Arme Riddere
Her får i min opskrift på Arme Riddere som er en klassisk dansk ’undgå madspil’ ret tilberedt af daggammelt brød vendt i mælk og drysset med kanelsukker. Ristet på panden til sukkeret karamelliserer og bliver sprødt. Det smager fantastisk!
Lækkert til det søde indslag i en brunch og som en dejlig eftermiddagsret serveret med en lækker kompot eller råsyltede bær. En variation af de danske Arme Riddere er french toast, hvor mælk piskes med æg, inden brødet vendes i blandingen og steges på panden.
Prøv også: min opskrift på french toast >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Arme riddere
- 4 skiver brød
- 1 dl mælk
- 0,50 tsk stødt kanel
- 2 spsk sukker
- 1 knivspids salt
- 20 g smør, til at stege i
- Råsyltede jordbær
- 100 g jordbær
- 25 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- Til servering
- 1 dl skyr, gerne vaniljeskyr
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Råsyltede jordbær
Kom jordbær i et glas og hæld sukker og vaniljesukker over. Vend godt rundt og lad det stå i 30 minutter. Rør et par gange undervejs, til jordbærrene begynder at safte.
Arme Riddere
Kom mælk i en dyb tallerken og vend hurtigt brødskiverne i mælken. Rør kanel og sukker sammen og drys kanelsukkeret over brødskiverne.
Varm en pande op ved middelvarme med olie, smelt smør og lad det bruse af. Steg brødskiverne på en panden i et par minutter på hver side, til kanelsukkeret er karamelliseret og brødskiverne let sprøde og gyldne.
Server på tallerkener med en skefuld vaniljeskyr og råsyltede jordbær.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Til en brunch for 16 vil jeg lave arme riddere. Går det an at bage dem dagen før og lune dem i ovnen?
Hej Ingeborg,
Jeg har ikke testet det, men tror ikke det vil fungere så godt som frisklavet. Det må dog blive et forsøg værd.
Jeg ville i stedet lave dem som et ovnfast fad med arme riddere, placeret lidt ala tagrender – i mangel af bedre beskrivelse – og bage dem i ovnen. Det er nemt at forberede dagen før og fungere rigtig fint til mange.
Kh Ann-Christine
Hej! :)
Jeg er næsten sikker på, at denne lækre udgave kaldes “rige riddere”.
De arme, fattige, dyppes svjh kun i mælk, og drysses med kanelsukker.
Med venlig hilsen
John Johansen
Hjemme hos min mormor var arme riddere lavet i ovnen. De blev lavet sådan her. Smør blev rørt blødt med kanel og sukker. Smurt ovenpå et stykke franskbrød i et ok tykt lag og helt ud til kanterne. Så blev de sat ind i en temmelig varm ovn (måske 250g) og når smørret boblede over hele overfladen, så var de færdige 😊 Den version af arme riddere har jeg også set ved en bager på et tidspunkt.. måske i Skagen eller Ringkøbing? 😊 Jeg kan ikke lige huske det 😉
De er sprøde og lækre, men ikke helt den version som du kalder arme riddere 😉 De er mere “kage”-agtige og så gode til en søndagsbrunch, hvis man har lyst til noget nemt og sødt.
Men dine French Toast har råbt efter mig længe, så nu går jeg ud og laver dem 😁 Jeg er sikker på, at de er fantastiske som al din anden mad 😁👍🏻
De smagte fantastisk! De minder mig om min farmor, som altid serveret varm mælk med tvebakker og kanelsukker, når vi var syge 😁 Så en kærlig tanke til farmor og til dig, for at vække dejlige barndomsminder 😘
Tusind tak for din søde hilsen og skønne tilbagemelding på opskriften.
Det er dejligt at læse og sikke dejlige minder der er med sådan et rart måltid ♡
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine