Bagt havregrød med banan og nødder


Bagt havregrød med banan og nødder er en rigtig skøn morgenmadsret, som er skøn til både hverdage og weekender.
Den bagte havregrød tager ikke lang tid at bikse sammen og så passer den sig selv i ovnen, mens man tager et brusebad eller smøre madpakker.
Her giver jeg den sprødhed og et ekstra luksustouch med masser knasende nødder, som giver et sprødt låg over grøden, når de drysses over og bages i ovnen.
Prøv også: opskrift på nem og lækker havregrød >>
Bagt havregrød med banan og nødder
- 1 banan
- 1 æg
- 1 spsk hasselnøddesmør, mandelsmør eller peanutbutter
- 2 dl havregryn, finvalset
- 2 spsk boghvedekorn, eller havregryn
- 1,50 dl mælk, efter eget valg
- 1 spsk grahamsmel
- 1 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 1 tsk kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 knivspids vaniljepulver
- 1 spsk smør, til formen
- Derudover
- 1 banan
- 50 g nødder, efter eget valg
- 2 spsk ahornsirup
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Mos en banan med en gaffel i en skål og rør derefter æg, havregryn, boghvede, hasselnøddesmør og mælk sammen i skålen.
Bland grahamsmel med bagepulver, salt, kardemomme, kanel og vaniljepulver og rør det i havregrøden.
Skær en banan op på langs og den på grøden, drys med grofthakkede nødder og dryp lidt ahornsirup over.
Kom i et smurt ovnfast fad (ca 15×20 cm) og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Det ser godt nok ikke værst ud – det skal have et forsøg (:
– A
Det er nemlig dejligt nemt
♡
Kan man bruge andet end hasselnøddesmør, mandelsmør eller peanutbutter? Fx alm smør
Det kan du sagtens, så får du blot ikke nøddesmagen med :) – men det vil bestemt også blive lækkert!
Tak hurtigt svar!
Venlig hilsen Mia
Hej Ann-Christine
Kan man bage grøden som muffins istedet?
Mvh Mette Petersen
ja, det vil du sikkert fint kunne gøre.
Den vil dog nok hænge lidt i formen, men med en god smurt form med slip let, så går det helt sikkert.
God fornøjelse
Kh AC
Det smager lidt ligesom kage. Sød og luftg og blød i krummen.
Kan man, når den er kold, skærer stykker af den? Altså som en slags kage? ?
Ja, det kan du fint forsøge. Den smager som kold grød med lidt ekstra fylde og skøn smag i.
Kh AC
Kan man mon røre grøddejen sammen om aftenen og lade det stå i køleskabet til næste morgen?
Måske, det vil jeg godt tro kunne fungere fint
Hvis nu ikke man kan tåle gluten, hvilken slags glutenfri mel kan man så bruge i stedet for grahamsmel? Havremel/mandelmel?
Både havremel og mandelmel er et glimrenede alternativ her :)
Kh AC
Lige lavet den igår , sidder og spiser det nu og det smager himmelst !
Til dem der har efterspurgt så er der 1557 kcal i HELE portionen, så kan du regne ud alt efter hvor mange stykker du laver :)
Ser lækkert ud.
Kan man bruge en lys sirup i stedet for ahornsirup?
Tak for gode opskrifter
Ja, det kan du fint
Tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
God morgen
Gür den moin ogsaa uden banan?
bh, Lena
Den er helt sikkert bedst med – til min smag ihvertfald :)