Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bagt-havregroed/ Brunch Grød, Morgenmad

Bagt havregrød med banan og nødder

Bagt havregrød med banan og nødder er en rigtig skøn morgenmadsret, som er skøn til både hverdage og weekender.

Den bagte havregrød tager ikke lang tid at bikse sammen og så passer den sig selv i ovnen, mens man tager et brusebad eller smøre madpakker.

Her giver jeg den sprødhed og et ekstra luksustouch med masser knasende nødder, som giver et sprødt låg over grøden, når de drysses over og bages i ovnen.

Prøv også: opskrift på nem og lækker havregrød >>

PT30MPT10M2

Bagt havregrød med banan og nødder

Tid i alt30 min.
Arbejdstid10 min.
Antal2 pers.
Ingredienser
  • 1 banan
  • 1 æg
  • 1 spsk hasselnøddesmør, mandelsmør eller peanutbutter
  • 2 dl havregryn, finvalset
  • 2 spsk boghvedekorn, eller havregryn
  • 1,50 dl mælk, efter eget valg
  • 1 spsk grahamsmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 1 spsk smør, til formen
  • Derudover
  • 1 banan
  • 50 g nødder, efter eget valg
  • 2 spsk ahornsirup
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Mos en banan med en gaffel i en skål og rør derefter æg, havregryn, boghvede, hasselnøddesmør og mælk sammen i skålen.

Bland grahamsmel med bagepulver, salt, kardemomme, kanel og vaniljepulver og rør det i havregrøden.

Skær en banan op på langs og den på grøden, drys med grofthakkede nødder og dryp lidt ahornsirup over.

Kom i et smurt ovnfast fad (ca 15×20 cm) og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter.