Chokoladefondant


Chokoladefondant er en af de skønneste favoritter for os, der holder ualmindeligt meget af gode chokoladedesserter.
Sprødt ydre og med et hjerte af flydende varm chokolade, som kommer til syne, når man sætter kagegaflen i den lune kage. En sikker vinder!
Bag kagen så den er helt flydende og ubagt i midten, og blot lige har en sprød skorpe og server med fx en kugle vaniljeis og eventuelt hindbærcroulis som prikken over i´et efter en skøn middag.
Prøv også: opskrift på Gateau Marcel >>
Chokoladefondant
- 100 g smør
- 100 g mørk chokolade, finthakket
- 3 æg
- 70 g sukker
- 40 g hvedemel
- 25 g smør, til formen
- Hindbærcroulis
- 100 g hindbær, frosne
- 30 g sukker
- Til servering
- 1 tsk kakao, usødet
- 1 tsk kakaonibs
- 1 knivspids guldstøv, spiseligt
- 0,40 liter vaniljeis
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Smelt smør ved lav varme i en gryde, tag gryden af varmen og rør chokoladen i. Rør, til det er helt ensartet, og chokoladen er smeltet.
Pisk æg og sukker sammen, til det er luftigt, og sukkeret er opløst. Rør chokoladesmørblandingen i og sigt til sidst hvedemelet i. Vend forsigtigt rundt, til dejen er ensartet. Smør kageringe på 5 cm i diameter med smør, sæt ringene i et ovnfast fad med bagepapir og fordel dejen i ringene. Stil chokoladefondanterne i fryseren i min. 3 timer. De kan holde sig på frost i ca. 1 måned.
Hindbærcoulis
Kom hindbær og sukker i en gryde og kog op ved middelvarme. Rør godt og mos det derefter igennem en finmasket sigte over en skål, til alle kerner bliver sigtet fra. Sæt hindbærcoulisen på køl, til den skal bruges.
Servering
Tag de frosne chokoladefondanter ud af fryseren og sæt dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 16-18 minutter. Fondanterne skal have en helt flydende og ubagt midte, når de er færdige.
Portionsanret hver tallerken med en varm og helt friskbagt fondant. Fjern bageringen og anret med hindbærcoulis, vaniljeis og drys med lidt kakaopulver, kakaonibs og spiseligt guldstøv.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Det er min yndlingsdessert over dem alle! Vi har både små porcelænsskåle og glasskåle. Hvilke vil du anbefale man bruger?
Blot nogle der er ovnfaste. Jeg bruger selv faste muffinsforme :)
Rigtig god fornøjelse ♡
Kh Ann-Christine
Hvad er bagetiden i muffinsforme? Sidst fik mine for meget
Smagte nu godt alligevel
Det kan variere meget fra ovn til ovn, så hold endelig godt øje med dem og tag dem ud et par minutter tidligere end sidst
Kh Ann-Christine
Hvor lyder det lækkert! Det må prøves, tak for endnu en skøn opskrift. Jeg har lige et par spørgsmål som jeg håber du kan finde tid til at svare på??.
Med faste muffinsforme – mener du da eks sådan nogle i stål med slip let belægning? Jeg har sådan en hel plade med “hulrum” i (findes de i enkelt forme)? Jeg spørger fordi jeg bliver i tvivl om, om kagerne bliver til at få ud af formen.
Tænker du det går hvis jeg laver dejen omkring frokosttid, opbevarer dem i køleskab og så først bager dem kl 21.30 om aftenen? Eller vil du så anbefale fryser ift at dejen ikke skiller som du har skrevet længere oppe?
På forhånd mange tak for svar.
Kh Bianca
Hej Bianca,
Jeg bruger en muffinbageplade med fordybninger til 12 muffins, den er med slip let og jeg synes de er nemme at få ud, hvis jeg blot smører formen grundigt.
jeg tror det går fint at stille dem på køl, når det er samme dag :)
God fornøjelse
Kh AC
Tusinde tak for hurtigt svar :-). Så vil jeg prøve at lave dem til min mands fødselsdag i dag :-).
Hej Ann-Christine
Jeg har lavet mange af dine opskrifter med stor succes og finder stadig megen inspiration på din side.
Jeg skal til at lave din chokoladefondant og kan ikke finde ud af hvad kakaonips er ?
Hej Flemming,
Hvor er det dejligt at høre! Jeg køber oftest kakaonibs i helsekostbutikker, hos Asaspice.dk hvor jeg oftest køber krydderier, men har også set det i større supermarkeder. Kakaonibs er små stykker af den hele kakaobønne, og variere i størrelsen mellem sesamfrø og solsikkefrø. De er knasende sprøde og med en lidt bitter dyb kakaosmag.
Kh AC
Hej,
Jeg må have prøvet den opskrift. Har du oplevet at en ler-ramakin er sprækket, fordi den har været for kold til en forvarmet ovn?
Og skal de ud af formen ligeså snart de er ude af ovnen?
Tak:)
Hej Sara,
Det har jeg ikke prøvet, men forestiller mig at det kan være afhængig af kvaliteten af ramakinen
De kan sagtens spises fra formen
Kh AC
Jeg har nogle silikonemuffinforme, tror du at de vil gå an, eller vil fondanten risikere at gå i stykker?
Jeg brugte silikonemuffinsforme, smurte sem for en sikkerheds skyld og de gled fint ud uden at gå i stykker. Der blev 8 stk af denne opskrift. Formerne var mindre end bageringe, derfor bagte jeg dem kun 15 minutter.
Jeg har ikke forsøgt, men tror umiddelbart fint det kan gå.
Hvis man laver fondanten og lader den stå et par timer før servering, er den så stadig flydende indvendig?
Den skal gerne serveres lun, for at være flydende
Kh AC
Ville man godt kunne lave dem idag (dagen før nytår), sætte dem på frys, tage dem med til selskabet hvor de står på køl indtil de bages ?
Ja, det kan du fint
Kh AC
Hej elsker din side 😍
Nu har jeg lavet disse chokolade mousse, som skal bruges i aften. Sagen er den min datter er syg og begrund af covid 19 tør vi ikke risikere noget. Så vi vil gerne stadig dele desserten med dem vi skulle holde med. Da de er på Frost fra i går af i en muffin form med plads til 12, er jeg lidt i tvivl om hvad jeg skal gøre for de andre kan få nogle og vi skal beholde resten. Håber du kan hjælpe ?😊
Hej Regitze
Jeg holdte lige lidt fri fra Valdemarsro fra om eftermiddagen nytårsaften og dagen efter, så ser derfor først din besked nu.
Håber det gik godt og din datter har det bedre. Måske du kunne få dem ud af formen, så de kunne deles?
Rigtig godt nytår
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Så lækre! Vi lavede dem igår til nytårsaften og efter et døgns tid på frost fik de 9 minutter i ovnen og var helt perfekte! Det er åbenbart meget individuelt hvordan ens ovn fungere når man læser de andre kommentarer. Så mit råd er i hvertfald – hellere starte med at give for lidt og så kigge til dem :-)
Dagen før testede vi dem efter en time på frost hvor de fik 13 minutter og der var de bagte. Så 9 minutter var den perfekte tid i vores ovn :-)
Mums!
Tager du dem direkte ud fra fryseren ind i ovnen eller skal de tø op inden?
Hej Frederikke
De skal endelig ikke tøes op først, men bages direkte fra fryseren
Rigtig god fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Bruger du rå og ikke pasteuriserede æg – dejen bliver jo egentlig ikke bagt igennem…. Jeg tænker selvsagt på salmonella.
Tak for mange skønne opskrifter
Hej Marie-Louise
Tak for din søde hilsen
Jeg bruger selv friske danske øko æg, men det er helt op til en selv hvad man har det bedst med – det har jeg skrevet mere om på denne side: https://www.valdemarsro.dk/tag/aeg/
Rigtig god fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Kan man bruge jordbær isted for hindbær?
Ja, sagtens
Rigtig god fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Hejsa.
Tager du kagerne ud af formen (stålforme eller muffinforme) , når du bager dem – altså bager dem “frit stående” på en bageplade? Glæder mig til at prøve opskriften!
Nej, de skal blive i formen under bagning, ellers flyder de helt ud.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man erstatte melet med en glutenfri variant?
På forhånd tak.
Det har jeg ikke forsøgt mig med, så det må komme an på en prøve
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lidt i tvivl efter at have læst de foregående svar. Skal de bages direkte fra Frost eller må de være tøet op. Skal have dem med til middag så de kommer til at stå på i køleskabet i 4/5 timer inden de skal bages.
Mvh
Heidi
De skal være frosne, når de bages.
Rigtig god fornøjelse og godt nytår :)
Kh Ann-Christine