Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/iskager/

Iskager

Iskager med cremet lækker is mellem to sprøde lækre cookies – uhm, det er så godt! Et evigt hit på en sommerdag og dejlige at have i fryseren til hyggestunder og forkælelse af børnene andre med en sød tand.

Du kan bruge din yndlingsopskrift på cookies og din yndlingsopskrift på is. Ja, du behøver såmænd ikke lave isen fra bunden, for du kan også bruge en god færdiglavet is, fx en vaniljeis og peppe den lidt op med chokolade. Det smager super lækkert og er nemt.

Prøv også: min opskrift på daim islagkage >>

PT4H

Iskager

Tid i alt4 timer
Arbejdstid60 min.
Holdbarhed2 måneder
Kan frysesJa
Antal6 stk.
Ingredienser
  • Cookies
  • 150 g smør, stuetempereret
  • 100 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 20 g kakao, usødet
  • 1 knivspids salt
  • 130 g mørk chokolade, grofthakket
  • Is
  • 1 liter vaniljeis
  • 25 g mørk chokolade, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Cookies
Pisk smør med farin og sukker, til det er luftigt, og pisk derefter ægget i.

Bland hvedemel, bagepulver, kakao, salt og hakket chokolade godt sammen. Vend det i dejen og saml den. 

Form små runde kugler og sæt dem med god afstand på to bageplader med bagepapir.

Giv kuglerne et lille tryk, så de flader en smule ud.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 13-15 minutter. Lad dem køle lidt af på bagepladen, inden de sættes på en bagerist.

Iskager
Tag vaniljeisen ud af fryseren og lad den stå på køkkenbordet i 20 minutter. Kom den i en røreskål og rør den til en luftig softice. Bland hakket chokolade i og fordel isen i et helt glat lag i en bradepande på 25 x 30 cm beklædt med bagepapir. Brug en ske til at glatte isen med, så den er helt flad, og bank bradepanden mod bordpladen et par gange, så eventuelle lufthuller bankes ud. Sæt bradepanden med is i fryseren i 1 time.

Stik isen ud med en rund udstikker i samme størrelse som de færdigbagte cookies og læg et stykke is mellem to cookies. Kagerne kan spises straks eller sættes i fryseren, til de skal nydes.