Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/iskager/

Iskager

Iskager med cremet lækker is mellem to sprøde lækre cookies – uhm, det er så godt! Et evigt hit på en sommerdag og dejlige at have i fryseren til hyggestunder og forkælelse af børnene andre med en sød tand.

Du kan bruge din yndlingsopskrift på cookies og din yndlingsopskrift på is. Ja, du behøver såmænd ikke lave isen fra bunden, for du kan også bruge en god færdiglavet is, fx en vaniljeis og peppe den lidt op med chokolade. Det smager super lækkert og er nemt.

Prøv også: min opskrift på daim islagkage >>

PT4H

Iskager

Tid i alt4 timer
Arbejdstid60 min.
Holdbarhed1 måned
Kan frysesJa
Antal6 stk.
Ingredienser
  • Cookies
  • 150 g smør, stuetempereret
  • 100 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 20 g kakao, usødet
  • 1 knivspids salt
  • 130 g mørk chokolade, grofthakket
  • Is
  • 1 liter vaniljeis
  • 75 g mørk chokolade, grofthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Cookies
Pisk smør med farin og sukker til det er ensartet og pisk æg i.

Bland hvedemel, bagepulver, kakao og salt sammen og rør det sammen med den hakkede chokolade. Rør det i dejen og rør dejen godt sammen.

Form små runde kugler og sæt dem med god afstand mellem hinanden på to bageplader med bagepapir.

Giv cookieskuglerne et lille tryk, så de flader en smule ud.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 13-15 minutter. Lad dem køle lidt af på bagepladen, inden de sættes på en bagerist.

 

Is
Tag vaniljeisen op af fryseren og lad den stå på køkkenbordet i 20 minutter. Kom den i en røreskål og rør den til en luftig softice. Kom hakket chokolade  i isen og fordel isen i et helt glat lag i en bradepande på 30×25 cm beklædt med bagepapir. Brug en spartel til at glatten isen, så den er helt flad og tab den mod bordpladen et par gange, så eventuelle lufthuller bankes ud. Sæt bradepanden med is i fryseren i en time.

Stik isen ud med en rund udstikker i samme størrelse som de færdigbagte cookies og læg et stykke is mellem to cookies. De kan spises straks eller sættes i fryseren til de skal nydes.