Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-vaniljeis/ Is Kager og søde sager

Vaniljeis

Hjemmelavet vaniljeis med en fyldig og lækker smag af vanilje og cremet flødeis.

Den er toplækker og nem at lave. Man kan lave en god portion og forberede den i god tid, da den fint kan holde sig frisk og lækker en månedstid i fryseren.

En virkelig god vaniljeis er en af mine yndlings isvarianter, det smager så dejligt med frisk frugt til – og er en god is at servere til chokoladekager, desserter og at bruge til at fylde i isvafler.

Prøv også: flere opskrifter på is her >>

Vaniljeis
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT5HPT60M4
Ingredienser
  • 1 vaniljestang
  • 3 dl sødmælk
  • 5 dl piskefløde
  • 6 æggeblomme
  • 125 g sukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab kornene ud. Kom den tomme vaniljestang i en gryde sammen med mælk og fløde og kog op til 90 grader. Mål med et sukkertermometer.

Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker til en tyk og luftig æggesnaps.

Fjern vaniljestangen fra gryden og pisk langsomt vaniljefløden i æggeblandingen. Pisk konstant, til det er blandet godt sammen.

Hæld blandingen tilbage i gryden og varm langsomt op under konstant omrøring, til temperaturen er præcis 80 grader – mål med et sukkertermometer.

Kom vaniljecremen i en beholder med låg og sæt i køleskabet i min. 1 time eller til næste dag.

Hæld vaniljecremen i ismaskinen og kør, til isen har konsistens som en lækker tyk softice. Kom iscremen i en beholder og sæt den i fryseren i min. 2 timer inden servering.