Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ricotta-pandekager/

Ricotta pandekager med citron

Luftige og vildt lækre ricotta pandekager med en perfekt balance af sødme og pikant syrlighed fra citron.

Mums!

Jeg er fan og da vi forleden dag havde stort set en hel pakke ricotta i køleskabet – hvorfra jeg blot skulle bruge 2 spsk til en pastaret, så var det oplagt at lave noget vildt lækkert med resten af den skønne italienske ricotta.

Det blev til disse fantastiske ricotta pandekager, som er et twist af mine amerikanske pandekager (Martins favorit pandekager) og vi spiste dem ganske simpelt som en hyggelig eftermiddagssnack efter Johan og Julie var hentet hjem fra skole.

Nu venter weekenden lige om hjørnet og vinterferie for nogle af os
– og så er sådan en stabel lækre lune pandekager jo oplagt til morgenbordet.

P.S. disse pandekager eller de amerikanske pandekager er også fantastiske til Valentines morgenmaden på tirsdag, hvis der er nogen der skal fejres med en ekstra kærlig morgenmad ♡ Hvis I mere er til bananpandekager, så har jeg netop udgivet en ny video, hvor jeg laver den opskrift – den kan I se her

PT15M

Ricotta pandekager med citron

16 stk    15 min.
16 stk
Ingredienser
  • 200 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • revet citronskal fra en øko citron
  • 250 g ricotta ost
  • 2 store æg
  • 2 dl kærnemælk (kan erstattes af alm mælk)
  • Smør til at stege i
  • Tilbehør
  • Flormelis
  • Ahornsirup
  • Friskpresset citronsaft
  • Blåbær eller anden frugt
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Rør mel, vaniljepulver, bagepulver, sukker og salt sammen i en skål.

Skil æggeblommer og æggehvide i to skåle.
Rør først ricotta og æggeblomme sammen i en anden skål. Rør derefter først kærnemælk og til sidst de tørre ingredienser.
Æggehviderne piskes helt stive med en håndmikser og æggehviderne vendes forsigtigt i dejen – kom først 2 spsk. i som røres godt rundt og vend derefter nænsomt resten af æggehviderne i.

Steg ricotta pandekagerne på en varm pande i smør og giv dem 2-3 minutter på hver side.
Serveres varme med lækkert tilbehør til.