Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/english-muffin/ Boller Brød og Boller, Brunch

English Muffins

English muffins bruger vi til egg benedict, english breakfast muffins eller bare som en dejlig godmorgen bolle, som smager skønt med al slags lækker fyld – også med smør, ost og syltetøj.

De smager så lækkert og er tilmed ret nemme at lave.

Vi blev vilde med de lækre english muffins første gang, på et lækkert morgenmadssted, Frenchie, i Paris og siden har jeg lavet min udgave som vi holder meget af at servere til til morgenmad i weekenderne.

Prøv også: opskrift på amerikanske pandekager >>

English Muffins
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT24HPT30M10
Ingredienser
  • 3 dl mælk
  • 15 g gær
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 1 spsk sukker
  • 0,50 tsk salt
  • 275 g hvedemel
  • 50 g smør, skåret i tern
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med stuetempereret mælk. Rør

Rør fuldkornshvedemel, sukker, salt og hvedemel i og rør dejen på en røremaskine ved lav hastighed i 5 minutter. Tilsæt smør i tern og rør dejen ved høj hastighed i yderligere 5 minutter. Kom dejen i en skål smurt med lidt olie og lad dejen hæve på køkkenbordet i 45 minutter. Sæt dejen i køleskab til koldhævning natten over – i 12-18 timer.

Tag dejen ud og tryk den lidt ud til cirka 1 cm i højden på køkkenbordet, drysset med groft mel. Udstik muffins med en udstikker på cirka 8 cm i diameter.

Bag bollerne på en tør pande ved lav-middel varme i cirka 10-12 minutter på hver side. Hvis du er tvivl om de har fået nok, så kan de bages færdigt i ovnen ved 175 grader i 5 minutter.