Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aeblegele/ Efterår Smørbart og Syltetøj, Tilbehør Aftensmad

Æblegele

Fra den første høst af havens æbler har jeg lavet en sød og fristende æblegele, fyldt med vanilje og masser af velsmag.

Jeg forestiller mig, at vi kommer til at bruge denne æblegele til æbleskiver, i pandekager, smurt på kiks eller en lille skefuld på morgengrøden vil også være lykken. Jeg har kun lavet et par enkelte glas, for jeg laver så mange forskellige små ting, og ellers får vi  ikke det hele spist. Men man kan sagtens gange opskriften op – så der er lækker æblegele til hele julen også.

Se under opskriften, hvor der er tips til hvad man kan gøre, hvis æblegele ikke vil stivne.

Æblegele
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT20M1
Ingredienser
  • 1 kg æble, se note
  • 4 dl vand
  • 300 g sukker
  • 1 vaniljestang
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skyl æblerne grundigt og fjern blomsten og stilk – men ikke kernehus.

Skær æblet i grove tern, inkl kernehuset. Kom æbler og vand i en gryde og kog op, lad det simrekoge under låg i ½ time og si derefter gennem en fin eller et rent bomuldsklæde.

Hæld saften tilbage i en ren gryde.

Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og skil vaniljekornene fra hinanden i sukkeret. Kom vanilje, sukker og den hele vaniljestang i æblesaften. Kog op og lad det simrekoge under låg i 10 minutter.

Tag en prøve med en teske for at se om det stivner lidt når det køles af. Når det gør det, fiskes vaniljestangen op og æblegeleen er klar til at blive hældt på glas.

Hvis der er kommet skum på toppen, så skal det skummes af med en ske.

Hæld geleen på skoldede rene glas – gerne skyllet i cognac.

Opskriften giver ca 5 dl gele