Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/oellebroed/

Øllebrød med jordbær og flødeskum

Skøn øllebrød er en dejlig morgenmad og jeg holder særligt af den lækre grød, når den er toppet med friske bær og enten græsk yoghurt eller en spsk letpisket flødeskum.

De karameliserede mandler er skønne og nemme at lave – og jeg synes de passer så godt til øllebrød. Alternativt kan man dog også sagtens bruge andre nødder, frø, kerner eller fx en skøn granola eller müsli.

Øllebrød er en dejlig måde at få brugt en lidt tør rugbrødsrest, og ellers kan man jo også lave denne lækre ymerdrys af resterne.

PT30M

Øllebrød

4 pers.     30 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Rugbrød i små tern, hvidtøl eller vand, samt honning lægges i blød i en gryde i ca. 15 minutter eller natten over.

Tænd for gryden ved middelvarme og rør rundt, mens grøden varmes op.

Pisk imens en luftig flødeskum.

Hak mandlerne groft og rist dem i honning på en pande til de karameliseres let. Tag dem af varmen.

Skru op for øllebrød i gryden og rør til konsistensen er perfekt.

Server i skåle, top med flødeskum, friske bær og honningristede mandler.