Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-guf/

Hjemmelavet guf til is

Hjemmelavet guf til is er så lækkert og det er nemt at lave den helt perfekte lækre, skinnende luftige guf som er ren luksus på de hjemmelavede isvafler.

Her byder jeg på to varianter – en hjemmelavet guf med jordbær og en hjemmelavet klassisk guf, hvor man kan tilføje vanilje hvis man har lyst.

Den lækreste guf får man af at koge sukkerlagen først, så der ikke kommer sukkerkorn i det færdige resultat og derudover at piske i lang tid nok. Gerne 10-15 minutter til den er helt skinnede, luftig og lækker i konsistensen.

Prøv også: mange flere is opskrifter her >>

PT45M

Hjemmelavet guf

Tid i alt45 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed4 timer
Kan frysesJa
Antal16 pers.
Ingredienser
  • Klassisk guf
  • 200 g sukker
  • 50 g glukosesirup
  • 0,50 dl vand
  • 100 g æggehvide
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • Jordbærguf
  • 200 g sukker
  • 50 g glukosesirup
  • 0,50 dl jordbærsaft
  • 100 g æggehvide
  • 3 spsk jordbærsyltetøj
Udskriv 
Fremgangsmåde

Hjemmelavet guf, klassisk – 8 portioner
Kom vand, glukosesirup, vanilje og sukker i en gryde og kog op, rør rundt til sukkerkornene smelter. Stil siruppen i køleskabet i kvarter og lad siruppen køle lidt af, til det er håndvarmt. Rør et par gange mens den køler af.

Pisk æggehviderne helt stive, enten med en røremaskine eller håndmikser, hæld sukkerlagen i de stiftpiskede æggehvider. Start med en spsk og arbejd derefter mere og mere sukkerlage ind i en tynd stråle lidt af gangen. Pisk videre i 5-10 minutter til den lækre guf er skinnende blank og luftig.

Jordbærguf – 8 portioner
Kom sukker, glukosesirup og koncentreret jordbærsaft i en gryde og kog op, rør rundt til sukkerkornene smelter. Stil siruppen i køleskabet i 15 minutter og lad siruppen køle lidt af, til det er håndvarmt. Rør et par gange, mens den køler af.

Pisk æggehviderne helt stive, enten med en røremaskine eller håndmikser, hæld sukkerlagen i de stiftpiskede æggehvider. Start med en spsk og arbejd derefter mere og mere sukkerlage ind i en tynd stråle lidt af gangen. Smag til med lidt jordbærmarmelade og pisk videre i 5-10 minutter til den lækre guf er skinnende blank og luftig.