Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-jordbaeris/ Is Kager og søde sager

Jordbæris

Hjemmelavet jordbæris med en rigtig god og fyldig jordbærsmag pakket ind i en vidunderlig cremet is med et strejf af vanilje, det er så uimodståeligt lækkert.

Isen kan både laves med friske solmodne røde jordbær og med jordbær fra fryseren. Uanset vil du få en dejlig is som er sødmefyldt, sommerfrisk og fyldt med jordbærsmag.

Isen smager dejligt i gammeldags isvafler, men er også skøn at servere med frisk frugt, små chokoladestykker vendt i isen eller til en tung og lækker chokoladekage.

Prøv også: min opskrift på rocky road is >>

Jordbæris
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT5HPT60M4
Ingredienser
  • 1 vaniljestang
  • 500 g jordbær, i kvarte
  • 150 g sukker
  • 5 æggeblomme
  • 4 dl piskefløde
  • 2 dl sødmælk
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab vaniljekornene ud på et skærebræt.

Kom den tomme vaniljestang, jordbær og halvdelen af sukkeret i en gryde og kog op. Rør rundt og lad det simre i nogle minutter, til sukkeret er smeltet.

Blend jordbærblandingen til en puré med en stavblender og mos den gennem en sigte, så alle de små jordbærkerner sorteres fra. Brug bagsiden af en spiseske til at mose puréen gennem sigten.

Kom vaniljekorn, resten af sukkeret og æggeblommer i en skål og pisk det til en luftig æggesnaps.

Rør den afkølede jordbærmos sammen med fløde og mælk og vend det i æggemassen. Sæt blandingen på køl og lad det køle helt af i min. 1 time eller til næste dag

Hæld jordbæriscremen i ismaskinens beholder og kør isen i ca. 25 minutter, til isen har konsistens som en tyk og lækker softice.

Kom isen over i en beholder med låg og sæt i fryseren i min. 2 timer inden servering.