Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ricotta-pandekager/

Ricotta pandekager

Luftige og vildt lækre ricotta pandekager med en perfekt balance af sødme og pikant syrlighed fra citron.

Jeg er fan og da vi forleden dag havde stort set en hel pakke ricotta i køleskabet – hvorfra jeg blot skulle bruge 2 spsk til en pastaret, så var det oplagt at lave noget vildt lækkert med resten af den skønne italienske ricotta.

PT15M

Ricotta pandekager med citron

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Antal16 stk.
Ingredienser
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk sukker
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 0,50 tsk salt
  • 1 øko citron, revet skal herfra
  • 250 g ricotta
  • 2 æg
  • 2 dl kærnemælk, eller alm. mælk
  • 2 spsk smør, til stegning
  • Til servering
  • 1 bakke blåbær
  • 1 citron
  • 1 spsk flormelis
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Rør mel, vaniljepulver, bagepulver, sukker og salt sammen i en skål.

Skil æggeblommer og æggehvide i to skåle.

Rør først ricotta og æggeblomme sammen i en anden skål. Rør derefter først kærnemælk og til sidst de tørre ingredienser.

Æggehviderne piskes helt stive med en håndmikser og æggehviderne vendes forsigtigt i dejen – kom først 2 spsk. i som røres godt rundt og vend derefter nænsomt resten af æggehviderne i.

Steg ricotta pandekagerne på en varm pande i smør og giv dem 2-3 minutter på hver side.

Tilbehørsforslag
Flormelis, friskpresset citronsaft, blåbær