Parfait
Parfait er en lækker flødeis, som består af luftigt pisket flødeskum, æg og sukker.
Det er en super cremet og stjernelækker is, som her er i den enkle vaniljeudgave og så er det en dejlig og nem is, som laves uden ismaskine.
Parfait is kan nemt varieres med gode smage og lækkerier og det er en dejlig is at servere til chokoladekage med hindbærcrulis eller blot lave en iskugle af og nyde på en varm sommerdag. De seneste dages solskinsvejr har været den dejligste lille forsmag på sommeren – og tanker om alt det skønne der venter forude de næste måneder.
Prøv også: alle mine opskrifter på is >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Parfait
- 1 vaniljestang
- 75 g sukker
- 4 æggeblomme
- 5 dl piskefløde
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab kornene ud og bland dem med sukker. Pisk vanilje, sukker og æggeblommer til en hvid og luftig æggesnaps.
Pisk fløden til en luftig flødeskum og vend den i æggesnapsen.
Hæld ismassen i en form og stil den i fryseren i min. 5 timer eller indtil servering.
Hejsa
Er det ikke nødvendigt at røre i isen under indfrysningen?
Mvh
Christina
Jeg rører altid isen igennem 2-3-4 gange med en times mellemrum, ellers synes jeg at isen krystallisere.
Hvis du blander én eller to stiftpiskede æggehvider i lige inden det sættes på frost, bliver der ingen isnåle!,(gammel konditor-opskrift) 🥰
Inge St.
Hej Christina
En parfait is skal slet ikke røres i under indfrysningen.
Rigtig god fornøjelse med den.
Kh Ann-Christine
Hvad laver du ud af de æggehvider der er til overs? Jeg elsker at lave is og mayonnaise, men bliver altid siddende på æggehviderne…
Tak for altid gode opskrifter og inspiration!
Jeg har lige lært, at man skal bruge æggehvider til sorbetis! Så er man da dækket ind for sommeren med både parfait og sorbet👌 Har forresten lige lavet opskriften ovenfor og den smager guddommeligt!
Tak for din søde hilse :)
Jeg laver æggehvideomelet, marengs, makroner, en æggekage med ekstra æggehvide. Pensler det på brød inden bagning eller lign.
Kh AC
Hej
Tak for dine altid gode og let tilgængelige opskrifter. Jeg vil nu kaste mig ud i isen. Har dog ingen ismaskine. Er det nødvendigt eller kan det klares på anden måde?
På forhånd tak
Mvh Hanne
Hej Hanne
Mange tak for din søde hilsen.
Parfait skal laves uden ismaskine, så det er endelig bare at kaste sig ud i det :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tror du man kan blande en dåse Dulce de leche (som jo er flydende) i ismassen, eller ødelægger det konsistensen?
En dåse dulce kogt ca. 3-3,5 timer (afhængigt at dåsen størrelse) plejer jeg at vende i den færdigblandede og ufrosne ismasse. Det bliver super lækkert. Dulce’n er rigeligt sød i sig selv, så du behøver ikke at bruge sukker.
Jeg ville nok vælge at røre den i den frosne parfait i stedet.
Så kan du prøve det i en mindre portion og eksperimentere med delvist at fordele det i striber og at røre det helt i, og se hvad du synes smager og fungere bedst.
God fornøjelse
Kh AC
Glæder mig til at smage den – brugte vanillesukker, da jeg ikke havde vanillestang hjemme – og så tabte jeg vist for meget lakridspulver ned i den 🙈
Synes der skulle røres meget for at få sukkeret (rørsukker) “opløst”?
Rørsukker kan være lidt længere tid om at blive pisket til det er opløst, med alm lyst sukker tager det gerne omkring 7-10 minutter at piske en god æggesnaps uden sukkerknas :)
Tak for mange inspirerende opskrifter 😊Har du er faring med, om fx piskbar soya”fløde” kan erstatte flødeskummen? Mange hilsner fra en mor til to små allergibørn 😊
Hej Sarah Louise,
Der må jeg være dig svar skyldig, det har jeg ikke testet af – så det må komme an på en prøve :)
Mange tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Den blev nu fin alligevel uden “knas” ;-)
Når jeg laver is med æg og fløde, pisker jeg gerne æggehviderne stive og blander det derefterf forsigtigt i ægge-flødemassen til sidst inden det kommer i fryseren, jeg synes det gør isen let og luftig
Har du prøvet med espresso blandet i evt?
Du kan fint komme en smule stærk espresso i.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har forsøgt mig frem nu, med espresso i æggesnapsen. Så får vi se i aften:)
Lyder såå lækker – skal prøves i weekenden Bruger du pasteuriseret æggeblommer?
Jeg bruger altid friske danske øko æg – jeg har skrevet nærmere om det og hvorfor her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/
Rigtig god fornøjelse med den lækre is :)
Kh Ann-Christine
Hejsa
Kan man bruge fløde som har været frossen?
Fløde der har været frossen kan ikke så nemt piskes til flødeskum uden det risikere at skille, så jeg vil anbefale frisk fløde.
Kh Ann-Christine
Der kommer iskrystaller i min parfait, selvom jeg følger opskriften.
Har du et godt råd til hvad jeg kan gøre for at undgå det
Du skal røre i isen et par gange med 1 times mellemrum, indtil isen for frossen til at blive rørt. Så krystallisere den ikke. Det fungere for mig.
Hej Charlotte
Det kan ske hvis isen tøes op og fryses igen. Fx hvis fryseren ikke lukker helt tæt. Når isen tør vil den danne vandkrystaller, som vil fryses til is, når den fryses igen.
Det vil ikke ske, hvis man bruger piskefløde og ellers sørger for at fryse opskriften uden at tø den op.
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
håber du kan givet mig et godt råd vedr. hj. lavet is. ?
Din skønne vanilje is har jeg lavet flere gange på min ismaskine,
men savner en opskrift på nougat is. Nogle siger flormelis og bagepulver andre anbefaler mandler el. hasselnødder. ??
På forhånd tak ! Bedste hilsner fra Esther
Hej Esther,
jeg arbejder løbende på den lækreste hjemmelavede nougat is, og skal endelig nok dele opskriften når den er i hus. Jeg tænker umiddelbart det skal være noget med hasselnødder.
Kh Ann-Christine
Hvor stor portion bliver den her opskrift til? Hvilken form bruger du, bare så jeg ved ca. hvor meget jeg skal lave til ønsket størrelse.
Opskriften passer til 6 pers – det kan du se i opskriftslinjen øverst – samme sted som tid osv.
Mængden fylder omkring 800 ml
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg kunne godt tænke mig at prøve at give parfait’en citronsmag. Har du erfaring med det?
Tak for mange dejlige opskrifter!
Hej Maria
jeg har indimellem givet den lidt fintrevet citronskal, som giver en virkelig skøn aromatisk smag af citron. Det kan man fint tilføje uden at ændre yderligere i opskriften
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg bruger hviderne til mocca guf og kommer lidt på parfait med hakket chokolade