Blondies med rabarber – brownie med hvid chokolade


Saftige hvide brownies – også kaldet blondies, grundet den hvide chokolade og fine lyse farve. Her har den saftige kage fået det fineste modspil af syrlige spæde lyserøde rabarberstængler.
Endelig er det rabarbersæson og årets første rabarberhøst fra haven er brugt i disse saftige kager, som varmt kan anbefales.
Den hvide chokolade giver en dejlig sød og mild smag og bliver perfekt balanceret af de søde og syrlige rabarber.
Prøv også: min opskrift på rabarbersaft >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hvid brownie med rabarber - blondies
- 150 g smør
- 175 g hvid chokolade, grofthakket
- 3 æg
- 100 g sukker
- 100 g hvedemel
- 0,50 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 125 g rabarber, i små tern
Smelt smør i en lille gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen og rør halvdelen af den hvide chokolade i.
Pisk æg og sukker, til det er luftigt og skummende, og vend det i den smeltede smør- og chokoladeblanding.
Bland hvedemel, bagepulver og salt godt sammen i en skål og vend rabarberstykkerne og den resterende grofthakkede chokolade i melblandingen. Vend blandingen i dejen og rør den godt sammen.
Kom dejen i et ovnfast fad på ca. 20 × 20 cm med bagepapir. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter, til den stadig er en anelse ubagt i midten.
Tag kagen ud og lad den køle af til stuetemperatur. Sæt i køleskabet til næste dag, så den kan nå at sætte sig og være klar til servering.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Nu er jeg langtfra nybegynder med kagebagning, men den her opskrift mislykkedes. Skal den virkelig bages ved varmluft? Efter 30 minutter var overfladen næsten brændt, men den var helt flydende indeni. Endte med at måtte bage den længere tid med stanniol over for at den overhoved var spiselig
Hej Emilie
Det fungerer fint i min ovn med bageanvisningen og tid, men ovne er meget forskellige, så det kan være den fungere bedre med alm over/undervarme.
Kh Ann-Christine
Det går evigt og altid galt når man/jeg bager på varmluft synes jeg. Jeg er normalt rigtig god til at bage, men varmluft duer bare ikke for mig. Efter 35 minutter var den bagt kanten, rå i midten. Altså helt flydende i midten. Og flot gyldenbrun.
Jeg endte med at måtte give den 30 minutter ekstra, med sølvpapir over. Derefter var den som den skulle være. Lidt blød i midten.
Så mit råd er at sætte god tid af til at bage den, hvis man kommer ud for det samme. -Eller bare konvertere til almindelig ovn.
Hej CO
Det kommer helt an på hvilken ovn man har. I de sidste 4-5 ovne jeg har haft over de sidste mange år har varmluft fungere upåklageligt og bedre end alm over/undervarme. I den ovn jeg havde før det var det omvendt. Så man skal endelig tilpasse efter ens egen ovn, både hvad gælder indstillinger, som temperatur og tid.
Kh Ann-Christine
Den blev perfekt – sikkert bedre endnu i morgen 🙂 Overvejer at lave lidt rabarberkompot og servere sammen med og en kugle vanille is.
Uhm! Det lyder helt perfekt som tilbehør til :)
Kh Ann-Christine