Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-chokoladeis/

Hjemmelavet Chokoladeis

Her får I opskriften på en skøn cremet chokoladeis.

En helt enkel og lækker chokoladeis, med fyldig smag og super cremet i konsistensen. Hvis man nu ikke har en ismaskine, så vil jeg prøve at halvere opskriften og teste den af alligevel – jeg tror resultatet kan blive ganske fint, hvis man har lidt tålmodighed og gør som beskrevet i denne opskrift på vaniljeis.

PT2H

Chokolade is

800 ml    2 timer
800 ml
Ingredienser
  • 160 g god mørk chokolade, fx Caribe fra Valhrona 66% eller lign kakaoprocent
  • 1 vaniljestang
  • 3 dl sødmælk
  • 3 dl piskefløde
  • 4 æggeblommer
  • 110 g sukker
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. (gem den tomme vaniljestang til fx hjemmelavet vaniljesukker) Kom vaniljekorn, mælk og piskefløde i en gryde og varm op til kogepunktet.

I en anden skål piskes æggeblommer sammen med sukker og en lille smule af den kogende mælkeblanding hældes over mens der røres rundt.

Hæld i en tynd stråle mælkeblandingen i, mens der piskes godt rundt – cremen skal langsomt vænne sig til temperaturen, ellers kommer æggene til at gryne.
Blandingen kommes tilbage i gryden og under lav varme og konstant omrøring varmes blandingen langsomt op. Det må endelig ikke koge! – men skal bare lige have lov til at tykne en lille smule. Har man et sukkertermometer og har det godt med lige at måle, for at være på den sikre side, så skal temperaturen lige op omkring de 85 grader. Hæld derefter det hele over den finthakket chokolade i en skål og giv det en hurtig tur med stavblenderen, så al chokoladen er rørt godt sammen og cremen er helt jævn.

Sæt blandingen i køleskabet, indtil det er kølet ned til køleskabstemperatur og klar til at blive rørt på ismaskinen. Kør på ismaskinen til isen er som lækker tyk softice. Kom isen i en beholder og sæt den i fryseren i 1-2 timer inden servering.