Æblegrød
Æblegrød smager helt fantastisk med en kugle god vaniljeis – helt uimodståeligt, mens grøden stadig er lun og nykogt.
En kold æblegrød er også skøn! Det smager vidunderligt til på havregrød eller andre grødvarianter, men også til græsk yoghurt, skyr eller lign.
Brug også æblegrøden i en gammeldags æblekage med flødeskum og makroner – eller hvad med en morgenmadstrifli serveret i et glas med græsk yoghurt og müsli.
Prøv også: min bedste opskrift på gulerodsboller >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æblegrød
- 1 kg æble, skrællede og skåret i tern
- 75 g sukker
- 1 vaniljestang
- 2 dl vand
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og fordel dem i sukkeret.
Tilsæt sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i gryden, sammen med æbler og vand og rør godt rundt.
Kog det langsomt op og lad det simrekoge ved svag varme uden låg, til æblegrøden har den rette konsistens.
Fjern vaniljestangen når æblegrøden er færdig.
Jeg skal lave æblegrød i morgen og vil bruge din opskrift
ahh, sammen med is, det smager garanteret godt :)
Kun prøvet den gode gamle mor altid lavede med markron og flødeskum ;)
Det er helt vildt godt! Prøv det endelig :)
Der er ikke noget så efterårsagtigt som at se en solsort, der sidder og hakker i et æble på en regnvåd græsplæne.
Vi har lige præcis nul æbler i haven i år – misunder dig havehøsten :)
Hilsen Solvej
Det er jo første år i denne have, så jeg er meget positivt overrasket :) Nu må vi se til næste år, jeg skal nok ikke tage det forgivet
1 kg æbler, er det med eller uden hus og skræl?
Det er uden hus og skræl
Fantastisk blog!
Vil bare sige at vi med stor fornøjelse laver æblegrød/mos med det halve vand og uden sukker og det bliver også rigtigt godt! – hvis man vil spare lidt på sukkeret..
Tusind tak Maibritt,
Mindre sukker kan jo fx være helt rart når man indimellem spiser den slags lækkerier til morgenmad ;)
kan æblegrøden fryses??
Ja, sagtens – og det er super lækkert at have i fryseren til en hurtig dessert eller gammeldags æblekage ;)
Hej
Skøn side! :-)
Har lige et spørgsmål. Du skriver, at opskriften er uden skræl. Jeg har lige tømt haven og vil gerne lave en masse æblegrød til nedfrysning. Men jeg laver det med skræl, dog uden kernehus ;-) Er det ikke kun grundet farven, at man fjerner skrællen? Mine æbler er fra haven og skyllet godt.
Hej Helle,
Mange tak :)
Jo, det er udelukkende pga farven at jeg fjerner skrællen. Den gør også grøden en smule anderledes og lidt grovere i konsistensen, og lidt mere fiberrig – men smagen er dejlig.
Kh Ann-Christine
P.S måske denne opskrift også lige er noget for dig: http://www.valdemarsro.dk/aeblesmor-med-vanilje-og-stjerneanis/
Det smager bare SÅ godt- mange tak for den gode opskrift:)
Hvor er det dejligt at høre :)
Prøv det på risengrød – det er en helt ny verden!
Uhmmm, det kunne jeg godt forestille mig faktisk! Mums – skal testes ;)
Hej Ann-Christine,
Lækker idé at servere den varme grød med en kugle vaniljeis :)
Har du erfaring med at varme kold grød op igen? :)
Jeg har en æblegrød (fra i går), der er kold, men kunne godt tænke mig, at servere den varm og med is til, som dig ;)
Vh. Louise
Hej Louise,
Det tror jeg sagtens du kan gøre. Bare lige giv den et lille opkog og så en kugle vanilje is – uhm, det smager så godt!
Kh AC
Vo madet vand skal du kove dem med
2 dl vand
Mmmhhhh… Er ved at koge anden portion af denne skønne æblegrød i denne sæson. Den største gryde er fyldt til randen med selvplukkede flotte røde æbler og det blev SÅÅ godt sidst, så jeg glæder mig. haps haps. Serverede også grøden (dog kold) med en kugle is for svigerforældrene og min kæreste – vi skulle lige se det an, men vurderede at det faktisk fungerede meget godt – Tak for inspiration :-)
Åh, hvor dejligt!
Æblegrød med vaniljeis er virkelig en vinder :)
Når man skal lave æblegrød, kan man godt bruge vanilje sukker i stedet for vaniljestang? Hvis man kan, hvor meget svar det så til?
Hej Janni,
Ja, det kan du sagtens. Jeg ville komme omkring 1 tsk i, men smag endelig til, om den skal have lidt mere end det.
Kh AC
Hej
vi har en del skovfogedæbler. Vil prøve at lave din æblegrød med vaniljeis.
hvor længe kan grøden holde sig i køleskabet-?
dejlig side
Hej Bente
Uhm, hvor dejligt!
Jeg vil tro den kan holde sig i 3-4 dage, men ellers så kan den sagtens fryses ned i portioner der er lige til at tage op til brug i løbet af efteråret og vinteren.
Kh AC
Er vild med opskriften, og vil gerne lave en stor portion til morgenmaden. Hvor lang tid vil du tro det kan holde sig i køleskabet? Tak for en skøn blog
Den kan holde sig 3-4 dage på køl, men kan også sagtens fryses ned i mindre portioner.
Tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Har du erfaring med umodne æbler? Storm i fredags tog 2 store spande af vores træ, som jeg nu har samlet. Ved ikke hvilken sort, da det er nyt hus.. men de er ret store, og gætter på at det ikke varer alt for længe, inden de er modne.. andre idéer med umodne æbler modtages gerne ?
Æblegele vil være helt oplagt, da der er mere pektin i de umodne æbler.
– og æblesmør vil også være super lækkert.
Hej! :-) er lige stødt på din opskrift på æblegrød som er fryseegnet – overvejer at lave en stor portion og fryse ned i mindre portioner til fx dessert henover efteråret. Men hvordan gør jeg når den skal bruges igen? Skal den tøs op i køleskab og varmes i gryde eller hvordan?
Skøn plan :) Jeg plejer at lade den tø på køl og lune den inden servering, som du beskriver.
Skal jeg hælde lidt atamon i grøden, hvis jeg ønsker at hælde det på glas til senere brug ?
Hilsen Sarah
Jeg er ikke selv så vild med at bruge atamon, men fryser hellere æblegrøden ned og på den måde undgår konserveringsmiddel.
Kh AC
Så dejligt at høre! Tusind tak for din søde og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Vi elsker denne opskrift på æblegrød
Så dejligt at høre! Jeg glæder mig også hvert år til æblesæson så vi kan lave den igen :)
Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Dejligt at der bliver slået et slag for æblegrød. Og i øvrigt har du mange gode opskrifter. Bliv endelig ved.
Når jeg laver æblegrød tager jeg kernehus ud og evt. pletter. Ellers koges med skræl, og efter få minutter tages gryden af varmen og en stavblender ordner grøden så den bliver ensartet. Røde æbler giver en flot rød grød og smager godt. Når nu det sundeste ved æblerne er ved skrællen, er det lidt en skam at skrælle æblerne.
Prøv med ristet havregryn, fabolous..