Daim islagkage


Daim islagkage er en populær kage og vel nærmest efterhånden lidt af en ny klassiker i dessertkøkkenet. Det er virkelig også skønt med den seje marengsnøddebund og den luftige lækre is, fyldt af sprøde daimstykker. En islagkage, som begejstre både store og små.
Det er en dejlig dessert at servere ved festlige anledninger, da det hele kan forberedes i rigtig god tid og kagen kan laves i forvejen og ikke er spor svær. Isen skal tilmed laves uden ismaskine, da det er en parfait som laves af luftigt pisket flødeskum, æg og sukker – ja og naturligvis en masse små sprøde stykker daim.
Prøv også: min opskrift på jordbærroulade >>
Daim islagkage
- Marengsbund
- 150 g hasselnødder
- 150 g flormelis
- 1 tsk bagepulver
- 4 æggehvide
- 1 tsk smør, til formen
- Daim is
- 1 vaniljestang
- 75 g rørsukker
- 4 æggeblomme
- 5 dl piskefløde
- 150 g daim
- Pynt
- 74 g daim, grofthakket
- Derudover
- 1 kageplast
Marengsbund
Smør en springform på 20 cm med smør.
Kom hasselnødderne i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft og bag i 15 minutter til hinderne bliver sprøde og sprækker. Kom hasselnødderne i et rent klæde og gnid hinderne af.
Kom hasselnødderne i en foodprocessor og kør til det er fintmalet. Bland finthakkede hasselnødder, flormelis og bagepulver sammen i en skål.
Kom æggehviderne i en ren skål og pisk æggehviderne helt stive og luftige. Vend forsigtigt de luftigt piskede æggehvider i nøddeblandingen. Hæld dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30 minutter og lad kagebunden køle af i formen.
Daim is
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud og bland dem med sukker. Pisk vanilje, sukker og æggeblomme til en hvid luftig æggesnaps.
Pisk fløden til en luftig flødeskum og vend den i æggesnapsen. Vend til sidst hakket daim i.
Sæt kageplast rundt i kanten af springformen og hæld iscremen over den afkølede marengsbund i formen og sæt i fryseren i minimum 5 timer eller til servering.
Til servering
Tag daim islagkagen op af fryseren 10 minutter før den skal serveres. Anret på et fad og drys med hakkede daimstykker.
Næringsindhold

Kan jeg bruge andet end kageplast.
Vh Betina
Du kan sætte bagepapir langs kanten :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Umm ser så lækker ud! Er det nødvendigt med kageplast?
Du kan sætte bagepapir langs kanten :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Den lækreste islagkage jeg kender. Har lavet den mange gange og den fejler aldrig
Den kan varieres i en uendelighed… knuste marengskys, rutebiler, M&Ms… kun fantasien sætter grænsen.
Hvordan bliver isen når den ikke er kørt på ismaskine ?
Da det er en parfait – som ikke skal laves på ismaskine – bliver den super lækker og skøn.
Fyldig, cremet og helt uden iskrystaller
Kh Ann-Christine
Jeg kan anbefale, at putte noget stærk kaffe i isen også. Det smager virkeligt lækkert.
Helt enig, det er også super lækkert
Kh Ann-Christine
Den må prøves – men hvad det for lyserødt pynt du har brugt, det ser så fint ud :)
Chokoladekugler vendt i spiseligt kagestøv, du kan også bruge lakridskugler fra fx Bülow
Kh Ann-Christine
Jeg har lige lavet denne lækre islagkage og den smager helt fantastisk. Dine opskrifter er meget inspirerende og kan gå en køkken-klovn som mig, til at nyde at lave mad, plus det smager vildt godt.
Tak for en skøn online kogebog mm.
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for du synes ♡
Kh Ann-Christine
Det lyder bare så lækker, den vil jeg prøve en dag 😋
Er der et alternativ til nødder i bunden? Desværre er min kæreste ikke vild med nødder..
Den er super lækker.
Tja, du kan jo prøve med en klassisk cheesecake bund og erstatte mandler med ekstra digestive.
jeg synes dog det passer dog bedst med enten mandler eller hasselnødder til denne islagkage, men du kan jo eksperimentere med det :)
Kh AC
Så er jeg blevet sluppet løs i køkkenet, og har fået lov at lave en lækker fødselsdagskage til mig selv.
Lille lavpraktisk spørgsmål; Skal jeg dække springformen til når jeg putter den i fryseren(jeg har et låg)?
Glæder mig, tak for gode opskrifter:-)
Mikkel
Hej Mikkel,
Hvor dejligt! Rigtig god fornøjelse med kagen og god fødselsdag til dig
Ja, den skal gerne dækkes til.
Kh Ann-Christine