Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokoladefondant/

Chokoladefondant

Chokoladefondant er en af de skønneste favoritter, hvis man er vild med god chokolade.

En lækker lille chokoladekage med et hjerte af flydende chokolade, som kommer til syne når man sætter kagegaflen i den lune kage. Chokolade fondant skal endelig bages, så den stadig er flydende og ubagt i midten, og blot lige har en sprød skorpe over den flydende chokolade midte.

Jeg kan godt lide at servere den med en god vaniljeis, hindbærcroulis eller til den helt enkle dessert og prikken over i´et efter en skøn middag – blot med et drys usødet kakao, lidt kakaonibs og en smule guldstøv.

PT4H

Chokoladefondant

6 pers.    4 timer
6 pers.
Ingredienser
  • 100 g mørk chokolade, finthakket
  • 100 g smør
  • 70 g sukker
  • 3 æg, str. L
  • 40 g mel
  • Smør til formene
  • Derudover evt.
  • Kakaonibs
  • Mørk kakao
Udskriv opskrift
4 timer
Fremgangsmåde

Smelt smør ved lav varme i en gryde, tag derefter af varmen og rør chokoladen i. Rør til det er helt ensartet og chokoladen er helt smeltet.

Pisk æg og sukker sammen til det er luftigt og sukkerkornene er opløst, pisk derefter chokolade og smørblandingen i og vend til sidst hvedemelet i.

Smør 6 faste muffinsforme eller lignende form grundigt med smør og fordel dejen deri. Stil formen på køl i minimum 3 timer eller i fryseren i en time (de kan fint holde sig på frost i op til en måneds tid)

Bag dem direkte fra køleskab eller fryseren i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, i 8-10 minutter hvis det er fra køleskabet og i 15-18 minutter, hvis de er frosne.

Husk endelig at de skal være helt ubagte i midten.

Serveres mens de er helt friskbagte og varme.