Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-vaniljeis/

Hjemmelavet Vaniljeis

Denne vaniljeis er toplækker og nem at lave.

Helt klassisk og enkel ren i smagen.

En virkelig god vaniljeis er helt klart en af mine yndlings isvarianter.

Tip til at lave isen hvis du ikke har en ismaskine …
Denne is er lavet på en ismaskine og jeg har ikke selv prøvet at lave vaniljeisen uden en ismaskine. Men kan kan forestille mig at det sagtens kan lykkedes med dejligt resultat, hvis man kommer isen i en beholder med plads nok til at røre isen godt igennem.
– og så ellers fryser – rører igennem – fryser – rører igennem osv.
Gentag og frys og rør indtil isen er så frossen, som lækker cremet softice, derefter kan den passe sig selv i fryseren, indtil den skal nydes.

PT2H

Hjemmelavet vaniljeis

800 ml    2 timer
800 ml
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Den tomme vaniljestang kommes i en gryde, sammen med mælk og fløde og koges op til kogepunktet.

Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker sammen i en skål.

Fjern vaniljestangen fra gryden, og kom en tynd stråle mælk i æggeblandingen, mens der piskes. Rør nu mere og mere mælk i, indtil det er blandet godt sammen.

Kom blandingen tilbage i gryden og varm langsomt op mens der hele tiden røres med et piskerisi gryden. Det må endelig ikke koge, men skal blot lige tykne en lille anelse og det gør det, når det er omkring 85 grader varmt.

Kom vaniljecremen i en beholder med låg og lad det køle helt af i nogle timer eller til dagen efter.

Hæld vaniljecremen på ismaskinen og kør i 15-25 minutter til isen er cremet som lækker softice. Kom i en beholder og sæt på frys i minimum 2 timer inden servering.

Tag gerne isen op 15-30 minutter inden servering.