Hasselnøddeis
Hasselnøddeis er en af favoritterne ♡
Når man har en ismaskine, så er det nemt at lave sin helt egen cremede hasselnøddeis med fyldig smag af nødder – og hvis du ikke har en ismaskine, så kan du læse mit tip til at lave en lækker hasselnøddeis uden.
Vaflen dypper jeg i mørk chokolade og derefter med finthakkede hassenødder – det ser fint ud og det smager fantastisk ♡ Jeg kommer gerne lidt chokolade i bunden af vaflen også – det er altid et hit.
Prøv også: opskrift på daim islagkage >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hasselnøddeis
- 75 g hasselnødder
- 4 dl sødmælk
- 1 knivspids salt
- 5 æggeblommer
- 75 g sukker
- 3 dl piskefløde
- 50 g mælkechokolade
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rist hasselnøddekernerne i ovnen i 10 minutter ved 175 grader varmluft til hinderne revner. Kom nødderne i et rent klæde og brug klædet til at gnide skallerne af.
Blend de lune hasselnøddekerner til fint hasselnøddemel i en foodprocessor.
Varm langsomt hasselnøddemel, mælk og salt op i en gryde under omrøring til 90 grader.
Tag gryden af varmen og blend med en stavblender. Hæld blandingen gennem en sigte ned i en skål og sæt hasselnøddemælken til side.
Pisk æggeblommer og sukker sammen til en luftig æggesnaps.
Kom piskefløde, mælkechokolade og hasselnøddemælk i en gryde og varm op til lige under kogepunktet.
Pisk langsomt den varme mælkeblanding i skålen med æggesnaps og hæld til sidst iscremen tilbage i gryden. Varm den op under omrøring, til temperaturen er præcis 80 grader – mål med et sukkertermometer.
Sæt hasselnøddeiscremen i køleskabet i 1 time eller til næste dag og kør den derefter på en ismaskine, til konsistensen er luftig og cremet. Sæt isen i fryseren i 2 timer inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine,
Kan man bruge hasselnøddemel – eller gør det at man ikke får den samme “nøde” smag i isen?
De bedste sommer-hilsner
Trina
jeg har ikke prøvet med en købt og færdig hasselnøddemel, men det tror jeg da godt at du kan. Måske skal det blot trække lidt ekstra smag.
Lad mig endelig høre hvordan det går :)
Skøn sommer til dig
Kh Ann-Christine
Jeg lavede din hasselnødder is i går og den blev meget grynet. Nødderne blev ikke siet fra, men det var ikke dem der gjorde den grynet. Og smagen var lidt vandet, trods det at jeg puttede flere nødder i. Hvad mon der er sket. Vh Lizzi
Hej Lizzi
Hvis man lader hasselnødderne blive i isen, vil det give en anderledes konsistens end uden, hvis det ikke er hasselnødderne som du oplever som grynet, så tænker jeg det må være temperaturen på ismassen der kan være gået galt.
Kan du have varmet ismassen for meget op så æggene er begyndt at koagulere og blevet ‘scrambled egg’ konsistens, det sker når temperaturen bliver højere end 80 grader i iscremen.
Kh Ann-Christine
Det er nok temperaturen. Bruger du et termometer eller kan man føle sig frem. Og kan du anbefale et termometer?
Ja, jeg synes et termometer så man kan følge temperaturen ret nøjagtigt er uundværligt, når man laver is
– og ellers er hellere for lave temperaturer end for høje en god tommelfingerregel med iscreme.
Et sukker/bolchetermometer kan købes i alle isenkræmmerforretninger. Mærke er ikke så vigtigt bare det måler nøjagtigt
Kan man undlade at komme chokolade i, hvis man bare gerne vil have ren hasselnøddeis?
Ja, det kan du fint gøre
Rigtig god fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Mange tak, og i lige måde!