Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hasselnoeddeis/

Hasselnøddeis

Hasselnøddeis er en af favoritterne ♡

Når man har en ismaskine, så er det nemt at lave sin helt egen cremede hasselnøddeis med fyldig smag af nødder – og hvis du ikke har en ismaskine, så kan du læse mit tip til at lave en lækker hasselnøddeis uden.

Vaflen dypper jeg i mørk chokolade og derefter med finthakkede hassenødder – det ser fint ud og det smager fantastisk ♡ Jeg kommer gerne lidt chokolade i bunden af vaflen også – det er altid et hit.

Prøv også: opskrift på daim islagkage >>

PT5H

Hasselnøddeis

Tid i alt5 timer
Arbejdstid60 min.
Holdbarhed2 måneder
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 75 g hasselnødder
  • 4 dl sødmælk
  • 1 knivspids salt
  • 5 æggeblomme
  • 75 g sukker
  • 3 dl piskefløde
  • 50 g mælkechokolade
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rist hasselnøddekernerne i ovnen i 10 minutter ved 175 grader varmluft til hinderne revner. Kom nødderne i et rent klæde og brug klædet til at gnide skallerne af.

Blend de lune hasselnøddekerner til fint hasselnøddemel i en foodprocessor.

Varm langsomt hasselnøddemel, mælk og salt op i en gryde under omrøring til 90 grader.

Tag gryden af varmen og blend med en stavblender. Hæld blandingen gennem en sigte ned i en skål og sæt hasselnøddemælken til side.

Pisk æggeblommer og sukker sammen til en luftig æggesnaps.

Kom piskefløde, mælkechokolade og hasselnøddemælk i en gryde og varm op til lige under kogepunktet.

Pisk langsomt den varme mælkeblanding i skålen med æggesnaps og hæld til sidst iscremen tilbage i gryden. Varm den op under omrøring, til temperaturen er præcis 80 grader – mål med et sukkertermometer.

Sæt hasselnøddeiscremen i køleskabet i 1 time eller til næste dag og kør den derefter på en ismaskine, til konsistensen er luftig og cremet. Sæt isen i fryseren i 2 timer inden servering.