Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aeblegrod/ Brunch Dessert, Efterår, Grød, Kager og søde sager

Æblegrød

Æblegrød smager helt fantastisk med en kugle god vaniljeis – helt uimodståeligt, mens grøden stadig er lun og nykogt.

En kold æblegrød er også skøn! Det smager vidunderligt til på havregrød eller andre grødvarianter, men også til græsk yoghurt, skyr eller lign.

Brug også æblegrøden i en gammeldags æblekage med flødeskum og makroner – eller hvad med en morgenmadstrifli serveret i et glas med græsk yoghurt og müsli.

Prøv også: min bedste opskrift på gulerodsboller >>

Æblegrød
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT15M6
Ingredienser
  • 1 kg æble, skrællede og skåret i tern
  • 75 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl vand
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og fordel dem i sukkeret.

Tilsæt sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i gryden, sammen med æbler og vand og rør godt rundt.

Kog det langsomt op og lad det simrekoge ved svag varme uden låg, til æblegrøden har den rette konsistens.

Fjern vaniljestangen når æblegrøden er færdig.