Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-jordbaeris/

Jordbæris

Hjemmelavet jordbæris med en rigtig god og fyldig jordbærsmag pakket ind i en vidunderlig cremet is med et strejf af vanilje, det er så uimodståeligt lækkert.

Isen kan både laves med friske solmodne røde jordbær og med jordbær fra fryseren. Uanset vil du få en dejlig is som er sødmefyldt, sommerfrisk og fyldt med jordbærsmag.

Isen smager dejligt i gammeldags isvafler, men er også skøn at servere med frisk frugt, små chokoladestykker vendt i isen eller til en tung og lækker chokoladekage.

Prøv også: min opskrift på rocky road is >>

PT4H

Jordbæris

Tid i alt4 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed2 måneder
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 1 vaniljestang
  • 500 g jordbær, i kvarte
  • 150 g sukker
  • 5 æggeblomme
  • 2 dl sødmælk
  • 4 dl piskefløde
Udskriv 
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen på langs og skrab alle vaniljekornene ud på et skærebræt.

Kom den tomme vaniljestang, jordbær og halvdelen af sukkeret i en gryde og kog op. Rør rundt og lad det simre i nogle minutter, til sukkeret er smeltet.

Blend jordbærblandingen til en puré med en stavblender og mos puréen gennem en sigte, så alle de små jordbærkerner sorteres fra. Brug bagsiden af en spiseske til at mose puréen gennem sigten.

Kom vaniljekorn, sukker og æggeblommer i en skål pisk det til en luftig æggesnaps med en håndmikser.

Rør den afkølede jordbærmos sammen med fløde og mælk og vend det i æggemassen. Sæt blandingen på køl og lad det køle helt af i minimum en time.

Hæld jordbæriscremen i ismaskinens beholder og kør isen i cirka 25 minutter eller til isen har konsistens som en tyk og lækker softice.

Kom isen over i en beholder og sæt i fryseren i minimum 2 timer inden servering.