Hjemmelavet guf til is
![](https://www.valdemarsro.dk/wp-content/2011/08/guf-til-is-2.jpg)
![](https://www.valdemarsro.dk/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/logo3.png)
Hjemmelavet guf til is er så lækkert og det er nemt at lave den helt perfekte lækre, skinnende luftige guf som er ren luksus på de hjemmelavede isvafler.
Her byder jeg på to varianter – en hjemmelavet guf med jordbær og en hjemmelavet klassisk guf, hvor man kan tilføje vanilje hvis man har lyst.
Den lækreste guf får man af at koge sukkerlagen først, så der ikke kommer sukkerkorn i det færdige resultat og derudover at piske i lang tid nok. Gerne 10-15 minutter til den er helt skinnede, luftig og lækker i konsistensen.
Prøv også: mange flere is opskrifter her >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 16 pers.
Kan fryses Ja
![](https://www.valdemarsro.dk/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/premium/print-bg2.png)
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hjemmelavet guf
- Klassisk guf
- 0,50 dl vand
- 50 g glukosesirup
- 200 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 g æggehvider
- Jordbærguf
- 200 g sukker
- 50 g glukosesirup
- 0,50 dl jordbærsaft
- 100 g æggehvider
- 3 spsk jordbærsyltetøj
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
![](/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/premium/screen_on_off.png)
Klassisk guf – 8 portioner
Kog vand, glukosesirup, sukker og vaniljesukker op i en gryde og rør rundt, til sukkeret er smeltet. Stil sukkerlagen i køleskabet i 15 minutter og rør et par gange, mens den køler lidt af.
Pisk æggehviderne stive, til de danner toppe. Pisk 1 spsk af sukkerlagen i æggehviderne og hæld derefter sukkerlagen i lidt ad gangen i en tynd stråle. Pisk videre i 5-10 minutter, til det lækre guf er skinnende blankt og luftigt.
Jordbærguf – 8 portioner
Kog sukker, glukosesirup og jordbærsaft op i en gryde og rør rundt, til sukkeret er smeltet. Stil sukkerlagen i køleskabet i 15 minutter og rør et par gange, mens den køler lidt af.
Pisk æggehvider stive, til de danner toppe. Pisk 1 spsk af sukkerlagen i æggehviderne og hæld derefter sukkerlagen i lidt ad gangen i en tynd stråle og pisk grundigt. Smag til med lidt jordbærsyltetøj og pisk videre i 5-10 minutter, til det er skinnende blankt og luftigt.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man lave marengs af resten, hvis man ikke bruger det hele? 😀
Ja, det kan man godt.
Hvis du gerne vil have guf til senere brug, så kan det også fryses som guf
Kh Ann-Christine
Kan man lave det uden at tilsætte glukosesirup?
Ja, men det giver et andet resultat end med glukosesirup, som blandt andet medvirker til at den holder længere tid.
Kh Ann-Christine
Vi prøvede at lave den med lakrids. Det blev mega lækkert og specielt efter den havde stået et par timer. Mums. Vi tilsatte en tsk lakridspulver i stedet for vanilje og yderligere en halv del lakridssirup i sukkerlage. Det kan kun anbefales.
Tak for en dejlig blog.
Uhmm, det lyder også vildt lækkert :)
Tak for din søde hilsen og rigtig god sommer til jer
Kh Ann-Christine