et rent klæde i 12-18 timer.

Tag dejen ud og tryk den lidt ud til cirka 1 cm i højden på køkkenbordet, drysset med groft mel. Udstik muffins med en udstikker på cirka 8 cm i diameter.

Bag bollerne på en tør pande ved middel varme i cirka 10-12 minutter på hver side. Hvis du er tvivl om de har fået nok, så kan de bages færdigt i ovnen ved 175 grader i 5 minutter.