Æbletrifli
Æbletrifli er en skøn efterårsdessert ♡
Trifli er i det hele taget en dejlig klassiker, som kan varieres med lige netop den frugt og bær, som man har og som der er sæson for i løbet af året. Her i efteråret er æbler blandt mine favoritter – og da vi har flere æblesorter i haven, så er det oplagt at lave noget lækkert med dem.
Jeg laver min æbletrifli med råcreme for det smager virkelig godt. Er du mere til en trifli ala den gode gammeldags æblekage, så kan du blot bruge flødeskum.
Prøv også: Opskrift på lækker æblecrumble >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æbletrifli
- Æblemos
- 0,50 vaniljestang
- 50 g sukker
- 700 g æble, skrællede og skåret i tern
- 0,50 dl vand
- Knas med nødder
- 100 g finvalset havregryn
- 2 spsk ahornsirup
- 75 g nødder, blandende og grofthakkede
- Vaniljeråcreme
- 0,50 vaniljestang
- 40 g sukker
- 2 æggeblommer
- 1,50 dl piskefløde
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Æblemos
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Kom æbler, vanilje, sukker og vand i en gryde og kog det langsomt op.
Lad det simre ved svag varme i 15 minutter under låg. Lad det køle af og mos det eventuelt lidt med en gaffel eller et piskeris. Sæt æblemosen i køleskab og lad den køle af.
Knas
Kom havregryn og nødder på en pande og rist det ved middelvarme under omrøring til det begynder at dufte af nødder. Tilsæt ahornsirup og rør godt rundt til siruppen smelter og bobler lidt. Fordel på et stykke bagepapir og lad det køle af.
Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Pisk vanilje, æggeblomme og sukker til en luftig æggesnaps.
Pisk derefter piskefløden til en luftig skum og vend forsigtigt flødeskum i æggesnapsen uden at luften slåes ud.
Anretning
Anret lag på lag æblemos, vaniljecreme og knas i serveringsglas eller i en skål.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej AC!
Jeg har længe fulgt og brugt dine opskrifter til hverdag og fest.
Min dreng skal til eksamen i madlavning og trukket emnet Vegetar og ingredienser i sæson.
Han har valgt din opskrift på æble-trifli!
Så vi øver den sammen og spiser det hele hver gang.
Er der noget som kan gøres “nemmere” i denne opskrift som vi kan teste…?
fx “hakke nødder” der har vi testet at “banke nødder” for ellers har vi nødder ud i hele køkkenet X-D
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre
og hvor er det skønt! Det er da en super ide at vælge denne opskrift til eksamen.
Har han adgang til en minihakker, så kan han hakke nødderne på den, og hvis han vil, så kan han prøve at undlade at skrælle æblerne, de kan også koges med skræl, hvis skrællen ikke er for grov i det. Så sparer han lidt tid der.
Rigtig god fornøjelse og held og lykke til eksamen :)
Kh Ann-Christine
Tak for inspirationen. Manglede lige nøjagtigt en nem, lækker opskrift til en middag på lørdag 👏🏼
Nødder med eller uden skal?
Tænker lidt ingefær kogt sammen med æblerne, kan give et lækkert, knapt så sødt, twist.
Dejligt :) mandler kan både være smuttede eller ikke smuttede og ingefær lyder dejligt til :)
Rigtig god fornøjelse.
Kh AC
Hej med dig:-)
Mit navn er Asta og jeg har aldrig lavet eller smagt æbletrifli.
Jeg ville bare spørge om æbletrifli skal serveres kold eller varm?
Hej Asta
Tak for din søde hilsen, æbletrifli skal gerne serveres kold.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine