Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/iskager/

Iskager

Mine første forsøg med hjemmelavede iskager kiksede lidt (ok, en hel del), da jeg blot lagde kiksene sammen med kugler af is. Dét skal man ikke gøre! Kiks og is forlader hinanden, så snart de kommer i fryseren og lad mig bare sige …  – det giver altså ikke det pæneste resultat.

Anden omgang iskager blev lavet ved at klippe isbægeret op, skære isen i skiver og trykke den ud med en kageudstikker inden isskiven blev lagt mellem de frosne cookies. Det giver et super flot resultat.

Dét er metoden til de perfekte iskager!

PT20M

Iskager

Tid i alt20 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed1 måned
Kan frysesJa
Antal8 stk.
Ingredienser
  • 150 g smør, stuetempereret
  • 120 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 60 g kakao, usødet
  • 200 g hvedemel
  • 130 g mørk chokolade, hakket
  • 2 æg
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 0,50 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 l vaniljeis, eller anden favorit
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Pisk smør, vanilje, sukker, og farin sammen.

Rør æg og chokolade i.

Bland mel, natron, bagepulver og kakaopulver sammen i en ren skål og rør de to sammen.

Form 16 kugler og sæt dem på bagepapir på to bageplader med god afstand i mellem dejkuglerne, giv dem et lille tryk.

Bag dem i 9-10 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.

Lad kagerne køle helt af og kom dem derefter i fryseren.

Kom et lille stykke madpapir imellem kagerne, så de ikke klistre sammen.

Kom en skive is mellem to kager – sæt på frys til de skal spises.