Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-jordbaeris/

Hjemmelavet Jordbæris

Sommersød jordbæris med rigtig god jordbærsmag pakket ind i en vidunderlig cremet is med et strejf af vanilje – åh, men kan det næsten blive mere lækkert!?

Vi er ret vilde med den klassiske danske jordbær med fløde dessert. Så enkelt og lækkert på samme tid. Denne jordbæris med solmodne røde jordbær er lidt derhen af – sød, sommerfrisk og sprængfyldt med jordbærsmag.

PT2H

Hjemmelavet jordbæris

800 ml    2 timer
800 ml
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen på langs og skrab alle vaniljekornene ud på et skærebræt.

Den tomme vaniljestang, jordbær og halvdelen af sukkeret kommes i en gryde og koges op. Rør rundt og lad det simre i nogle minutter til sukkeret er smeltet. Blend jordbærblandingen til en puré med en stavblender og kom puréen gennem en sigte, så alle de små jordbærkerner sorteres fra. Brug en ske til at mose puréen gennem sigten.

Kom vaniljekorn i en skål sammen med æggeblommer og resten af sukkeret og pisk det til en luftig æggesnaps. Bland jordbærmos med fløde og mælk og vend det i æggemassen. Sæt blandingen på køl og lad det køle helt af i nogle timer eller til dagen efter.

Hæld jordbærmassen i ismaskinens beholder og kør isen i ca 20 minutter, alt afhængig af  hvilken maskinen man har. Uden en ismaskine kommes isen i en stor beholder med plads til at røre rundt og stilles på frys – rør i isen igennem hver time, indtil den ikke længere kan røres igennem.

Kom isen over beholder og sættes i fryseren i mindst 2 timer inden den skal nydes. Fryses isen længere end det, så tages den op en halv times tid inden servering.