Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokoladefondant/

Chokoladefondant

Chokoladefondant er en af de skønneste favoritter for os, der holder ualmindeligt meget af gode chokoladedesserter.

Sprødt ydre og med et hjerte af flydende varm chokolade, som kommer til syne, når man sætter kagegaflen i den lune kage. En sikker vinder!

Bag kagen så den er helt flydende og ubagt i midten, og blot lige har en sprød skorpe og server med fx en kugle vaniljeis og eventuelt hindbærcroulis som prikken over i´et efter en skøn middag.

Prøv også:  opskrift på Gateau Marcel >>

PT4H

Chokoladefondant

Tid i alt4 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 måned
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 100 g mørk chokolade, finthakket
  • 100 g smør
  • 70 g sukker
  • 3 æg
  • 40 g hvedemel
  • 25 g smør, til formen
  • Hindbærcroulis
  • 100 g hindbær, frosne
  • 30 g sukker
  • Til servering
  • 1 tsk kakao, usødet
  • 1 tsk kakaonibs
  • 1 knivspids guldstøv, spiseligt
  • 400 ml vaniljeis
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Smelt smør ved lav varme i en gryde. Tag gryden af varmen og rør chokoladen i. Rør til det er helt ensartet og chokoladen er smeltet.

Pisk æg og sukker sammen til det er luftigt og sukkerkornene er opløst.

Rør chokolade og smørblandingen i og sigt til sidst hvedemelet i.

Smør kageringe på 5 cm i diameter med smør (brug antal af kageringe svarende til antal personer), sæt ringene i et ovnfastfad med bagepapir og fordel dejen i kageringene.

Stil formen i fryseren i minimum tre timer (de kan fint holde sig på frost i op til en måneds tid).

Hindbærcroulis
Kom hindbær og sukker i en gryde og kog op ved middelvarme. Rør det godt igennem ved kogepunktet og kom i en finmasket sigte over en skål. Mos hindbærmassen igennem en sigte, så du får sigtet alle kerner fra. Sæt din hindbærcoulis på køl, til du skal bruge den.

Lige inden servering
Bag de frosne chokoladefondants direkte fra fryseren i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 16-18 minutter. Husk endelig at de skal være helt ubagte i midten.

Sæt hver varme fondant på en tallerken, fjern bageringen og anret med hindbærcroulis, vaniljeis og drys. Server mens de er helt friskbagte og varme med flydende midte.