Æblegrød
Æblegrød smager helt fantastisk med en kugle god vaniljeis – helt uimodståeligt, mens grøden stadig er lun og nykogt.
En kold æblegrød er også skøn! Det smager vidunderligt til på havregrød eller andre grødvarianter, men også til græsk yoghurt, skyr eller lign.
Brug også æblegrøden i en gammeldags æblekage med flødeskum og makroner – eller hvad med en morgenmadstrifli serveret i et glas med græsk yoghurt og müsli.
Prøv også: min bedste opskrift på gulerodsboller >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æblegrød
- 1 kg æble, skrællede og skåret i tern
- 75 g sukker
- 1 vaniljestang
- 2 dl vand
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og fordel dem i sukkeret.
Tilsæt sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i gryden, sammen med æbler og vand og rør godt rundt.
Kog det langsomt op og lad det simrekoge ved svag varme uden låg, til æblegrøden har den rette konsistens.
Fjern vaniljestangen når æblegrøden er færdig.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Prøv med ristet havregryn, fabolous..
Dejligt at der bliver slået et slag for æblegrød. Og i øvrigt har du mange gode opskrifter. Bliv endelig ved.
Når jeg laver æblegrød tager jeg kernehus ud og evt. pletter. Ellers koges med skræl, og efter få minutter tages gryden af varmen og en stavblender ordner grøden så den bliver ensartet. Røde æbler giver en flot rød grød og smager godt. Når nu det sundeste ved æblerne er ved skrællen, er det lidt en skam at skrælle æblerne.
Vi elsker denne opskrift på æblegrød
Så dejligt at høre! Jeg glæder mig også hvert år til æblesæson så vi kan lave den igen :)
Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine