Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/salt-karamel-is/

Saltkaramel is

Saltkaramel is er en lækker og skøn isdessert at lave, og den skønne karamel med en anelse saltsmag giver så dejlig smag til isen.

Nyd den lækre is som den er, eller server den til bananasplit, en god chokoladekage eller med sommersøde bær.

Man kan sagtens bruge en færdiglavet karamel, eller man kan lave den selv. Hvis du har lyst, så prøv også at komme chokoladestykker i. Det smager også drøngodt.

Prøv også: opskrift på Rocky Road is >>

PT3H

Saltkaramel is

Tid i alt3 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 måned
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 8 æggeblomme
  • 175 g sukker
  • 3 dl sødmælk
  • 7 dl piskefløde
  • 1 vaniljestang
  • Karamel
  • 100 g sukker
  • 150 g piskefløde
  • 0,50 tsk flagesalt
Udskriv 
Fremgangsmåde

Saltkaramel
Kom sukker og piskefløde i en stor gryde og kog det op. Lad det koge under jævnlig omrøring, til karamellen er 110 grader. Lad det køle af i gryden og rør et nip salt i.

Saltkaramel is
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Fordel vaniljekornene i sukkeret og kom vanilje, sukker og æggeblommer i en skål. Pisk en luftigt og hvid æggesnaps med en håndmikser på højeste hastighed.

Kom den tomme vaniljestang i en gryde sammen med mælk og piskefløde og kog op til 90 grader.

Fjern vaniljestangen fra mælken og fløden og hæld langsomt vaniljefløden i æggesnapsen i en tynd stråle, mens der konstant piskes.

Kom blandingen tilbage i gryden sammen med 2 spsk. saltkaramel og varm langsomt op under omrøring til 80 grader. Mål gerne med en termometer og hold godt øje med at temperaturen ikke bliver for høj.

Kom iscremen i en beholder med låg og stil i køleskabet i 2 timer.

Hæld cremen på ismaskine og lad den køre til isen har konsistens som en fast softice.

Kom i en isbeholder og fordel striber af saltkaramel og vend karamellen i isen. Der må gerne være hel stykker af karamel, så det skal ikke røres ud.

Sæt isen i fryseren i minimum 2 timer, inden servering.