Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-guf/

Hjemmelavet guf til is

Hjemmelavet guf til is er så lækkert og det er nemt at lave den helt perfekte lækre, skinnende luftige guf som er ren luksus på de hjemmelavede isvafler.

Her byder jeg på to varianter – en hjemmelavet guf med jordbær og en hjemmelavet klassisk guf, hvor man kan tilføje vanilje hvis man har lyst.

Den lækreste guf får man af at koge sukkerlagen først, så der ikke kommer sukkerkorn i det færdige resultat og derudover at piske i lang tid nok. Gerne 10-15 minutter til den er helt skinnede, luftig og lækker i konsistensen.

Prøv også: mange flere is opskrifter her >>

PT45Mter

Hjemmelavet guf

16 portion    45 minutter
16 portion
Ingredienser
  • Klassisk guf
  • 200 g sukker
  • 1 dl vand
  • 100 g æggehvider
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • Jordbærguf
  • 180 g sukker
  • 1 dl jordbærsaft
  • 100 g æggehvider
  • 3 spsk jordbærsyltetøj
Udskriv opskrift
45 minutter
Fremgangsmåde

Hjemmelavet guf, klassisk – 8 portioner
Kom vand og sukker i en gryde og kog op, rør rundt til sukkerkornene smelter. Stil siruppen på køl og lad det køle helt af.

Pisk æggehviderne helt stive med vaniljepulver, enten med en røremaskine, foodprocessor eller håndmikser, hæld derefter sukkerlagen i en tynd stråle og pisk videre i 10-15 minutter til den lækre guf er skinnende blank og luftig.

Jordbærguf – 8 portioner
Kom sukker og færdigblandet jordbærsaft i en gryde og kog op, rør rundt til sukkerkornene smelter. Stil siruppen på køl og lad den køle helt af.

Pisk æggehviderne helt stive, enten med en røremaskine, foodprocessor eller håndmikser, hæld derefter sukkerlagen i en tynd stråle og pisk videre i 5 minutter, hvorefter den smages til med jordbærmarmelade og piskes derefter videre i 5-10 minutter til den skønne jordbærguf er blank og lækker luftig.

Tip
Guf holder sig fint frisk nogle timer på køl, men skiller hvis det opbevares til næste dag.