Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/marinerede-jordbaer/

Marinerede jordbær

Smagen af sæsonens første danske jordbær, uhmm! Vi købte et par bakker jordbær i går, en del blev bare spist som de var i løbet af dagen og resten blev serveret som marinerede jordbær i en sød vaniljesukkerlage med timian og sort peber.

Jordbær og peber er et godt match, og det samme gælder jordbær og timian, samt jordbær og vanilje. Et mix mellem alle tre krydderier og jordbær er helt uimodståelig!

Prøv også: opskrift på lækker jordbærtærte >>

PT15M

Marinerede jordbær

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Antal1 portion
Ingredienser
  • 250 g jordbær
  • 1,50 dl vand
  • 60 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 stængler frisk timian
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud.

Fordel vaniljekornene i sukker og kom vanilje, friskkværnet peber, vaniljestang, sukker og vand i en gryde.

Kog op og lad det koge ind i omkring 10 minutter.

Skær jordbær i kvarte og kom dem i et rent glas sammen med timian.

Hæld den varme vaniljesukkerlage over jordbær og sæt låg på. Lad det trække i et par timer og så er det klar til servering.