Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-chokoladeis/

Chokoladeis

Fyldig hjemmelavet chokoladeis med en intens smag af chokolade, som smager vidunderligt!

Brug en chokolade du synes smager skønt at spise som den er.

Jeg kan godt lide at bruge en mørk chokolade 55-60% og det er sukkermængden i opskriften afstemt til. Bruger du en mørkere chokolade vil isen bliver knap så sød, men stadig virkelig lækker.

Prøv også: min opskrift på en lækker jordbæris >>

PT4H

Chokolade is

Tid i alt4 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed2 måneder
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl sødmælk
  • 4 dl piskefløde
  • 4 æggeblomme
  • 110 g sukker
  • 160 g mørk chokolade, finthakket
Udskriv 
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom den tomme vaniljestang, mælk og piskefløde i en gryde og varm op til 90 grader

Kom æggeblommer, vaniljekorn og sukker i en ren skål og pisk til en luftig og lys æggesnaps.

Fjern vaniljestangen fra gryden, og pisk langsomt vaniljefløden i æggeblandingen. Pisk kontant til det er blandet godt sammen. Kom blandingen tilbage i gryden og varm langsomt op under konstant omrøring til vaniljecremen, når 80 grader. Mål med et sukkertermometer.

Hæld den varme vaniljecreme over den finthakket chokolade i en skål og giv det en hurtig tur med stavblenderen, så cremen er helt jævn og ensartet.

Kom chokoladeiscremen i en beholder med låg og sæt i køleskabet i minimum 3 timer, til det er helt kølet af.

Hæld chokoladecremen på ismaskinen og kør i 20-25 minutter, til isen har konsistens som en lækker tyk softice. Kom i en beholder og sæt i fryseren i minimum 3 timer, inden servering.

Tag gerne isen op 15 minutter inden servering.