Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/arme-riddere/ Brunch Dessert

Arme Riddere

Her får i min opskrift på Arme Riddere som er en klassisk dansk ’undgå madspil’ ret tilberedt af daggammelt brød vendt i mælk og drysset med kanelsukker. Ristet på panden til sukkeret karamelliserer og bliver sprødt. Det smager fantastisk!

Lækkert til det søde indslag i en brunch og som en dejlig eftermiddagsret serveret med en lækker kompot eller råsyltede bær. En variation af de danske Arme Riddere er french toast, hvor mælk piskes med æg, inden brødet vendes i blandingen og steges på panden.

Prøv også: min opskrift på french toast >>

Arme riddere
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT20MPT20M4
Ingredienser
  • 4 skiver brød
  • 1 dl mælk
  • 0,50 tsk kanel
  • 2 spsk sukker
  • 1 knivspids salt
  • 20 g smør, til at stege i
  • Råsyltede jordbær
  • 100 g jordbær
  • 25 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Til servering
  • 1 dl skyr, gerne vaniljeskyr
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Råsyltede jordbær
Kom jordbær i et glas og hæld sukker og vaniljesukker over. Vend godt rundt og lad det stå i 30 minutter. Rør et par gange undervejs, til jordbærrene begynder at safte.

Arme Riddere
Kom mælk i en dyb tallerken og vend hurtigt brødskiverne i mælken. Rør kanel og sukker sammen og drys kanelsukkeret over brødskiverne.

Varm en pande op ved middelvarme med olie, smelt smør og lad det bruse af. Steg brødskiverne på en panden i et par minutter på hver side, til kanelsukkeret er karamelliseret og brødskiverne let sprøde og gyldne.

Server på tallerkener med en skefuld vaniljeskyr og råsyltede jordbær.