Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokoladefondant/

Chokoladefondant

Chokoladefondant er en af de skønneste favoritter for os, der holder ualmindeligt meget af gode chokoladedesserter.

Sprødt ydre og med et hjerte af flydende varm chokolade, som kommer til syne, når man sætter kagegaflen i den lune kage. En sikker vinder!

Bag kagen så den er helt flydende og ubagt i midten, og blot lige har en sprød skorpe og server med fx en kugle vaniljeis og eventuelt hindbærcroulis som prikken over i´et efter en skøn middag.

Prøv også:  opskrift på Gateau Marcel >>

PT4H

Chokoladefondant

Tid i alt4 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 måned
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 100 g smør
  • 100 g mørk chokolade, finthakket
  • 3 æg
  • 70 g sukker
  • 40 g hvedemel
  • 25 g smør, til formen
  • Hindbærcroulis
  • 100 g hindbær, frosne
  • 30 g sukker
  • Til servering
  • 1 tsk kakao, usødet
  • 1 tsk kakaonibs
  • 1 knivspids guldstøv, spiseligt
  • 0,40 liter vaniljeis
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Smelt smør ved lav varme i en gryde, tag gryden af varmen og rør chokoladen i. Rør, til det er helt ensartet, og chokoladen er smeltet.

Pisk æg og sukker sammen, til det er luftigt, og sukkeret er opløst. Rør chokoladesmørblandingen i og sigt til sidst hvedemelet i. Vend forsigtigt rundt, til dejen er ensartet. Smør kageringe på 5 cm i diameter med smør, sæt ringene i et ovnfast fad med bagepapir og fordel dejen i ringene. Stil chokoladefondanterne i fryseren i min. 3 timer. De kan holde sig på frost i ca. 1 måned.

Hindbærcoulis
Kom hindbær og sukker i en gryde og kog op ved middelvarme. Rør godt og mos det derefter igennem en finmasket sigte over en skål, til alle kerner bliver sigtet fra. Sæt hindbærcoulisen på køl, til den skal bruges.

Servering
Tag de frosne chokoladefondanter ud af fryseren og sæt dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 16-18 minutter. Fondanterne skal have en helt flydende og ubagt midte, når de er færdige.

Portionsanret hver tallerken med en varm og helt friskbagt fondant. Fjern bageringen og anret med hindbærcoulis, vaniljeis og drys med lidt kakaopulver, kakaonibs og spiseligt guldstøv.