Rødbedeboller
Lækre koldhævede lyserøde rødbedeboller, som er nemme at bage. Det vækker begejstring med den lyserøde brødkrumme, og de smager virkelig godt til både fødselsdagsfester, til morgenmadsbrød og som lækre sandwichbrød til madpakkerne.
Bollerne er super nemme at bage, da dejen blot skal røres sammen om aftenen, hæves en lille time på køkkenbordet, så gæren lige aktiveres godt – og så ellers i køleskabet og koldhæve videre til næste dag, hvor de sættes på en bageplade og bages. Den groftrevede rødbede og lidt havregryn giver en saftig krumme, så de holder sig lækre i nogle dage og kan også fint fryses.
Prøv også: min opskrift på koldhævede gulerodsboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rødbedeboller
- 350 g stuetempereret vand
- 100 g kærnemælk
- 10 g gær
- 150 g rødbede, groftrevet
- 50 g grovvalset havregryn
- 50 g solsikkekerner
- 100 g fuldkornshvedemel
- 375 g hvedemel
- 10 g salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør gær ud i en skål med vand og tilsæt kærnemælk, solsikkekerner, rødbede, havregryn, fuldkornshvedemel og salt.
Rør hvedemel i dejen og rør til dejen er ensartet.
Lad dejen hæve tildækket i 1 time på køkkenbordet og sæt derefter dejen i køleskabet til næste dag.
Kom dejen på et meldrysset bord, skær dejen ud til rødbedeboller, drys med solsikkekerner og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i 20 minutter, til de er gyldne.
Lad bollerne køle af på en rist inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Der står honning i beskrivelsen, men ikke i ingredienslisten?
Hov, det var en skrivefejl fra mig, det er rettet nu :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Kan man godt bruge vand istedet for yoghurt i dine rødbedebollef?
Ja, det kan du godt
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg lurer på denne opskrift til morgenbordet i morgen. Vil man kunne bruge græsk yoghurt 2% i stedet for alm. yoghurt? Vi har en lille rest, som jeg gerne vil bruge i stedet for at købe nyt.
Tak for altid god inspiration og en skøn blog.
Kh. Elisabeth
Hej Elisabeth
Mange tak for din søde hilsen. Du kan fint bruge den græske yoghurt til denne opskrift
God fornøjelse
Kh Ann-Christine