Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/marinerede-jordbaer/

Marinerede jordbær

Smagen af sæsonens første danske jordbær, uhmm! Vi købte et par bakker jordbær i går, en del blev bare spist som de var i løbet af dagen og resten blev serveret som marinerede jordbær i en sød vaniljesukkerlage med timian og sort peber.

Jordbær og peber er et godt match, og ligeledes med jordbær og timian, samt jordbær og vanilje. Et mix mellem alle tre krydderier og jordbær er helt uimodståelig! Lækkert som tilbehør til is, men også til fx. yoghurt naturel, små bananpandekager og chokoladekage – og faktisk også som topping på denne jordbærtærte

PT15Mter

Marinerede jordbær

1 portion    15 minutter
1 portion
Ingredienser
  • 250 g jordbær
  • 1 1/2 dl , vand
  • 60 g sukker
  • 1 vaniljestang, eller 1/2 tsk vaniljepulver
  • 2 stængler frisk timian
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift
15 minutter
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud.

Fordel vaniljekornene i sukker og kom vanilje, friskkværnet peber, vaniljestang, sukker og vand i en gryde.

Kog op og lad det koge ind i omkring 10 minutter.

Skær jordbær i kvarte og kom dem i et rent glas sammen med timian.

Hæld vaniljesukkerlagen over og sæt låg på. Lad det trække i et par timer og så er det klar til servering til fx et par kugler lækker yoghurt is.

Tip
tag det ud af køleskabet en halv time før brug. Det smager bedst, hvis det ikke er alt for koldt.