Øllebrød med jordbær og flødeskum


Skøn øllebrød er en dejlig morgenmad og jeg holder særligt af den lækre grød, når den er toppet med friske bær og enten græsk yoghurt eller en spsk letpisket flødeskum.
De karameliserede mandler er skønne og nemme at lave – og jeg synes de passer så godt til øllebrød. Alternativt kan man dog også sagtens bruge andre nødder, frø, kerner eller fx en skøn granola eller müsli.
Øllebrød er en dejlig måde at få brugt en lidt tør rugbrødsrest, og ellers kan man jo også lave denne lækre ymerdrys af resterne.
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Øllebrød
- 300 g rugbrød
- 4 dl hvidtøl
- 2 tsk brun farin
- 1 tsk stødt kanel
- 1 nip salt
- TIlbehør
- 15 mandler
- 1 spsk honning
- 200 g bær, friske
- 1 dl piskefløde
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Læg smuldret rugbrød, hvidtøl, kanel, brun farin og salt i blød i en gryde i ca. 15 minutter eller natten over.
Tænd for gryden ved middelvarme og rør rundt, mens grøden varmes op.
Pisk imens en luftig flødeskum.
Hak mandlerne groft og rist dem i honning på en pande til de karameliseres let. Tag dem af varmen.
Skru op for øllebrød i gryden og rør til konsistensen er perfekt.
Server i skåle, top med flødeskum, friske bær og honningristede mandler.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg har lavet den nogle gange. Den smager godt, jeg har også kommet lidt allehånde i. Jeg spiser min øllebrød med ristede hasselnødder, æbletern og jogurt. Mums. Jeg gemmer resten i køleskabet og varmer det op i mikroovnen dagen efter. Jeg tilføjer lidt mere væske.
Hej Karina
Mange tak for din søde hilsen! Det er dejligt at høre – og nu hvor det er efterår og snart jul, så kan jeg også varmt anbefale at tilføje en knivspids stødt nelliker og lidt kardemomme. Evt sammen med allehånde. Det er så krydret og lækkert her i vinterhalvåret.
Kh Ann-Christine
Hej Ann – Christine
Tak for dit svar. Uh, ja det lyder også godt med krydderier.
God dag.
Mvh. Karina
jeg lavede denne øllebrød som dessert til min fødselsdag sidste år, og det var en KÆMPE succes!! Så stor, at jeg lovede, jeg ville lave det igen i år. Nu nærmer dagen sig, men denne gang er det brunch-buffet. SÅ: hvordan dææææælen gør jeg det smartest? For den skal jo gerne holde sig varm længst muligt. Ville du lave små portionsanretninger med et rent viskestykke over, eller beholde det i gryden, eller har du en ide, jeg endnu ikke er kommet frem til?
Hej Johanne
Så dejligt at høre! :)
Jeg synes den er lidt svær, for det kommer lidt an på hvor mange I bliver. Hvis det er muligt at få en til at hjælpe med at komme i glas så tæt på servering som muligt, så den er lidt lun ved servering, så ville jeg nok vælge den løsning. Men ellers servere den i en stor skål med flødeskum ved siden af.
Rigtig god fornøjelse og stort tillykke med fødselsdagen
Kh Ann-Christine
Har netop lavet denne opskrift.
Konsistensen blev helt perfekt 👍 – meeen ak kanel gør intet godt for smagen i min optik.
Nu prøvede jeg at lave den som beskrevet, men ville ønske jeg ikke havde puttet kanel i
Det hører efter min optik slet ikke til i øllebrød og smager alt for gennemtrængende.
Det er jo helt sikkert en smagssag :)
Jeg er vild med kanelsmagen til øllebrød, og synes gerne den må smage meget af kanel.
Det kommer også lidt an på hvilken kanel man bruger, hvor gennemtrængende den er i smagen.
Kh Ann-Christine