Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hasselnoeddeis/

Hasselnøddeis

Hasselnøddeis er en af favoritterne ♡

Når man har en ismaskine, så er det nemt at lave sin helt egen cremede hasselnøddeis med fyldig smag af nødder – og hvis du ikke har en ismaskine, så kan du læse mit tip til at lave en lækker hasselnøddeis uden.

Vaflen dypper jeg i mørk chokolade og derefter med finthakkede hassenødder – det ser fint ud og det smager fantastisk ♡ Jeg kommer gerne lidt chokolade i bunden af vaflen også – det er altid et hit.

Prøv også: opskrift på daim islagkage >>

PT5H

Hasselnøddeis

Tid i alt5 timer
Arbejdstid60 min.
Holdbarhed1 måned
Kan frysesJa
Antal0.7 liter
Ingredienser
  • 75 g hasselnødder
  • 4 dl sødmælk
  • 1 knivspids salt
  • 75 g sukker
  • 5 æggeblomme
  • 3 dl piskefløde
  • 50 g mælkechokolade
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rist hasselnøddekernerne i ovnen i 10 minutter ved 175 grader varmlufttil hinderne revner. Kom nødderne i et rent klæde og brug klædet til at gnide skallerne af.

Blend de lune hasselnøddekerner til fint hasselnøddemel i en foodprocesser.

Kom hasselnøddemel, mælk og salt i en gryde og varm langsomt op under omrøring til 90 grader.

Tag gryden af varmen, og blend massen en gang til med en stavblender og sigt hasselnøddemelet fra.

Pisk æg og sukker sammen til en luftig æggesnaps.

Kom piskefløde, mælkechokolade og hasselnøddemælk i en gryde og varm op til lige knap kogepunktet.

Pisk langsomt den varme mælkeblanding fra gryden i skålen med æggesnaps og kom tilsidst iscremen tilbage i gryden og varm den langsomt op under omrøring til temperaturen er præcis 80 grader – mål med et sukkertermometer.

Sæt hasselnøddeiscremen i køleskabet i en time og kør den derefter på en ismaskinen til konsistensen er luftig og cremet.

Sæt isen i fryseren i 2 timer inden servering.