Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aeg-og-spinat-med-sennepscreme-perfekt-til-morgenmad-og-brunch/

Æg og spinat med sennepscreme

Da Martin havde fulgt Johan og Julie i vuggestue i går og efterfølgende selv var taget på arbejde, valgte jeg at forkæle mig selv med en ekstra god morgenmad og en kop god kaffe til. I selskab med Meyers kogebog ‘Almanak’ nød jeg således denne lækkerbisken med æg, spinat og en skøn sennepscreme. Retten var delvist inspireret af en lille anretning, der var en del af den dejlige brunch, som vi fik serveret hos gode venner i søndags.

Det er det pureste guld med sådan en hyggestund, med tændte stearinlys og god musik i højtalerne. Et lille farvel til det grå januarvejr for en stund.

PT20min

Æg og Spinat med Sennepscreme

1 pers    20 min
1 pers
Ingredienser
  • 2 æg
  • 2 skiver seranoskinke
  • 1 spsk dijonsennep (måske lidt mindre, hvis man ikke er vild med stærk sennep)
  • 2 spsk frisk revet mellemlageret ost
  • 1 spsk frisk revet parmesan ost
  • 1 spsk cremefraiche
  • salt og frisk kværnet peber
Udskriv opskrift
20 min
Fremgangsmåde

Beklæd bunden af en lille ovnfast ramakin med 2 skiver seranoskinke. Kom spinat ovenpå. Bland sennep, de to oste, salt, peber og evt en spsk creme fraiche sammen og kom oven på spinaten. Slå de to æg ud i en skål for sig og hæld dem forsigtigt oven på, uden at blommen går i stykker. Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i omkring 15-20 minutter.

Perfekt både alene til morgenmad og som en del af en brunch.