Ricotta pandekager


Luftige og vildt lækre ricotta pandekager med en perfekt balance af sødme og pikant syrlighed fra citron.
Jeg er fan og da vi forleden dag havde stort set en hel pakke ricotta i køleskabet – hvorfra jeg blot skulle bruge 2 spsk til en pastaret, så var det oplagt at lave noget vildt lækkert med resten af den skønne italienske ricotta.
Ricotta pandekager med citron
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk sukker
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 0,50 tsk salt
- 1 øko citron, revet skal herfra
- 250 g ricotta
- 2 æg
- 2 dl kærnemælk, eller alm. mælk
- 2 spsk smør, til stegning
- Til servering
- 1 bakke blåbær
- 1 citron
- 1 spsk flormelis
Rør mel, vaniljepulver, bagepulver, sukker og salt sammen i en skål.
Skil æggeblommer og æggehvide i to skåle.
Rør først ricotta og æggeblomme sammen i en anden skål. Rør derefter først kærnemælk og til sidst de tørre ingredienser.
Æggehviderne piskes helt stive med en håndmikser og æggehviderne vendes forsigtigt i dejen – kom først 2 spsk. i som røres godt rundt og vend derefter nænsomt resten af æggehviderne i.
Steg ricotta pandekagerne på en varm pande i smør og giv dem 2-3 minutter på hver side.
Tilbehørsforslag
Flormelis, friskpresset citronsaft, blåbær
Kaere Ann-Christine,
Vil blot sige tak for opskrifterne – jeg bor i USA og hver gang jeg lige skal bruge en god dansk opskrift, saa kigger jeg forbi din blog og finder altid hvad jeg skal bruge! Det er saa dejligt. Hilsener fra Cecilie
Hvor er det bare dejligt at høre! ♡
Det er jeg glad for, kan du tro.
Rigtig god weekend
Kh AC
Hej!
Hvor er dit fine bestik fra?
Venlig hilsen Johanne
Det er købt i Føtex for 10-12 år siden, desværre er det udgået af sortiment, og det er ikke lykkedes mig at finde det nogle steder igen
Kh AC
Øv…det er ellers virkelig fint ?
Georg Jensens Bernadotte bestik ligner det ret meget! Det er også virkelig fint – selvom det nok er en anden prisklasse..
Og mmmh jeg må prøve de pandekager!!
Det gør det nemlig – og er noget så fint! :)
Tak!
Jeg mener det kan købes hos Brønnum, prøv der.
Jeg skal prøve dine riscotta pandekager i weekenden, kan de laves dagen før og varmes uden de bliver kedelige og tørre?
Jeg laver dem altid friske, så skal ikke kunne sige hvordan de er dagen efter – tænker dog at det kan blive ganske glimrende også