Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aeblegele/

Æblegele

Fra den første høst af havens æbler har jeg lavet en sød og fristende æblegele, fyldt med vanilje og masser af velsmag.

Jeg forestiller mig, at vi kommer til at bruge denne æblegele til æbleskiver, i pandekager, smurt på kiks eller en lille skefuld på morgengrøden vil også være lykken. Jeg har kun lavet et par enkelte glas, for jeg laver så mange forskellige små ting, og ellers får vi  ikke det hele spist. Men man kan sagtens gange opskriften op – så der er lækker æblegele til hele julen også.

Se under opskriften, hvor der er tips til hvad man kan gøre, hvis æblegele ikke vil stivne.

PT1H

Æblegele

2 glas    1 time
2 glas
Ingredienser
  • 1 kg æbler, endelig ikke alt for modne og gerne lidt syrlige
  • 4 dl vand
  • 300 g sukker
  • 1 hel vaniljestang
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Skyl æblerne grundigt og fjern blomsten og stilk – men ikke kernehus!

Skær æblet i grove tern, inkl kernehuset. Kom æbler og vand i en gryde og kog op, lad det simrekoge under låg i ½ time og si derefter gennem en fin eller et rent bomuldsklæde. Jeg får cirka 5 dl æblesaft til gele.

Hæld saften tilbage i en ren gryde. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og skil vaniljekornene fra hinanden i sukkeret. Kom vanilje, sukker og den hele vaniljestang i æblesaften. Kog op og lad det simrekoge under låg i 10 minutter.

Tag en prøve med en teske for at se om det stivner lidt når det køles af. Når det gør det, fiskes vaniljestangen op og æblegeleen er klar til at blive hældt på glas.

Hvis der er kommet skum på toppen, så skal det skummes af med en ske.
Hæld geleen på et skoldet rent glas – gerne skyllet i cognac

Af opskriften kommer der cirka 5 dl æblegele i alt.