Rødbedeboller
Lækre koldhævede lyserøde rødbedeboller, som er nemme at bage. Det vækker begejstring med den lyserøde brødkrumme, og de smager virkelig godt til både fødselsdagsfester, til morgenmadsbrød og som lækre sandwichbrød til madpakkerne.
Bollerne er super nemme at bage, da dejen blot skal røres sammen om aftenen, hæves en lille time på køkkenbordet, så gæren lige aktiveres godt – og så ellers i køleskabet og koldhæve videre til næste dag, hvor de sættes på en bageplade og bages. Den groftrevede rødbede og lidt havregryn giver en saftig krumme, så de holder sig lækre i nogle dage og kan også fint fryses.
Prøv også: min opskrift på koldhævede gulerodsboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rødbedeboller
- 350 g stuetempereret vand
- 100 g kærnemælk
- 10 g gær
- 150 g rødbede, groftrevet
- 50 g grovvalset havregryn
- 50 g solsikkekerner
- 100 g fuldkornshvedemel
- 375 g hvedemel
- 10 g salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør gær ud i en skål med vand og tilsæt kærnemælk, solsikkekerner, rødbede, havregryn, fuldkornshvedemel, honning og salt.
Rør hvedemel i dejen og rør til dejen er ensartet.
Lad dejen hæve tildækket i 1 time på køkkenbordet og sæt derefter dejen i køleskabet til næste dag.
Kom dejen på et meldrysset bord, skær dejen ud til rødbedeboller, drys med solsikkekerner og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i 20 minutter, til de er gyldne.
Lad bollerne køle af på en rist inden servering.
Jeg har lige lavet dem med rabarber – også rigtig gode.
Det lyder også ret godt! :)
De smagte fantastisk – selv uden yoghurt. Noget bud på hvorfor de blev knaldlilla udenpå, men helt gule, indeni? Da jeg rørte dejen var alt jo lilla, haha. Dine ser ud til at være farvede hele vejen ;) Nå men flot var det da…
Tak for en skøn blog.
Ej, hvor skørt! Det ved jeg sørme ikke, mon ikke det kan være en variant af rødbedesorten som opfører sig sådan :) Men dejligt at de smagte skønt.
Kh AC
Hey.
Jeg er stor fan af dine lyserøde boller (og mange andre af dine opskrifter i øvrigt) og de er efterhånden et fast indslag, når min pige har fødselsdag.
Ville egentlig dele min erfaring mht. bollernes farve. Når jeg laver dem af de aflange rødbeder, bliver de fint lyserøde, men den ene gang jeg fik fat i de små runde rødbeder, blev de næsten helt gule.
Mvh. Heidi
Hvor er det dejligt at høre at de er et hit hjemme hos jer – og så hyggeligt med faste fødselsdagstraditioner :)
Skægt med rødbederne, som arter sig så forskelligt alt efter sort. Der må være stor forskel på koncentrationen af den røde farve i de to slags, selv om det jo umiddelbart ser ud til at de er lige røde i farven. Tak for at dele!
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Er lige begyndt at følge din blog, og er rigtig glad for stemningen herinde. Jeg bagte disse boller i går, og uhm! De levede fuldt op til mine forventninger. Foruden den fine farve, som jeg altså er helt tosset med, så smagte de rigtig dejligt, var helt fugtige indeni og sprøde udenpå.
Glæder mig til at følge med herinde :)
Mvh Sif
Hej Sif,
Ej, hvor dejligt! Og stort velkommen her til min lille del af internettet :)
Vi er også ret vilde med de fint farvede boller her.
Glæder mig til at følges videre
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Jeg har fulgt din blog et stykke tid og hvor skriver du bare godt om alt det, som jeg tilfældigvis lige søger på:-) Jeg er begyndt altid at tjekke herinde, før jeg går i gang med en ny opskrift, for hvis du har skrevet en opskrift, ved jeg det er godt og så vælger jeg den i stedet.
Rødbedebollerne står og hæver i køkkenet nu, så jeg er spændt på at servere dem lidt senere. Tak for en fantastisk blog med skønne opskrifter og billeder, du inspirerer mig meget i hverdagen!
Kh Camilla
Hej Camilla,
Åh altså hvor er det dejligt at høre. Det er jo lige sådan en sød hilsen som din der gør det ekstra sjovt og dejligt at dele ud af alt det vi laver og finder på :)
Tusind tak – og jeg håber rødbedebollerne blev skønne :)
Kh Ann-Christine
Tror du jeg kan bruge vanilje skyr -har aldrig yoghurt i huset ?
Ja, det tror jeg sagtens du kan. Kender ikke vaniljeskyr, kun alm skyr uden smag … Vaniljeskyr er sødet, ik? Tror sagtens det kan bruges, bollerne bliver blot lidt sødere så :)
Ligesom alle dine andre opskrifter, så blev de MEGA gode også med vanilje skyr :)
Jeg brugte 3 dl vand og 50 gr gær. Lod dem hæve 20 min i skål og 20 min på pladen. Glæder mig allerede til at spise flere i aften sammen med din kartoffel porresuppe!
Den anden dag lavede vi for første gang nogen side boller i karry, vi fulgte din opskrift. Ester på 4 år var i køkkenet sammen med far og mor. Mega hyggeligt og det smagte himmelsk!! Tak for en fantastisk blog – søger altid hos dig først :)
Tak for dig og din blog!!
PS kunne du overveje rugbrødsopslrifter i forskellig udformning ?
Hvor dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
Og TUSIND tak for de søde ord, det varmer meget! Jeg har en rugbrødsopskrift i min bog, men du har ret – det kunne da godt komme nogle forskellige af slagsen på bloggen også. Det vil jeg få gjort noget ved :) Og tak for opfordringen!
Kh AC
Kære Ann-Christine. De er godt nok lækre de her boller. Min veninde havde bagt dem til aftensmadshygge – superlækre med ost og peberfrugter og dejlig varm the. Kh og god weekend.
Lykke
Hvor dejligt! Det lyder skønt :)
Rigtig dejlig dag til dig
Kh AC
Kan man bruge pulpen fra juice-maskinen i stedet for at rive rødbederne? Eller bliver det for tørt?? :)
Ja, det kan du sagtens gøre. Juster evt bare på melmængden til dejen er tilpas i konsistensen.
Kan man fryse bollerne, hvis man nu laver en større mængde? :)
Ja, det kan du sagtens :)
Havde helt glemt disse skønne boller – de skal bages i weekenden. Elsker alt med rødbede – selv i mine kalkunfrikadeller kommer jeg rødbede i.
God weekend til dig og familien
Hvor er det dejligt at høre og rigtig god fornøjelse med bagningen
God weekend
Kh AC
Hey :)
Det kan være det er et lidt fjollet spørgsmål, men skal rødbede koges eller noget, før det kan bruges eller er det bare råt, ligesom gulerødder i gulerødsboller?
Jeg er i ny i at bruge rødbede til andet en bagt i ovnen.
Tak for svar på forhånd! Og tak for alle dine fine opskrifter!
Hej Paula,
Det er blot rå rødbeder der bruges i opskriften her. Du kan også bruge de rå rødbeder i fx råkost. Det er rigtig lækkert.
Tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse med opskriften
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg lurer på denne opskrift til morgenbordet i morgen. Vil man kunne bruge græsk yoghurt 2% i stedet for alm. yoghurt? Vi har en lille rest, som jeg gerne vil bruge i stedet for at købe nyt.
Tak for altid god inspiration og en skøn blog.
Kh. Elisabeth
Hej Elisabeth
Mange tak for din søde hilsen. Du kan fint bruge den græske yoghurt til denne opskrift
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Kan man godt bruge vand istedet for yoghurt i dine rødbedebollef?
Ja, det kan du godt
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine