Blondies med rabarber – brownie med hvid chokolade
Saftige hvide brownies – også kaldet blondies, grundet den hvide chokolade og fine lyse farve. Her har den saftige kage fået det fineste modspil af syrlige spæde lyserøde rabarberstængler.
Endelig er det rabarbersæson og årets første rabarberhøst fra haven er brugt i disse saftige kager, som varmt kan anbefales.
Den hvide chokolade giver en dejlig sød og mild smag og bliver perfekt balanceret af de søde og syrlige rabarber.
Prøv også: min opskrift på rabarbersaft >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hvid brownie med rabarber - blondies
- 150 g smør
- 175 g hvid chokolade, grofthakket
- 3 æg
- 100 g sukker
- 100 g hvedemel
- 0,50 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 125 g rabarber, i små tern
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Smelt smør i en lille gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen og rør halvdelen af den hvide chokolade i.
Pisk æg og sukker, til det er luftigt og skummende, og vend det i den smeltede smør- og chokoladeblanding.
Bland hvedemel, bagepulver og salt godt sammen i en skål og vend rabarberstykkerne og den resterende grofthakkede chokolade i melblandingen. Vend blandingen i dejen og rør den godt sammen.
Kom dejen i et ovnfast fad på ca. 20 × 20 cm med bagepapir. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter, til den stadig er en anelse ubagt i midten.
Tag kagen ud og lad den køle af til stuetemperatur. Sæt i køleskabet til næste dag, så den kan nå at sætte sig og være klar til servering.
Det lyder helt vildt lækkert! Jeg kunne ikke få fat i nogen rabarber i dag, kan man evt bruge hindbær i stedet for og lidt citronskal måske?
(Dejlig blog du har her! Jeg bruger altid din opskrift hvis der er en herfra når jeg googler en ret)
Hej Olivia
Den vil også være super lækker med hindbær og citronskal.
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Rigtig god weekend
Kh AC
Det her er en vinder! Havde forventet en tung og meget sød kage. Men den var let og luftig og ikke voldsom sød, men sød nok til at det balancerede rabarberne perfekt. Havde ikke helt nok rabarber I haven, så supplerede med lidt jordbær fra supermarkedet. Det blev rigtig godt.
Hvor er det skønt at høre ♡ Tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Så lækkert med rabarber sæson.. Og hvor er det skønt, at I har det direkte adgang til dem i haven. Ved du hvor længe sæsonen varer? Der er jo lige pludseligt mange opskrifter, man gerne vil nå at lave med den skønne plante-ingrediens.
Bedste hilsner – og god weekend herfra :-)
Michala
Hej Michala,
For mange rabarbersorters vedkommende er anbefalingen at de spises og anvendes inden sankthans, grundet det høje mængde af oxal syre der kommer i løbet af sommeren. Nogle rabarbersorter har dog ikke så højt oxalsyremængde og kan sagtens anvendes i løbet af sommeren også. Spørg evt på den lokale planteskolen, med hvilke sorter der kan anbefales :)
God weekend
Kh AC
Super god opskrift og lækker. Jeg trykkede nogle valnødder ned i kagen før den kom i ovnen – virkelig lækkert med sødt, rabarber syrlig og lidt bitterhed fra valnødderne.
Tak for en god blog og insta.
Hej Karenmaria,
Det lyder virkelig lækkert med valnødder i kagen også.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Lyder som en lækker opskrift! Jeg skal bage kage til rigtig mange i weekenden, hvor meget skal jeg gange opskriften med, hvis jeg vil have bradepande str? :)
Opskriften er lavet til et fad i str 25×22 cm, så det er blot at måle bradepanden og gange opskriften op derefter :)
Rigtig god fornøjelse med bagningen
Kh AC
Kagen er super lækker! Dog havde jeg problemer med at få den bagt på de 30 min.
Er det alm. ovn eller varmluft, der skal bruges?
Åh, det har jeg glemt at skrive. Det er varmluft og er fluks tilføjet
Tak for din søde hilsen, jeg er glad for at høre den blev lækker :)
Kh AC
Hvor lang tid kan den holde? Lan man lave den en eller to dage i forvejen?
Den kan sagtens laves to dage i forvejen. – og ellers kan den også fint fryses
Kh AC
Sikken en skøn rabarberkage… fint, at rabarberternene ikke først skal ligge og trække i sukker e.l. – Jeg holdt lidt igen med chokoladen, til gengæld fik kagen glasur rørt af flormelis og den frisklavede kaffe, der alligevel skulle brygges til mine meget tilfredse gæster.
Hilsen Bodil
Det lyder skønt, mange tak for din fine tilbagemelding
Kh AC
Nu læser jeg at valnødder er godt i dem – tror du at mandler ville fungere? ?
Skal til pige middag i morgen
Og tænkte dette var en nem dessert at medbringe!
Jeg har ikke prøvet det, men tror det kunne være rigtig lækkert :)
Rigtig skøn aften til jer
Denne skønne kage bliver ikke dårligere af at få tilført marcipan skåret i ærtestore tern.. uhmm ?
Lyder virkelig også skønt :)
Hvis man nu gerne vil pynte kagen lidt, kunne man så lave en form for “icing” at putte på? Og hvilken smag vil være god til? :)
Jeg har bagt denne et par gange før, efter din opskrift. Den er simpelthen bare SÅ god – hver gang!
Jeg tænker rabarbercurd … lidt ala lemoncurd, og så blot med rabarber i stedet. Til at give lit modspil til den skønne kage.
Tak for din søde hilsen, det er rigtig dejligt at høre
Kh AC
Det vil jeg prøve, tak :)
Kære AC, mange tak for din blog. Den har inspireret mig til at lave mange skønne retter til min familie. Jeg har ovenikøbet “solgt” dem videre til en kær veninde, der skulle spænde hjelmen ift madlavning.
Har netop lavet denne lækre kage og og igen er du bare spot on med lækre opskrifter. Tak for denne blog. STOP ALDRIG
Kære Mina,
Sikke en skøn og sød hilsen at få, tusind tak for det og for din søde tilbagemelding på mine opskrifter ♡
Jeg har heldigvis langt fra planer om at stoppe, og fortsætter gerne her mange år endnu :)
Kh AC
Kan den bages uden noget frugt i og stadig holde sig fugtig til dagen efter? Og hvor meget skal jeg doble op på mængde og bagetid for at lave en hel bradepande?
Hej Nina
Den kan sagtens bages uden rabarber, og holder sig lækker saftig også uden.
Jeg tror det går fint at fordoble opskriften til en hel bradepande og ca 35-40 minutter (men hold endelig godt øje med den
Kh AC
Hej, er kagen mon til at skære ud uden den smuldrer meget? Jeg overvejer at bruge din opskrift i en “tal-kage” – tror du den kan bruges til det? :-)
Mvh
Hej Sidsel,
Den er dejlig fast og smovset og kan sagtens skæres ud til talkage :)
God fornøjelse
Kh AC
Hej! Tak for alle de dejlige opskrifter! Hvis man nu vil lave en talkage/bogstavkage med den her lækre opskrift, hvad tænker du så man kan pynte med? Og ville en hvid chokoladecreme gå godt til tror du? :)
Suveræn opskrift, den vækker begejstring hos alle, der har fået lov at smage. Bagt den to gange med stor succes og dejlig nem opskrift!
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din fine tilbagemelding på opskriften ♡
En lækker kage :-). Nu hvor mine rabarber ikke længere er så gode, har jeg brugt ribs i stedet for. Det fungerede også rigtig fint.
Sikke da en god ide, det kunne jeg sagtens forestille mig ville være virkelig lækkert :)
Hejsa, mon det giver mening at putte mørk chokolade i i stedet for hvid chokolade? Eller bliver det mærkeligt?
Kh Anne
Hej Anne,
Så er det en brownie og du vil have behov for at justere den på sødmen, hvis du blot udskifter chokoladen, så jeg vil anbefale min opskrift på brownie i stedet :)
Kh AC
Det er den bedste tørkage jeg nogensinde har smagt. Den er intet mindre end perfekt❤️ og hele huset mener det samme☀️
Hvor er det skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for
Kh Ann-Christine
Hej. Kan man blande Hindbær og blåbær sammen og komme i??
Jeg har prøvet den med rabarber, og er kæmpe fan, men er løbet tør for rabarber lige nu.
Tak for mange gode opskrifter.
Mvh Pia
Ja, sagtens, det vil være lækkert.
God fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Kan jeg bruge rabarber det har været frosne?
ja, sagtens
Skal den ekstra chokolade og rabarberen vendes i melblandingen før det røres sammen med den våde dej eller har jeg misforstået noget? Og hvordan kan det være det skal gøre sådan og ikke bare tilføje chokolade og rabarber tilsidst?
Ja. Det sikre at det ikke falder til bunds under bagning, men fordeler sig i kagen
Kh AC
Hvis jeg vil bruge frosne hindbær, skal disse så være optøet? :)
Du kan bruge både frosne og optøede hindbær
Kh AC
Tak for svar, frygtede blot om frosne ville afgive for meget væde ?
Vh Tine
Hvad med vanilleis som tilbehør, eller flødeskum?
Hej ☺️ Vil man kunne lave kagen som muffins? I så fald hvor mange vil du så vurdere der vil komme ud af opskriften og hvordan skal bagetiden så være? Med venlig hilsen Anne-Mette
Den kan bages som små brownies, men den hæver ikke op som man kender det fra muffins. Her skal denne hellere være lidt underbagt og smovset.
Men du kan bage minibrownies (blondies) og i faste muffinsforme og give dem omkring 12-15 minutter. De skal gerne stå på køl til næste dag inden servering
Kh Ann-Christine
Mange tak for svar :)
Tak for nogle altid super lækre opskrifter. Jeg har lavet dobbeltstørrelse og bagt det i en scanpan (24 * 34 cm) – Skal jeg forlænge bagetiden?
Kommer lidt an på ovnen, måske skal den have 5-10 minutter længere, men hold endelig øje og pas på ikke at give den for længe. Den skal gerne være lidt underbagt og sætter sig til næste dag.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
SÅ LÆKKER! Jeg er fan af opskiften!
Jeg bager kage til bankofolket hver mandag, og de var helt vilde med den og mine veninder! :D
Kan helt klart anbefaldes! <3
Årh, hvor skønt! Det er jeg glad for ♡
Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Efter 20 min på 175 grader varmluft er den allerede færdig, kan det være fordi jeg har bagt den i en form der ikke er 20×20 cm?
Ja, hvis du har bagt i en større form, så skal kagen have kortere tid.
Men ellers så kan der også blot være temmelig stor forskel på bagetider fra ovn til ovn, så bagetider generelt skal betragtes som vejledende fremfor et fakta :)
Kh Ann-Christine
Kagen ser rigtig lækker ud! Jeg har et lille spørgsmål :) Hvis jeg bruger frosne rabarber, bør de så tø op og blive drænet, inden jeg putter dem i kagen?
Kun hvis det virker til at der sidder meget frost uden på, hvis de er løstfrosset, så kan du blot drysse de frosne rabarberstykker i dejen
Kh Ann-Christine
Hej, tror du at jeg ville kunne udskifte hvedemel med mandelmel eller lign, sådan at kagen bliver glutenfri?
Mvh Maja
Ja, det vil jeg fint tro du kan – men har ikke testet det, så det må komme an på en prøve
Lad mig endelig høre hvordan det går, hvis du tester det af :)
Kh Ann-Christine
Midt i ovnen eller?
Ja, altid – medmindre jeg specifikt skriver andet :)
Kh Ann-Christine
Den blev perfekt – sikkert bedre endnu i morgen 🙂 Overvejer at lave lidt rabarberkompot og servere sammen med og en kugle vanille is.
Uhm! Det lyder helt perfekt som tilbehør til :)
Kh Ann-Christine