Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/rabarbersuppe/

Rabarbersuppe med jordbær

Rabarbersuppe er seriøst så god en dessert!

Også bare med rabarer alene og ingen jordbær. Men i dag har jeg tilføjet søde danske jordbær til rabarbersuppen og det er altså også virkelig lækkert og sommerskønt.

Forleden dag fik jeg lyst til at lave rabarbersuppen til dessert igen, som en lille sød sommertreat på en hverdagsaften, men vores rabarberplanter i haven har simpelthen ikke kunne følge med til både rabarbersaft, rabarberkompot, rabarbermuffins osv. Så jeg måtte snuppe de få røde stængler der var, og supplere suppen op med søde danske jordbær, og så fik jeg alligevel lavet en ny variant af den gode dessert. En Jordbær-Rabarber suppe, som var noget så lækker.

PT45M

Rabarbersuppe med jordbær

4 pers.     45 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 200 g rabarber
  • 300 g jordbær
  • 1 vaniljestang
  • 1 håndfuld mynteblade
  • 6 dl vand
  • 150 gram sukker
  • Toppings: friske jordbær, mynteblade og vaniljeis
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

Rens rabarber og jordbær. Skær rabarber i tern og halver jordbærene. Skrab vaniljekornene ud og rør dem i sukkeret, så vaniljekornene skilles fra hinanden. Kog rabarber, vaniljekorn, vaniljestang, jordbær, vand, mynteblade og sukker i et kvarters tid. Lad det køle lidt af.

Sigt suppen og sæt den i fryseren i en halv times tid inden servering, så den er iskold ved servering (ikke frossen, dog). Serveres med jordbær, mynteblade og en kugle vanilje is