Daim islagkage
Daim islagkage er en populær kage og vel nærmest efterhånden lidt af en ny klassiker i dessertkøkkenet. Det er virkelig også skønt med den seje marengsnøddebund og den luftige lækre is, fyldt af sprøde daimstykker. En islagkage, som begejstre både store og små.
Det er en dejlig dessert at servere ved festlige anledninger, da det hele kan forberedes i rigtig god tid og kagen kan laves i forvejen og ikke er spor svær. Isen skal tilmed laves uden ismaskine, da det er en parfait som laves af luftigt pisket flødeskum, æg og sukker – ja og naturligvis en masse små sprøde stykker daim.
Prøv også: min opskrift på jordbærroulade >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Daim islagkage
- Marengsbund
- 150 g hasselnødder
- 150 g flormelis
- 0,50 tsk bagepulver
- 4 æggehvider
- Daim is
- 1 vaniljestang
- 75 g sukker
- 4 æggeblommer
- 5 dl piskefløde
- 150 g daim, hakket
- Pynt
- 74 g daim, grofthakket
- 50 g chokoladekugler
- 1 knivspids spiseligt guldstøv, (eller bronze)
- Derudover
- 1 kageplast
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Marengsbund
Kom hasselnødderne i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft og bag i 15 minutter til hinderne bliver sprøde og sprækker. Kom hasselnødderne i et rent klæde og gnid hinderne af.
Kør hasselnødderne i en foodprocessor, til de er fintmalede. Bland dem med flormelis og bagepulver i en skål.
Pisk æggehviderne luftige og stive i en anden skål. Vend forsigtigt æggehviderne i nøddeblandingen. Hæld dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30 minutter og lad kagebunden køle af og blive i formen.
Daim Is
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab kornene ud og bland dem med sukker. Pisk vanilje, sukker og æggeblommer til en luftig æggesnaps. Pisk fløden til flødeskum og vend den i æggesnapsen. Vend til sidst hakket Daim i.
Sæt kageplast rundt i kanten af springformen, hæld iscremen over den afkølede marengsbund i formen og sæt islagkagen i fryseren i min. 5 timer eller til servering.
Til servering
Tag islagkagen ud af fryseren, 10 minutter før den skal serveres. Fjern forsigtigt formen og kageplasten. Anret islagkagen på et fad og drys med hakket Daim. Vend chokoladekuglerne i spiseligt bronzestøv og pynt islagkagen med dem.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej, kan jeg pynte kagen efter jeg har puttet parfaiten i?
Jeg vil anbefale at vente til den har sat sig, da du ellers risikere at pynten synker ned i isen
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det er simpelthen den lækreste islagkage jeg nogensinde har smagt. Ganske enkelt himmelsk !
Ej, hvor fantastisk! Det er jeg glad for at høre :)
Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej jeg er lige ved at lave din daim islagkage. Mit spørgsmål er hvad er 4 āggeblommer i dl?
Der går omkring 6 æggeblommer til 1 dl
Kh Ann-Christine