Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aeblegrod/

Æblegrød

Æblegrød smager helt fantastisk med en kugle god vaniljeis – helt uimodståeligt, mens grøden stadig er lun og nykogt.

En kold æblegrød er også skøn! Det smager vidunderligt til på havregrød eller andre grødvarianter, men også til græsk yoghurt, skyr eller lign.

Brug også æblegrøden i en gammeldags æblekage med flødeskum og makroner – eller hvad med en morgenmadstrifli serveret i et glas med græsk yoghurt og müsli.

Prøv også: min bedste opskrift på gulerodsboller >>

PT30M

Æblegrød

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 1 kg æble, skrællede og skåret i tern
  • 75 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl vand
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og fordel dem i sukkeret.

Tilsæt sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i gryden, sammen med æbler og vand og rør godt rundt.

Kog det langsomt op og lad det simrekoge ved svag varme uden låg, til æblegrøden har den rette konsistens.

Fjern vaniljestangen når æblegrøden er færdig.