Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/aeblecrumble/

Æblecrumble

Æblecrumble er en af mine efterårsfavoritkager – den er nem og lynhurtig at bikse sammen og så passer den ellers sig selv i ovnen, indtil den skal spises.

Vi skal have gæster i aften og det er lige præcis sådan en æblecrumble, som jeg har tænkt mig at servere til dessert. Med syrligt søde æbler fra egen have og med creme fraiche eller vanilje is til.

PT55min

Æblecrumble

6 pers.    55 min
6 pers.
Ingredienser
  • 700 g æbler i tern eller både
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/2 vaniljestang - kornene herfra
  • 1 tsk smør til at smøre fadet
  • Crumble
  • 150 g havregryn
  • 100 g mel
  • 30 g smuttede og finthakkede mandler
  • 75 g rørsukker
  • 150 g smør
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 vaniljestang - kornene herfra
Udskriv opskrift
55 min
Fremgangsmåde

Bland æblerne med kanel, kardemomme, vanilje og sukker.

Kom de krydrede æbler i et smurt ovnfast fad.

I en skål blandes havregryn, mel, mandler, sukker, kanel, vanilje og sukker godt sammen. Smuldr smør i og smuldre det hele godt sammen, til det bliver helt krumme-lækkert uden at det nødvendigvis behøver at være helt ens smuldret over det hele. Små og store krummer er hjerteligt velkomne i dette tilfælde …

Drys crumblen over æblerne i fadet. Det skal ikke trykkes på plads, men blot krummes ud over æblerne.

Bages i en forvarmet ovn ved 180 g. varmluft i 40-45 min.

Serveres gerne med creme fraiche, luftig flødeskum, vaniljeis eller rørt græsk yoghurt