English Muffins


English muffins bruger vi til egg benedict, english breakfast muffins eller bare som en dejlig godmorgen bolle, som smager skønt med al slags lækker fyld – også med smør, ost og syltetøj.
De smager så lækkert og er tilmed ret nemme at lave.
Vi blev vilde med de lækre english muffins første gang, på et lækkert morgenmadssted, Frenchie, i Paris og siden har jeg lavet min udgave som vi holder meget af at servere til til morgenmad i weekenderne.
Prøv også: opskrift på amerikanske pandekager >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 10 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
English Muffins
- 3 dl mælk
- 15 g gær
- 75 g fuldkornshvedemel
- 1 spsk sukker
- 0,50 tsk salt
- 275 g hvedemel
- 50 g smør, skåret i tern
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør gær ud i en skål med stuetempereret mælk. Rør
Rør fuldkornshvedemel, sukker, salt og hvedemel i og rør dejen på en røremaskine ved lav hastighed i 5 minutter. Tilsæt smør i tern og rør dejen ved høj hastighed i yderligere 5 minutter. Kom dejen i en skål smurt med lidt olie og lad dejen hæve på køkkenbordet i 45 minutter. Sæt dejen i køleskab til koldhævning natten over – i 12-18 timer.
Tag dejen ud og tryk den lidt ud til cirka 1 cm i højden på køkkenbordet, drysset med groft mel. Udstik muffins med en udstikker på cirka 8 cm i diameter.
Bag bollerne på en tør pande ved lav-middel varme i cirka 10-12 minutter på hver side. Hvis du er tvivl om de har fået nok, så kan de bages færdigt i ovnen ved 175 grader i 5 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Er de fryseegnede?
Ja, sagtens
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har du prøvet om det bliver godt med plantemælk (mandel f.eks.) i stedet for alm. mælk?
Hej Marie,
jeg har ikke testet det, så det må komme an på en prøve :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man bruge grahamsmel istedet for fuldkornshvedemel?
Sagtens – de to meltyper kan stort set altid erstatte hinanden :)
Kh AC