Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-vaniljeis/

Vaniljeis

Hjemmelavet vaniljeis med en fyldig og lækker smag af vanilje og cremet flødeis.

Den er toplækker og nem at lave. Man kan lave en god portion og forberede den i god tid, da den fint kan holde sig frisk og lækker en månedstid i fryseren.

En virkelig god vaniljeis er en af mine yndlings isvarianter, det smager så dejligt med frisk frugt til – og er en god is at servere til chokoladekager, desserter og at bruge til at fylde i isvafler.

Prøv også: flere opskrifter på is her >>

PT4H

Vaniljeis

Tid i alt4 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed2 måneder
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 1 vaniljestang
  • 5 dl piskefløde
  • 3 dl sødmælk
  • 6 æggeblomme
  • 125 g sukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Kom den tomme vaniljestang i en gryde, sammen med mælk og fløde og kog op til 90 grader. Mål med et sukkertermometer.

Kom æggeblommer, vaniljekorn og sukker i en skål og pisk med en håndmikser til det er en lys og luftig æggesnaps.

Fjern vaniljestangen fra gryden, og pisk langsomt vaniljefløden i æggeblandingen. Pisk kontant til det er blandet godt sammen.

Kom blandingen tilbage i gryden og varm langsomt op under konstant omrøring til vaniljecremen til temperaturen er præcis 80 grader – mål med et sukkertermometer.

Kom vaniljecremen i en beholder med låg og sæt i køleskabet i minimum 3 timer, til det er helt kølet af.

Hæld vaniljecremen på ismaskinen og kør i 15-25 minutter, til isen har konsistens som en lækker tyk softice. Kom i en beholder og sæt i fryseren i minimum 3 timer, inden servering.

Tag gerne isen op 15 minutter inden servering.